---------------------------------------------Basın Açıklaması------------------------------------------------------
Kayserispor Teknik Patronu:Tolga KARAKOL UEFA kupasıyla birlikte artık buradaki misyonumu tamamladığımı düşünüyorum ve artık bir Avrupa klubünü çalıştırmak istiyorum diyerek görevinden istifa etti.

Ancak karizmatik teknik adam dün gece Kayseriden ayrılırken göz yaşlarına engel olamadı.Siz istifa ettiniz peki şimdi neden ağlıyorsunuz sorusuna ise şu cevabı verdi:Evet ama,buradaki acı tatlı o kadar güzel günlerim oldu ki,gün geldi UEFA'da manşet olduk şevindik gün geldi Şampiyonlar Liginde sonuncu olduk üzüldük.Ama hiç ümidimizi kaybetmedik.İnandık,şavaştık olmaz olamaz denileni başardık.Şimdi tam hayallerimize kavuşmuşken,artık herşey daha kolay olacakken onları yalnız bırakarak doğru mu yapıyorum işte bu sorunun cevabını veremiyorum.Fakat şunu çok iyi biliyorum ki Kayserinin bu günlere gelmesi için elimdem geleni yaptım.Artık kariyerime bir avrupa klübünde yön vermenin hakkım olduğunu düşünüyorum dedi.
Tolga KARAKOL İmparator'un(Fatih Terim) yolunu şeçti ve italyan klübü iNTER ile anlaştı.
Fatih Terim İtalya'da Fiorentina ve Milan Klüplerini çalıştırmıştı.Tolga KARAKOL Avrupa'ya giden 2.Türk T.D oldu.

Tolga KARAKOL İNTER'e oldukça pahalıya mal oldu.Şu an Dünya'nın En Çok Kazanan Teknik Adamı Durumunda:

İtalya'nın En Ünlü Gaztesi La Gazetta Dello Sport Bu Menejer Değişikliğini Manşetten verdi.

Gazete haberde şunları yazdı:İnter'de menejer değişikliği son UEFA Şampiyonu Türk Teknik Adam Tolga KARAKOL haftada
50 Bin EURO gibi oldukça yüksek bir ücret karşılığında İnter'le anlaşma sağladı.Ayrıca Fatih Terim'den sonra ilk defa bir Türk teknik adamın İtalya ligi Seria A'ya geldiğine değinildi.
İNTER'in Kadrosu: