[url=http://www.antu.com/images2007/upload/taraftarResimler/Resim-016%20
Hedef Bir Milyon Üye
Kulübümüzün Yüksek Divan Kurulu toplantısı bugün başkanımız Aziz yıldırım`ın da katılımıyla yapıldı. Toplantı salonunda, Yüksek Divan Kurulu kürsüsünün arkasında konulan dev ekranda Atatürk resmi ve Türk Bayrağı ve Fenerbahçe bayrağı yer alırken, ekrana salondan görüntüler de verildi. Vedat Olcay tarafından Faaliyet Raporu okundu. Faaliyet Raporunda, son günlerde Üaşanan terör olayları lanetlenirken, şöyle denildi: "ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle şehit olan evlatlarımız için üzüntümüz sonsuz, bu tür olayları lanetliyoruz. Katil teröristlerin hak ettikleri cezaları çekmelerini yürekten temenni ediyoruz. Fenerbahçe kulübü, üzerine düşen her türlü desteği vermeye amadedir. Şehit ailelerine yardım için düzenlenen bir kampanyaya, örnek bir rakamla katılarak üzerimize düşeni yaptığımız gibi, Beyonce konserinin iptaliyle bu desteğimizi sürdürdük.
Futbol takımımız grubunda oynadığı maçlarda başarılı neticeler almakta ve nağmalup olarak 2. sıradadır. Kalan maçların ikisini ülkemizde oynanacağı avantajıyla gruptan çıkacağımıza inanmaktayız.
Lige iyi bir başlangıç yapamadık ancak takımımız son günlerde istenilen form grafiğini yakalamıştır. Başkanımızın da ifade ettiği gibi Fenerbahçe bir dünya kulübü olma yolundadır.Yaptığımız tesisler, ticari faaliyetler ve etkinlikler bunun bir göstergesidir. Ayrı bir gösterge ise UEFA Başkanı Platini`nin Türkiye ziyaretinde sadece kulübümüzü ziyaret etmesi, stadımızı gezmesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad`ın tüm yoğun programına rağmen aynı şeilde sadece kulübümüzü ziyaret etmesidir.
Genel Sekreterimiz Vedat Olcay Faaliyet Raporunun ardından Denetleme Kurulu Raporunu da okudu:
Denetleme Kurulumuz 30 Eylül 2007 tarihine kadar kulübümüzün hesaplarını incelemiştir. Denetleme kurulu, 30 Eylül 2007`ye kadar kulübün 152 milyon 353 bin 154 YTL gelir elde ettiğini, 148 milyon 779 bin 886 YTL de gider yaptığını açıklamaktadır. Kurul, kulübümüzün 2012 yılına kadar ödemesi gereken toplam borcun 92 milyon 700 bin 162 dolar, şahıslara olan borçlar toplamının ise 14 milyon 921 bin 309 YTL olduğu açıklandı. Aynı tarihe kadar olan sözleşmeye dayalı alacakların, stadyum gelirlerinin, Fenerbahçe Sportif A.Ş`den kar payı beklentisinin toplamının bu rakamın üzerinde olduğu vurgulandı.
Raporların okunmasının ardından divan kurulu üyelerimiz konuşmalar yaparak özellikle kulubümüzün mali durumundan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Başkanımız Aziz Yıldırım`ın konuşmasından önce yapılması planlanan bütün projelerin videoları dev ekrandan divan kurulu üyelerine izletildi.Özellikle Stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi`nin yerine yapılması planlanan Fener Center projesi heyecan yarattı. Ayrıca eski kulüp binamız yenilenerek konuk evi haline getirilecek. Yapılacak tesis 28 oda kapasiteli olacak. Burada kulübümüzün misafirlerinin en iyi şekilde ağırlanmasını sağlanacak. Eski kulüp binasının mimarisi tamamen değiştirilip depreme karşı kuvvetlendirilecek. Tesiste kalan konuklar Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri`nin imkanlarından da faydalanabilecek.
Proöelerin Divan Kurulu Üyelerine tanıtıılmasının ardından kürsüye gelen başkanımız Aziz Yıldırım Şu konuşmayı yaptı:
"Kulüp başkanlığında 9 seneyi doldurdum 10. seneye giriyoruz. Yönetimdeki arkadaşarımın çoğu da hemen hemen bu kadar yıldır benimle beraberler. Hep "istikrar" dedik. İstikrar, yalnız yönetimlerin gelmesiyle gitmesiyle olmaz. Fenerbahçe, belki de tarihinde en kötü günleri geçirdiği zaman dahi bu yönetim ve ben sizlerden, kongre üyelerinden ve taraftardan destek aldık ve bugünlara geldik.
