Türkiye'nin Avrupa düzeyindeki sayılı oyuncularından olan ve dünyaca ünlü
dignitas takımının FIFA kadrosunda oynayan
Ogün "SoMB" Akgündüz ile yaptıgımız röportjaı sizlere sunuyoruz.Tamamen FRAGLA ve Türk oyuncularına özel olan bu roportajda temsilcimizin Türkiye'den Dünya Arenasına çıkışını ve dignitas takımıyla ilgili bilmediklerinizi bulacaksınız.
....................................................
Fragla|London : Ogün öncelikle selam.
dignitas\SoMB :Size de selamlar.
Fragla|London : Nerede yaşıyorsun Ogün ? Okuyor musun , okuyorsan hangi okuldasın ?
dignitas\SoMB :Ankara’da yaşıyorum. Gazi Üniversitesi İİBF ‘ de İktisat bölümünde okuyorum.
Fragla|London : SoMB 'un anlamı nedir?
dignitas\SoMB : SoMB , açılımı ShapeOfMyBaLL. Bu şekilde hiçbir yere sığmayınca kısalttık tabi
Fragla|London : Biraz başa dönelim FIFA' ya nasıl başladın?
dignitas\SoMB :99’dan beri FIFA oynuyorum.Oyun dergilerinden ve diğer çeşitli yollardan WCG hakkında bilgi aldıktan sonra 2005 de profesyonelliğe yönelik olarak devam etmeye karar verdim.
Fragla|London : İlk olarak AMD*team.quash takımıyla başlamanın dışında ani bir transfer ile Avrupa' nın en iyi karma takımı olan Dignitas' a geçtin bunun hakkınde ney diyeceksin?
dignitas\SoMB :AMD*teamquash’a bana bu konuda destek oldukları için teşekkür ederim.Başlangıçta yanımda olmaları benim için önemliydi.Dignitas’ta olduğum için de elbette mutluyum.Dignitas sayesinde oyunculuğa bakış açım değişti, oyunculuk dünyası hakkında daha fazla bilgi sahibi oldum ve profesyonel olma yolunda en önemli adımları Dignitas’ın yardımlarıyla attım.
Fragla|London : Dignitas' tan bize bahsetsene biraz?
dignitas\SoMB : Dignitas 2003 yılında kurulmuş ve dünyada en iyi profesyonel klanlar arasına girmeyi hedeflemiş bir takımdır.Başlangıçta sadece Battlefield takımıyla ortaya çıkmıştır.Gösterdiği başarılar üzerine sponsor desteğinin de artmasıyla diğer oyunlarda da takımlar kurarak büyümüştür.Intel’in de sponsorluğuyla şu anda SK,4KINGS gibi klanlarla birlikte dünyanın en iyi klanları arasında görülmektedir.
( game-on.intel.com/eng/clans/default.aspx )
( www.team-dignitas.org )
Fragla|London : 2005 yılında WCG şampiyonu oldun ve Singapur' a gittin neler yaşadın, nasıldı?
dignitas\SoMB :Singapur tek kelimeyle harikaydı.Her oyuncunun gidip o atmosferi tatması gerektiğini düşünüyorum.Oldukça eğlenceli geçti benim için Singapur.Gruplarda elendiğim kısım pek eğlenceli değildi tabi. Tecrübenin ne kadar önemli bir faktör olduğunu anlamamı sağladı.Diğer yandan takım arkadaşlarımla yüz yüze görüşme fırsatı buldum. Milli takım olarak da baya eğlendik.Farklı bir ülke,kültür görmenin de insana kattıkları apayrı tabi.

