Arkadaşlar 2 Pc de oynama şansım oldu bugün;
1-Kendi Pc de Celeron 2.40 512 Mb Ram ATİ Radeon 9250 128 mb ekran kartı
2-Kuzenimin Pc de AMD 64*2 Dual Core 4400+2.31GHz 2 GB Ram ATİ Radeon 400MHz 256 MB HD 2600 PRO
-1 deki Pc de Low da oynuyorum(seyircisiz ve gölgelemeler çok kötü) kasma hiçbirşekilde olmadı yanlız!
-2 deki Pc de High de oynuyorum seyirci,hakem,futbolcu,top fiziği görüntüler vs. çok iyi sadece sıkıntı olan şey top rakip yada sana geldiğinde bir an için saniye yada salise içerisinde bir "buruşma" oluyor topun olduğu yerde.
----High de oynama şansı bulduğum için çok şanşlıyım beni en çok etkileyen top fiziği,taraftar ve hakemlerin çok iyi düzenlenmesi.(Özellikle High seviyesinde top fiziği o kadar muhteşem ki topun süzülüşünü sanki canlı mac ızler gibi görüyorsunuz.)
-----High seviyesinde olmasına rağmen Pes bu sene saçmalamış gibi amatör seviyesinde maç yapıyorum çok basit maç kazanıyorum ve rakip oyuncular cezasahasına girdiğimde önümden uzaklaşıyorlar.(bir pozisyonda şuna şahit oldum Bobo la ceza sahasına girmeme 2-3 metre var sağdan nobre sola doğru dribling atıyor ve benim önümdeki oyuncuyu çekiyor yani bir nevi markaj olayı ve o sırada benım onum açıldığı ıcın gol atıyorum bu olay güzel bir artı!.Fakat gol pozıyonlarına sanki hep markaj var gibi girince saçma bir şekilde onunuz açılıyor ve rahat bır sekılde gol atıyorsunuz
-----Kaleciler bazı yönlerini beğendim mesale şut atıyorsunuz ceza sahası içerisinde kaleci köşeye zıplıyor yerden ama içeriye doru tokatlıyabiliyor yetişemediği için gol oluyor buda nadir bir pozisyon ve güzele benziyor.Onun dışında kaleciler biraz zayıf kalmıslar herhalde değiştirirler bir yamayla.
----taraftarlar ve hakemler süper olmus.futbolcu sakatlandığı zaman sedyeyle cıkarılıp tedaviden sonra oyun kenarına geliyor ve oyuna gırmesı ıcın sağ alt tarafta oyuna girmek için hakeme bagırıyor hakem el ısaretı yapınca oyuncu gırıyor.Taraftarlar poziyonlarda ayağa kalkıyor gol atınca rakıp taraftarlar uzuntu ıcınde gözüküyor ilerleme bu yonde cok ıyı.Hakemler oyunun içerisinde etkileyici fakat eksiklik olarak dikkatimi çeken kırmızı kartların salakca olması.avantajdan sonra pes 06 da sarı kart gösterme olayı vardı ama pes 08 de yok sanırım bu cok kotu olmus.ilk yarıda bitiminde hakem sadece duduk çalarken bıtırıyor ama mac sonunda el hareketlerıyle dogru sekılde yapıyor buda bır eksıklık bırde bazı pozısyonlarda duduk calsıyor fakat elı agzında degıl sanırım bu gıderılır cok nadır bırsey.
----Pes 2008 de en çok istediğim şeylerden biri oyuncu stilleriydi fakat her oyuncu aynı şekilde koşuyor vuruyor bir fark yok fakat Fifa 08 oynadım beğenmedim oyunu ama oyuncu stili muhteşem olmus.Delgado nun oyn stili birebir bu eksiklik çok öenmli ve PEs adına üzücü en önemli olaylardan biri bence bu yüzden Fİfa yı tebrik ederim.
---Kendi açımdan söylüyorum çok fazla oyun oynayan biri değilim fakat Konami Pes oyunun severim zaman buldukça oynarım.Benim için Pes 2008 Ortada bir oyun olmuş çünkü eksiklik demicem yapabileceği şeyleri yapmamış ve bizim önümüze alel acele bir şekilde bir oyun sunmuş gibi olmus.
Eksik yada Bilmediğim bazı şeyler olabilir.Bilgisi daha kuvvetli olan arkdaşlar umarım ilgilenirler...