Bugün mutluyum. Neden mutluyum? Tenkitten hiç üzüntü duymadım. Çünkü daha olumlu şeyler yapmamızı bizlere hatırlatır. Ben ve arkadaşlarım burada sizler gibi, hepimiz sizler gibi amatörüz. Buranın sahibi değiliz. Burada kongrenin bize verdiği yetkiye dayanarak sizlerin adına kulübü yönetmekle yükümlü şahıslarız. Sizlerden aldığımız yetkileri korkmadan kullandık ve Fenerlbahçe`yi iyi yerlere getirmeye başladık. Daha gelmedik, önümüzde zaman var. Bunlar sadece Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının değil tüm Fenerbahçelilerin devam edeceği projeler olacak.
Fenerbahçe, 300-500 kişiye borcu olan, çiçekçisinden bakkalına alışveriş yaptığı yerlere borcu olan kuluptü. O günden bugünlere geldik. Gazetelerde haberler duyardık "personel 2 ay maaş alamadı" gibi. Bugün hiçbir gazetede, Fenerbahçe`nin kime ne ödeme yaptığı, ne zaman yaptığını duyamazsınız çünkü burası bir kurumdur. Kurum olmanın gereğini yapmak için bu yönetim elinden geleni yapıyor. Bunların hepsini sizlerden aldığımız destekle kulübü bugünlere taşımak için yaptık.
Bu yıl 100. yılımızı kutladık. Büyük bir kulübün yapabileceği en güzel organizasyonları yaptık. Şanssızlıklar oldu ve ülke menfaatleri için ne gerekiyorsa yaptık. Maddiyat gelip geçicidir. Maddi konuları çözmek bizler yaşadıkça var olacaktır. Manevi konuları geçiştirirseniz çözemezsiniz.
Fenerbahçe bugün öyle bir noktaya geldi ki yeni projeler için bugün adım atıyoruz. Bunları yaparken ekonomik olarak güçlü olmazsanız bunları yapabilme şansınız olmaz. Fenerbahçe neden ekonomik olarak güçlü olmaya başladı? Taraftar kulübüne sahip çıkmaya başladığı için. Yarın daha iyi noktaya gideceğiz.
Bu açıklamayla beraber bir tartışma açılacak. Bunu yapalım yapmayalım. Biz önereceğiz kabul etmek veya etmemek sizin seçiminiz olacak.
Ülke kötü günlerden geçiyor hepimiz bu ülke içinde yaşıyoruz. Hepimiz bu milletin birer evladıyız. Şahsım ve camiam adına Güneydoğudaki terörü şiddetle kınıyorum. Orada bu ülke toprakları için ölenlerin önünde saygıyla eğiliyorum. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" cümlesini her zaman ve her yerde söyleyeceğiz. Dar ağacında olsak bile son sözümüz Türkiye olacaktır. Bundan da hiçbir zaman kaçınmayacağız.
Hep söyledim önce tesisleşme, sonra ekonomik güçlenme sonra da sportif başarıların geleceğini her zaman ifade ettik. Bunları söylerken ve yaparken 100. yılımızda yapacağız diye birşey söylemedik. Her zaman bunu yapmaya mecburuz. Fenerbahçe spor kulübüdür, her hangi bir branşın kulübü değildir. Bunun için buralarda daima ekonomik olarak güçlü olmalısınız.
Avrupa`da başarının altında yatan, bütçenin yükselmesinden dolayı kaliteli oyuncuların takımıımızda yer almasıdır. Robetro Carlos`u, Alex`i, Ortega`yı, Anelka`yı getirebiliyorsak ekonomik güçten dolayıdır. Bunu daha yükseklere taşımak yapacağımız en önemli şeydir. Bunun için buradaki projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor.
n önemli projelerimizden biri basketbolsalonu. Yapılacak salonda dünya kupasının bazı maçları oynanacak. Salon, sağlam bir yatırım ortaklığıyla yapılan bir anlaşmayla yapılacaktır ve tamamen Fenerbahçe`ye ait olacaktır. Salonun arazisi belediyenin açtığı ihalede kulübümüz tarafından ihaleye girilerek alınmıştır. Spor salonu 57 bin 800 metre karelik alan üzerine yapılacak. ABD`ki salonlar inceleniyor. Bu sizlere izlettiğimiz getirilen bir kaçprojeden bir tanesi. Bu proje değişebilir. (Salonda maketi yer aldı)
Salonun altına otopark ve iş merkezi yapılacak. Bunu yapan şirketle ortaklığımız olacak. 12 bin kişilik bir salon olacak. İçinde stadımızda olduğu gibi locaları, aktiviteleri olan, konserler verilebilen, kongre yapılabilen bir salon olacaktır. Fenerbahçe, futbolda yaşanan gelişmenin aynısını basketbolda da tamamen bu salondan gelecek gelirlerle, ilerde kimsenin katkısına ihtiyaç duymadan sağlayacaktır. Bu salonun ismini de zamanı gelince Mustafa Kemal Atatürk salonu diye de koyarız.