Fragla|London : ..ve 2006 ,Nicholas ile geçen senenin rövanşı ve bu defa senaryolar değişiyor...
dignitas\SoMB :Evet , 2006 da Okan benden daha hazırlıklıydı. Benim için de o sene oyuna geç başlamamın ve eksik motivasyonla turnuvaya katılmamın dezavantajları oldu. Açıkçası finale kadar gelmem bile beni şaşırtmıştı, çünkü oldukça isteksizdim. Okan’ı tekrar tebrik ediyorum buradan
Fragla|London : Türkiye' de yaşayan tek pG' sin en azından yarı pG' sin bunun için diyeceklerin nelerdir, daha doğrusu progamer nedir?
dignitas\SoMB :“Pro-Gamer” ın daha çok ana gelirini oyun üzerinden sağlayan kişiler için kullanılan bir tanımlama olduğunu düşünürsek benim aslında tam olarak bir Pro-Gamer olduğum söylenemez. Maddi yönü dışında tanımlarsak , bir Pro-Gamer oynadığı oyunu bir amaç üzerine oynar ve bu oyunu her detayıyla inceler,sonuçlar çıkartır.Yenildiğinde ya da yendiğinde duygusal değil mantıksal yolda düşünür ve rakibine karşı asla uygunsuz tavırlar takınmaz. Bu yönden bakarsak elimden geleni yaptığımı söyleyebilirim.
Fragla|London : Favori oyuncun kim dünyada ki? N1 diyebileceğin birisi?
dignitas\SoMB :N1 diyebileceğim 2003,2005,2006,2007 dünya şampiyonlukları olan ikizler SK|Styla ve SK|Hero. FIFA oynuyor olmamın bunda bir etkisi yok.
Almanya’da 600’ü aşkın oyuncu arasında neredeyse her sene ilk ikiyi oluşturup dünya şampiyonluğunu söylediğim 4 sene içinde paylaşan ve 2003’de dünya finalini oynamış bu oyuncuların başarısı inkar edilemez diye düşünüyorum.
Bu arada N1 olarak iki kişi gösterdim ama bunlar da ikiz , idare edin :> (Hero&Styla' dan bahsediyor)
Fragla|London : Türkiye' de en başarılı bulduğun oyuncu veya oyuncular kimler?
dignitas\SoMB :Türkiye’de oynadığı oyunda en başarılı ve en yetenekli olduğunu düşündüğüm oyuncu Abdülkerim “HeRO” Özgen.
Fragla|London : Bir de team-Turkey var? Ne düşünüyorsun bunun hakkında?
dignitas\SoMB :Team-Turkey FIFA takımı olarak istediğimizde başarı gösterebileceğimize inanıyorum fakat yeterince sponsor desteğimiz olmadığından maalesef bir yere kadar ilerleyebiliyoruz. 2005’te finallere katılma hakkımızı sponsor olmadığından Polonya’ya vermek zorunda kalmamız buna bir örnek…
Fragla|London : Örnek aldığın birisi var mı peki?
dignitas\SoMB :Favori gösterdiğim oyuncuların dışında dignitas\RuBiNaLDo ve x4-Alexx
Fragla|London : ESL hakkında bize biraz bilgi lütfen..?
dignitas\SoMB :ESL:Electronic Sports League profesyonelliğe adım atan oyuncuları bir araya getiren bir platform. Kendinizi geliştirmek ve turnuvalara hazırlanmak için en iyi yer olduğunu söyleyebilirim.
Fragla|London : Bu aralar sık yaptığın şey nedir?
dignitas\SoMB :FIFA 08 PS3 versiyonunda FIWC turnuvasına hazırlanıyorum.PC versiyonundan uzak kalacağım bu sene.
Bir de facebook’a girdim çıkamaz oldum, ayrı bir bela o da :>
Fragla|London : Konsol mu PC mi?
dignitas\SoMB : Konu oyunlar olduğunda kesinlikle konsol.
Fragla|London : Bir kız arkadaşın var mı?
dignitas\SoMB :Hayır ^^
Fragla|London : Ne tür müzik dinlersin?
dignitas\SoMB :Funk Rock,Alternative Rock ve bazen Doom Metal.
Fragla|London : Bir de öneri verirsen...
dignitas\SoMB : Oyun hakkında 3-5 yöntem bilmek hiçbir zaman yeterli değildir, çok fazla oynayarak önemsiz gibi görünen küçük şeylerin de geliştirilmesi asıl farkı yaratır. Bu nedenle çok çalışmak gerçekten önemlidir diye düşünüyorum.
Fragla|London : Teşekkür ederiz Ogün, uluslararası platformda başarılar tekrardan!