ggurak arkadaşımız önemli yerlere vurgu yapmaış kutluyorum.
bende 6600 GT ekran kartı vardı ve sırf bu oyunu full detayları ile oynamak için ikinci elden 7800 GTX ekran kartı aldım.
7800 GTX ile birlikte PES 2008'i full detaylarda oynuyorum. AMD &4 3000+ işlemci, 2 GB ram var sistemimde. Ayrıca bir tane de Core 2 Duo 6300'lü sistemim var ama onda henüz deneyemedim.
benim tavsiyem şu anda ikinci elde çok cazip fırsatlar var ve bunları kaçırmamanızı öneririm. 6800 veya 7800 bir kart alıp full detayları ile oyunu oynayabilirsiniz. benim ikinci elden 220 YTL'ye aldığım ekran kartını ilk sahibi yaklaşık 15 ay önce 900 YTL'ye sıfır olarak almış. yani 220 YTL fiyat çok uygun. eğer bütçeniz müsaitse mutlaka kartlarınızı yenileyin.
fiyatlar neden ikinci elde bu kadar uygun derseniz, biliyorsunuz DirectX 10 serisi kartlar çıktı ve üst düzey kartlara sahip birçok kişi eski kartlarını satıp 8800 serisi kartlar alıyor. ben zaten PES 2008 ve FIFA 08'den başka oyun oynamayacağım için DirectX 10 bana lazım olmayacak ve bu ikinci el kartlar biz futbol oyun severleri için bulunmaz nimet, özellile de bu fiyatlara.
çözünürlük konusunda da birkaç noktaya değinmek istiyorum. eğer monitörünüz 17 inç boyutlarında ve wide ise 1280x720 çözünürlükte oynayınız. 17 üstü monitörler için yayınlanan çözünürlük yamalarını kullanmanızı öneririm. ama mutlaka ve mutlaka eğer PES 2008'i düzgün oynamak istiyorsanız mutlaka wide ekran alın.