Ankara`daki yapılmasını planladığımız tesise gelince... Bu tesis, yaklaşık 5 bin metre kare alana oturan tenis kortu, havuzu, salonları, sporcu kalması için salonları olan bir yer olacak. Arazisini aldık ve bunun tapusunu Fenerbahçe`ye ediye ettik.
Kenan Evren Lisesi projemiz, 5 yıllık bir proje. Bir türlü imar problemini çözememiştik. Ama artık son noktaya gelindi proje hazırlandı. 50 bin metre kareye yakın ibir alanda inşaat yapılacak. 20 bin metrekarelik kısmı kiraya verilecek. 5 yıl önce yapılan bir protokol vardı. Bu güne kadar 700 milyon YTL ödedik. 3 okul yapma şartı var. Kenan evren lisesi yerine kulüp olarak bir arsa aldık ve belediye, milli eğitime hibe etti o arazi üzerine lise yapılacak onlar oraya taşındıktan sonra inşaata başlayacaız.
Bu anlaşma devam ediyor. 2 tane Kozyatağı`nda okullar projesi var. Sonuçta bu arazinin alınması için 15 trilyona yakın ilave bir harcama yaparak bu okulların yapılması lazım. Burada geçen hafta bir girişim yaptık. Ankara`ya gittik. "Bu kadar masraflar yapıyoruz. bu arsayı bize satın" diye. Şu anda bu çalışmalar iyi noktada gidiyor. Okulların yapılmasından sonra, bir dahaki yıl Mayıs`tan Haziran`dan sonra inşallah inşaatına başlarız. Finansman için bir çalışma yapmadık. Herhangi üyümizin fikri varsa dikkate alırız.
Eski yönetim binasına, bir butik otel yapacağız. Asıl amacı, Fenerbahçeli antrenör, sporcu ve misafirleri ağırlayabileceğemiz 30`a yakın odalı bir mekan yapıyoruz. Geçen yıl 150 200 milyara yakın otel parası ödedik bunlar artık ortadan kalkacak.
Yabancı sporcu ya da antrenör geldiğinde istediği ev araba diğer maddeler. Bunları vermek mecburiyetiniz var. 100 lira da alsa bunlar ilave. Bunun için yapılması gereken Fenerbahçe`nin bütün sporcularımıza vermesi gereken evleri tahsis etmesi gerekir. Araştırdık fiyatlar yüksek.
Ali yıldırım inşaat yapıyor. "gel bize ver" dedim. Olmaz, söz olur laf olur, ismini lekeler" dedi kardeşim. "Olsun önemli değil dedim" ismim. 900 bin dolar fiyat önermişler. Biz kendisinden 8 tane villa aldık. Ortalaması 530 bin dolara geliyor.bunları kendisinden 8 tanesini . ortalaması 530 bin dolara geliyor. Önümüzdeki Ocak Ayından sonra transfer ettiğimiz sporclar herkes burada oturacak.
Ayrıca 2 tane de 100. Yıl Piyangosundan evimiz kaldı. Biri, 3 artı 1, değeri 474 milyar 752 bin, diğeri de 270 milyar değerinde iki konut. Onlar da teslim ediliyor, sporcularımıza tahsis edeceğiz. 1 milyon dolar olan masrafleri aşağıya çekmek için belki yeni yerler de alacağız.
Üniversite kurmayı ciddi olarak kurmayı düşünüyoruz. Bunun için de vakıf kurulması gerektiğini gördük, vakıf kurulması için arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Arazi tahsisi için önce çalışmalar başlayacağız.
1 buçuk yıl önce bir söz söyledim taraftar kartı operasyonu... Bugün gelinen nokta 100 bin 20. 100 bin taraftar kartı projesi gerçekleşti hatta aştı. Bu projeyi iyice geliştirmemiz lazım.
Fenerbahçe sprotif AŞ. hisselerin halka 10,5 ytl`den arz etmiştik. 27,25 ytl olmuş bugünkü değerimiz. 567 milyon dolara ulaşmış ki, şirketin ekonomik olarak büyüdüğünü görmekteyiz. 1 milyar dolarlık bir Sportif AŞ: yaratmış olacağız.
FB TV`ye de teşekkür etmek istiyoruz. Hergün yeni gelişimlerle ulusal bir televizyon haline getirildi.
