hiç merak etmeyin ; bu kafayla devam ederlerse saw 8 , saw 9 , saw 9 underground , saw 10 Amanda'nın serüveni , saw 11 jigsaw'ın çocukluğu gibi filmler vizyona girer yakın zamanda.
en önemli özelliği , "izleyiciyi klasik asma kesme sahnelerine mahkum etmek dışında , müthiş akıl oyunlarına da sürüklemesi" olan saw serisi , bu anlamda çok başarılı gerçekten.ama adı üzerinde 1 "gerilim filmi" işte.bu kadar fazla abartmanın , Hikayeyi bu kadar fazla zorlamanın ne anlamı var.bunun en nihayetinde 1 gerilim filmi olduğunu unutup , senaryoyu bu kadar gereksiz genişletmek , serinin genel performansını gitgide düşürüyor ancak yapımcılar inatla devam ettiriyor bunu.Hatırlasanıza ilk filmi.az 1 bütçeyle çekilen ve beklentilerin çok fazla olmadığı 1 yapım olmasına rağmen ,Nasıl 1 etki bırakmıştı üzerimizde.Ondan sonra bi' de 3.filme bakın.gayet sıradan 1 kurgu ve tamamiyle önceki filmlerin arkasına sığınmış , tek başına hiçbir orjinallik ifade etmeyen 1 film vardı karşımızda.
söylediğim gibi "saw serisi" nin genel başarısı adına , 1 düşüş getiriyo bu yeni filmler.hadi 2.film içinde "kurtarır" diyelim , çünkü o filmde de , gerilim filmi standartlarına göre olağanüstü 1 kurgu vardı filmin içinde.ama bunu daha da fazla uzatıp , insanları "en iyisi ilk filmdi" demeye mahkum etmek yersiz.sadece testere'nin ilk 3 filmini izleyenleri değil , bu filmi ilk defa izleyenleride etkileyebilecek ve onlara serinin öncesini izleme isteği doğuracak 1 şeyler yapmaları lazım.ama özellikle 3.film , bu söylediğimden çok çok uzaktı.ben bu filminde yine aynı şeye sahne olacağını düşünüyorum.
Bu kadar eleştiriye rağmen , Filmi ilk çıktığı gün sinema'da izleyecek olmam ise , apayrı 1 olay tabi.ne yapalım , hayal kırıklığı olacağını tahmin etsemde , merak ediyorum ister istemez.