arkadaşım önce buradan programı indiriyosun, daha sonra programı bilgisayarına kuruyorsun(önce ufak bi program çalışıyor netten download ediyor arkasından zip içinden çıkacak dosyalardan setup olana basıyorsun)daha sonra restart ediyorsun, daha sonra Başlat Menüsünden - Programlar - Parallel Port Joystick - Configure Joysticks e basıyorsun.Oradan Add - gelen pencereden Controller 1 i seçip add e basıyorsun. Daha sonra Bilgisayarın yeni donanım bulundu fln diyecek hepsine devam deyip sanal donanımı yani sanal joystick i yüklüyorsun, Daha sonra programda map e basıyorsun , gelen seçeneklerin hepsine ileri diyorsun. ordaki ayarlara dokunma. daha sonra programı kapat. Pes 2008 kurulu olduğu klasöre gel, settingse bas. ordanda Controller başlığının altında Controller : Controller 1 Device : PPjoy Virtual Joystick 1 seçiyorsun. yine tuşlarla oynamadan programı kapatıp pes 2008 i açıyor ve mutlu sona eriyorsun.
Not: Program Bilgisayarında sanal bir oyun kolu yaratıyor. Tarafımca denendi ve sonuca ulaşılmıştır. Ayrıca alıntıdır. Çözümü ben bulmadım, yabancı bir forumdan türkçeye çevirdim. Umarım işinize yarar saygılar..