Fenerbahçe büyümek itiyor ama büyümek isterkende önü kesiliyor. Her söylediğim sözde beni tenkit edenler bir yıl, 6 ay sonra "Aziz Yıldırım doğru söylüyor" diyorlar. Yabancı sınırlamasının kalkması erekiyor. Yoksa takımlar başarılı olamazlar. Globalleşen bir dünyada içe dönük çalışmak yalnıştır.
Federasyonla ilgili düşüncelerimi geçmişte söyledim. Herkes "kavgacı" dedi. Ama şimdi gelinen noktada hepsi "Aziz Yıldırım doğru söylüyor" diyorlar. Fenerbahçe`den 1 yıl sonra hepsi aynı noktaya geliyor ama geç kalınıyor.
Federasyonla ilgil devletin acilen tedbirleri alması lazım ve TFF`nin acilen kurumsal yapıya kavuşması lazım. Kulüplerin menfaatleri yeni bir ihlenin yapılmasını gösteriyor. Kulüplerin daha iyi bütçelere ulaşması için bunun önü açılmalıdır. Bu görev TFF`na düşüyor ama maalesef yapamayacaklar. Bu konu devletin ilgili kurumlarına düşmektedir.
Basketbolla ilgili tenkite gerekli açıklamaları Mahmut Uslu yapacaktır. Kısa zamanda göreceğiz. Basketbol takımı iyi neticeler alacak. Futbolu hiç konuşmuyorum çünkü gerek görmüyorum. Artık orası tam bir kurumsal yapı oldu. Hergün daha iyiye gidecek hepimizi mutlu edecektir.
Hem Anadolu hem Avrupa yakasında araziler almak için çalışmalar yaıyoruz. Yarın için değil, yarınlar için almak istiyoruz, alımına başladık. 250 dönüme yakın bir arazi aldık. 500 ile 1000 dönüm arasına getirmeye çalışıyoruz. İnşallah ileriki yıllardaki yönetimler aldığımız bu arazilerle bizi şükranla anar.
Yeni spor yasası hazırlanıyor. 10 yaşında olan çocuklara aile izniyle derneklere kulüplere üye olma izni getiriliyor. Belli bir noktaya gelmiştir kulübümüz ama bundan daha iyiye gitmesi lazım. Dünya kulübü olmanın tek geçiş yolu ekonomi. Eğer bütçeniz büyükse dünya kulübü olursunuz, başarıyı yakalarsınız ama devam için ekonomik güçlü olmaniz lazım. Fenerbahçe`nin potansiyellerini harekete geçirmemiz gerekir. Ne yapmamız lazım? biz düşünüyoruz. Bir hazırlık yapacağız. Gerekirse buraya getireceğiz konremizde bunları konuşacağız.
Kongre üyelerinin sayısını 1 milyon kişiye çıkaralım diyoruz. Taraftar kartıyla 100 bine ulaştık. Kongre üyesinde de 1 milyona ulaşalım. Düşük bir seviyeye getirmek lazım üye ücretini kei yeni gelecek üyelerle 1 milyon kişiyi bu kulübe üye yapalım. Şimdi düşünün üye yaptık. 11 yaşında bir çocuk. Doğmamış bir çoçuğa bile üye yapalım, 11 yaşa geldiğinde çocuk resmi üye olsun. Benim düşüncem bu. Ben bunları arz ediyorum.
500 milyon YTL üyelik ücretinden 1 milyon kişiye ulaşabilirsek 400-500 milyon dolar nakit olur. Bunu büyütebiliriz. Her yıl 50 milyon YTL aidat gelmeye devam edecek. Bu parayı alacaksınız yatırım ortaklıkları kurabilirsiniz. 400-500 milyon doları her yıl işleterek iyi yatırımlar yapabilirsiniz.
Herkesin evet diyeceği bir şeyi yakalayabilirsek buna başlayalım. Yayın geliri kanunen bağlanmış kendi başınıza hareket edemiyorsunuz. Aslında Fenerbahçe`nin yayın geliri olarak alacağı bedel 50 milyon dolardan aşağıya olmaması lazım. 150 milyon dolardan 15 milyon dolar yayın geliri alıyoruz.
1 milyon üye yapsak Fenerbahçe Kulübü bugünkünden çok güçlü olur. Avrupa`nın birçok kulübüyle bütçelerimiz aynı. Bu konu önemli bir konu. Bununla ilgili çalışmalar yaptıkça gerekirse burada toplantılar yapacağız anlatacağız.
Bu 1 milyon üye projesi ilk başta herkese değişik gelebilir. Fenerbahçe`nin geleceği için bazı şeyleri yapmamız lazım. 100. yılda emeği geçen bütün camiamızın üyelerine, teşekkür ediyorum.Tekrar ediyorum, "dar ağacında olsak bile hepimiz Türkiye diyeceğiz" bundan da hiçbir zaman dönmeyeceğiz.