Adam, Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelirken Edirne'yi geçtikten sonra otobanda arabası bozulur.. Polis olay yerine gelir arabaya ne olduğunu sorar, adam cevap verir. Polis bişey anlamaz tekrar sorar, bizimki; " aspuh patladı.....aspuh diyiim sen tüüükçe anlamimisin" )))
- Bulgaristandan 1989 senesinde Tükiyeye gelen amcalar gidecekleri yeri somak için bi benzinostantsiyaya durup adres sormuşlaa. Oradan benzin alan adam sordukları adresayi bilimiş ve demiş "SİZ BENİ TAKİP EDİN". Amcada demiş ki "SEN IZLAN BEN ARKANDAN AYDAYCAM"
> Okulun birinde, bizim Bulgaristanlı fen bilgisi hocası, tok ve şavuk konusunu işler ve konunun daha iyi anlaşılması için bi deney yapar. Talebelerine dönerek aynen şöyle der: "Bure bakın kızanlar kopçaya basesiniz kuruşka şılayeri." )
> Otobüs durağında masum ve çaresizce etrafına bakınıp duran teyzenin bizden olduğunu anladım ve yardımcı olmak için yanına gidip sordum; -"Teyzecim sen ne bekliyosun?" -"Belediye reyisini bekleyeem ba yavrım" -"ne yapıcaksın sen belediye reyisini?" -"pincem becanım". ))
> Nişikli Turizm'in İstanbul-Silistre seferli otobüsünde gece yolculuk yapıyoruz, ortam oldukça sessiz ve karanlık herkes uyuşmaya başlamışken ön taraflardan bir teyzenin sesi duyuldu; "Şöfer tokları kolver ba çocuum"
> Geçen sene dedemlere gittiğimde dedemin nezle olduğunu gördüm. Adam söyleniyordu:
-Beh! bu dumağsılık (nezle) da geçmedi de geçmedi ey!
Sonra babaanneme döndü:
-Senin dumağan geçti mi mare?
Babaannem: tii (evet)
-A! benim neye geçmedi? Sigur ben ikinciye sümüklenmişim ))
> Dedem seçim günü oy kullanmaktan gelir. Ben de meraklı meraklı sorarım. - Hangi partiye verdin oyu dede? - Wallahi çocum bilmeerim; kuruşkaya urdum peçatı. )