Bugün pes2008 senditten elime ulaştı. cd keyi kayıt ettirip şifremi aldım, son çıkan PES2008Patch1_10.exe i de kurdum.
Online oyuna giriyorum, online menusu pes2005 ten çok farklı.
2 ana kategori var, birisi ranking match menu diğeride friendly match menusu.
Ranking match menude daha önceki peslerde olduğu gibi italya, almanya v.s. network serverları yok. Bu çok kötü.
Tek bir maç odası oluştur yada maç odası ara seçenekleri var.
6-7 maç yaptım 3 tanesi tesadüf eseri türklerleydi. türk oyuncularla yaptığım maçlar lag açısından tatmin edecek dereceydi fakat yabancılarla yaptığım maçlar çekilmezdi. Lagdan oynanmıyor, burdan telekomu öpüyorum.
Fakat online menude sevmediğim özellikler var.
1-İlk bahsettiğim gibi farklı ülkeler adına serverlar kalkmış.
2- Bir tane tesadüf eseri türk oyuncuyla karşılaştık, tekrar maç yapabilmek ve birbirimizi kolay bulabilmek açısından, friendly list, add friend olayı yok!. Bu çok kötü birşey.
3- maç bittiği zaman aynı takımla tekrar oynayabilme menusu var fakat karşı oyuncuyla anlaştığımız halde tekrar maç yapamıyoruz. End match diyoruz, sonra serverda kolaysa bir daha bul arkadaşı.
4- Poziyon tekrarı sırasında, tekrarı geçmek için iki kişininde onayını beklemek zorundasın.
Yoksa pozisyonu sonuna kadar izliyorsun, esc ye bastığında rakibin esc ye basmasını bekliyorsun ve ekranda sadece rakip oyuncu bekleniyor yazısını izliyorsun.Siz esc ye bastınız, rakip oyuncu esc ye basana kadar pozisyonun tekrarını size göstermiyor.Sadece rakip izliyor.
Çok kullanışsız buldum bu online menusunu, berbat olmuş resmen, Konamiyi bu sene anlamak çok zor. Kendilerini zorla kötü duruma düşürmeye çalıştılar herhalde. Hiç olmazsa PES6 daki gibi bırakabilirlerdi.