nikola tesla ismini görünce direk daldım konuya.
bilmeyenler için tesla 19-20. yüzyılların en büyük 5 dahisinden biridir.
bu ampülü yapan şerefsiz edison eğer bu herifi harcamasaydı şu andaki teknoloji 100 yıl ilerde olabilirdi.önceki cümlenin başında kullandığım ampülü bulan edison lafınada öyle bilindiği için söyledim ya neyse.ben ampülü tesla'nın bulduğuna inananlardanım.
http://www.croatianhistory.net/gif/tesla2.jpg
sizede buna neden inandığımı bu resimle gösterebilirim.radyo'yuda kendisi bulmuştur ama marcelo'muydu neydi öyle bi adam hilebazlıklar sonucu kendsinin yaptığına inandırmıştır.ama sonradan gerçek ortaya çıkmış teslanın radyoyu yaptığı kabul edilmiştir.
kendisi ayrıca edison'un bi süre yanında çalışmıştır.ama daha sonradan edison bunun projelerini çalmış, teslayıda yokluğun içine atmıştır.1915 yılında edison ile nobel ödülüne layık görülmüştür fakat kabul etmemiştir edison ile birlikte layık görülmeyi.
ayrıca yaptığı ama parasızlıktan dolayı paetntini alamadığı onlarca alet şuanda başka bilim adamları tarafından yapılmış bilinmektedir
okadar büyük bir dehadırki evinde yaptıüğı bi deneyde bişeylerin ters gitmesi sonucu oturduğu bölgede deprem etkisi yaratan bi sarsıntı gerçekleştirmiştir.öyle deniyor en azından.hatta günlüğündede böyle bi paragraf varmış.eğer bu kötü niyetlilerin eline geçerse dünya ortadan ikiye bölünebilir.bu yüzden bu deneyle ilgili tüm bilgileri imha ediyorum diye.
nekadar yazsam boş.bu adam bence dünyaya gelmiş en büyük dehadır yukarda 5 tranesinden biridir desemde.harcanmıştır.harcanmasaydı çok değişik bi dünya olabilirdi önümüzde.
bence biraz araştırın onu :) çok şaşıracaksınız.
edit:: konuyla ilgisi yok ama böyle bi konu bekliyodum.kaçırmadım yazdım.kusra bakma thor :)