Orjinal Mesajı Yazan: qkhAn23
Çok iyi gidiyorsun inşallah UEFA yı alırsın
Orjinal Mesajı Yazan: BarnETTa44
cok iyi gidiyorsun uefayı alırsın ve ligde şampiyon olursun basarılar
Sağolun arkadaşlar,inşallah bu güveninizi boşa çıkarmayacağız.

Mehmet Demirkol yazdı....
Bolton deplasmanından dönerken uçakta karşılaştık Tolga Kızılçay'la...Temmuz ayından beri Türkiye'ye sadece bir kere uğradığını söyleyerek memleket özlemini dile getirdi ve normalde ropörtajlara sıcak bakmadığını,ancak bu kuralı bir kerelik bozabileceğini belirtti.Uçakta büyük bir sevinç vardı.Oyuncular zafer şarkıları söylüyorlardı ve tüm yüzler gülüyordu. (Özellikle Jair Baylon'un sempatik tavırları görülmeye değerdi.:)) Tolga Kızılçay'la konuşurken cümlelerimi iyi seçmeye çalışıyorum.Disiplinli bir hoca olduğunu biliyoruz.Fakat uçaktaki sevinç,onun bir yandan da ne kadar hoşgörülü ve eğlenceli olduğunu gösteriyor.Daha fazla uzatmayalım.İşte Türkiye'nin,Portekiz'deki gururu Tolga Kızılçay...
Mehmet Demirkol-Hocam,öncelikle merhabalar ve tebrikler..Gerçekten deplasmanda çok net bir galibiyet aldınız..
Tolga Kızılçay-Sağolun,çok teşekkürler..
MD-Nasıl değerlendiriyorsunuz maçı?
TK-Öncelikle bizim açımızdan bu kadar kolay geçeceğini tahmin etmiyorduk.Bolton takımı güçlü bir ekip ve bizden önceki turda Heerenven'i kendi evlerinde
6-1 mağlup etmişlerdi.Bunun verdiği çekince ile gittik aslında Bolton'a.Ancak maça çok iyi başladık ve erken de gol bulunca gerisi geldi zaten.
MD-Hocam peki Portekiz'de günleriniz nasıl geçiyor?
TK-Portekiz güzel bir ülke,Braga da çok güzel bir kent.Taraftarlarımız ve kentin dokusu çok iyi,başarımızda katkısı tartışılmaz.
MD-Şu anda Braga,UEFA'da çeyrek finale çok yakın ve ligde 6 puan farkla lider.Braga'nın tarihte şu ana kadar görülmedik bir durum bu.Bütün bunları nasıl başardınız?Bu başarı nasıl geldi?
TK-Braga'ya geldiğimde başarıya aç bir takımla karşı karşıyaydım.Takımın tek sorunu,kendine güven eksikliği idi.Portekiz Ligi Bwin Liga'da,yıllardır süregelen bir hegemonya var Benfica,Porto ve Sporting arasında..Bunu kırmak oldukça zor psikolojik olarak.Ben bu sene bunu kırdığımızı düşünüyorum,2000-01 sezonunda Boavista'nın şampiyonluğu gibi bu sene biz de bunu yakalamalıyız düşüncesiyle geldik buralara kadar.Umarım bundan sonraki dönemde en az puan kaybıyla şampiyonluğu yakalamak istiyoruz.
MD-Peki hocam bir de UEFA'daki durumu değerlendirelim..Çeyrek finale bir adım kaldı...
TK-Evet.Biliyorsunuz UEFA,ŞL gibi turnuvalar biraz da şans işi.Kuraların önemi çok büyük..Bizim bu seneki kuralarımız gerçekten şanslı oldu.Çok büyük,köklü kulüplerle karşılaşmadık henüz.Oyuncularımın tutkulu oyunu ile birlikte emin adımlarla yürümek istiyoruz,gidebildiğimiz yere kadar...
MD-Hedef ne hocam??
TK-Hedefimiz tabi ki final.Ancak dediğim gibi biz Braga olarak sene başında koyduğumuz hedefi gerçekleştirmiş durumdayız aslında.Bundan sonrası oyuncuların inançları ve hayal gücüne kalmış. :)
MD-Peki hocam şu ana kadar bilindiği kadarıyla sene sonu için Nazarith ve Le Tallec ile anlaştınız.Başka transferler olacak mı?
TK-Yani aslında henüz transferi konuşmak için erken.Sezon bi bitsin bakalım.Eksik olarak gördüğümüz bir yer olursa icabına bakarız.
MD-Türkiye'den herhangi bir oyuncuyu düşünüyor musunuz takıma??
TK-Aslında belki bunu söylememem gerekli ama söylemek istiyorum...Şu an kesinleşmiş değil bu oyuncular ama Gökhan Zan,Mehmet Aurelio ve Gökhan Ünal'la görüşmelerimiz sürüyor.Bu üç oyuncu da sene sonuna kadar beklemekte kararlı.Ancak ben bir an önce bitirmek istiyorum transferleri.Bakalım belki de önümüzdeki günlerde Türkiye'de olup görüşeceğim bu futbolcularla..Portekiz'de şampiyon olup,UEFA'da alacağımız iyi bir derecenin,bu oyuncuların kararlarında değişikliğe yol açabileceğini düşünüyorum :D Bu haberi de ilk defa burdan verdim doğru bir şey mi yaptım bilmiyorum ama....
MD-Yok yok...Gayet doğru hocam..Direk çakarız manşeti ..:P :D
Peki hocam teşekkür ederiz bize vakit ayırdığınız için..
TK-Ben teşekkür ederim..

KIZILÇAY ROTAYI TÜRKLERE ÇEVİRDİ
Braga'nın başarılı teknik adamı Tolga Kızılçay,transfer için 3 Türk oyuncu ile ilgilendiklerini açıkladı.Bunlardan Gökhan Zan'ın Braga'ya yakın olduğu,Aurelio ve Gökhan Ünal'ın ise sene sonuna kadar beklemekte ısrarlı oldukları duyumu alındı.Kızılçay'ın yakın zamanda bu transferleri bitirmek üzere Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.