Orjinal Mesajı Yazan: Endurance
Eğer amatörsen overclock yapmayı tavsiye etmiyorum, zira donanımlara zarar verme ihtimalin yüksek. Uzun zamandır format atılmadıysa, öncelikle format at, gözle görülür bir performans artışı yaşarsın. Overclock'u pek tavsiye etmiyorum, beklediğin performans artışını gerçekleştiremeyebilirsin.
Katılmakla beraber sana overclock işlemini KESİNLİKLE tavsiye etmiyorum...Donanımını olduğundan daha fazla güce zorluyorsun bu da büyük sorunlara yol açabilr demiyorum kesinlikle açar.
Bir de güzelce formattan sonra Sistem geri yükleme,oto güncelleme vs kapat.
System mechanic,Ccleaner gibi disk ve registry temizleme programın olsun.
Başlat-Çalıştır a "services.msc" yazıp enter a bas.Buradan oto güncelleme,kablosuz sıfır yapılandırma,hata bildirim hizmeti vs gereksiz hizmetleri durdur ve devre dışı bırak.
Başlat-Çalıştır a "msconfig" yazıp enter a bas.Başlangıçtaki tüm programların işaretlerini kaldır.Tamam de yeniden başlat makinanı.
Bir antivirüs ve spyware programı yükle yeterlidir.
Bir de windows update.
Güncellemeleri mutlaka yap gzle görülmese de işletim sistemindeki bir çok eksiği tamamlıyor önemlidir.
Sık sık temizleme programıyla disk ve registry i temizle.
Bir de;
c:\document and settings\Kullancı\Loacl settings\Temp bunu içindekileri her gün kontrol et hepsini sil.Çünkü sistem her uygulamadan sonra yedekleme yapar ve bu da sistemin performansını çok etkiler.
Kısac ası sistem temizliğine dediğim gibi özen gösterirsen sorun olmaz.
Sürekli formatla uğraşmak istemezsen sistem yedek alma programlarını kullan.ghost gibi.Mesela ilk format attın o halde yedeğini alabilirsin.Geri yüklemesi 2dk nı alır.
Sistem geri yükleme hizmetini de mutlaka kaldır ve devre dışı bırak.Bazı yüklemelerde hata verirse bununla ilgili o anlık açarsın sorun değil.
Sakın ola speederXP vs sistem hızlendırıcı program kullanma.Sisteminde olandan fazla belli bir performansın üzerine çıkamazsın.O yüzden bu tür progrmalar hikaye.İşe yaramadığı gibi sisteme cortu çektiriyor sen bilirsin..
Önerilerim bunlardır kolay gelsin.