Şehitlerimize karşı büyük bir vefa örneği göstererek ilk yarıda oynayacağımız tüm maçların seyirci hasılatını Şehit Aileleri ve Yakınlarını Koruma Vakfına bağışladıklarını açıkladı.
Türk Kalp Vakfı tarafından düzenlenen Ayın 11 Altın Adamı yarışmasına onur konuğu olarak katılan Albayrak, burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizi kana bulayan terör saldırılarında şehit düşen gençlerimizi unutamayız. Bunun için üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız. Trabzonspor Kulübü olarak ilk yarıda oynayacağımız ve seyircimizin geleceği tüm maçların hasılatını şehit ailelerine bağışlama kararı aldık. Tüm kulüplerimizin de bu konuya duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.
Başkanımız Albayrak bu konuşması sonrası salonda bulunan yüzlerce insan tarafından ayakta alkışlandı.
Ayrıca, Sivas maçında yaşanan olaylarada değinen Albayrak, "3 puanın peşinde değiliz. Bizim canımızı sıkan çifte standart uygulanması. Geçen sezon aynı hakem aynı tarz olayların yaşandığı İstanbul’da oynanan bir maçı bitiriyor ama bizim maçı tatil ediyor. Bu çifte standarttır. Hukukla çözüldüğüne inanmıyorum. Ben TFF Yönetim kurulunu her şeyin üzerinde biliyordum. Ama tam tersi oldu. TFF’nun karar vermesi gerekirdi. Tahkim’in değil” şeklinde konuşurken, “Hataları kabul ediyorum ama hep aynı tarafa karşı yapılırsa bu doğru değil. Temiz futbol için lütfen herkes adil olsun” diye konuştu.
Trabzon’un spor ve turizm kenti olduğunu göstermek için önümüzdeki günlerde çok büyük bir projeye başlayacaklarınında altını çizen Albayrak, "Türkiye’de ve Dünyada futbolun dengeleri değişti. Artık bu işler sadece maddiyatla seyirciyle olmuyor. Yönetim, teknik direktör, futbolcu, taraftar, kamuoyu ve camia istikrarı ile oluyor. Fenerbahçe ve Galatasaray uzun vadeli çalışmalarının semerelerini alıyorlar. Trabzon’da her sene mali genel kurul oluyor. Yönetim, başkan seçiliyor. 23 yılda 27 teknik direktör değişti” açıklamasında bulundu.
Kaynak: Trabzonspor.org.tr