@bulkane
Cevabın için teşekkürler.
Sırayla yanıtlamak istiyorum bende.
Ekran kartım 8800GT, yani NVIDIA :(
En yüksek kaliteden kastın nedir tam anlayamadım..
Masaüstü çözünürlüğüm 60HZ.
Gözleri yorma doğrudur ama bu olay bariz birşey. Yani birşey yokken gözleri yorma olayı değilde, bariz şekilde dalgalanma oluyor. Dalgalanma olmasa , kesinlikle şikayet etmem. Zaten 22" monitorde gözlerin yorulması normal :) Ama birde bu dalgalanma olduğundan , gerçekten epey zorlanıyor insan.
RefreshLock programını yıllardır kullanırım. Bu oyun içinde denediğimi hatırlıyorum ama tekrardan deniyeyim hemen. Umarım bir faydası olur.
Oyunun settings.exe'sindeki ayarlarım ise şöyle;
-Use frame skipping işaretli. İşaretini kaldırınca bir fark olmuyor o sorunla ilgili.
-Wait for Vsync ise işaretli değil. Fakat işaretleyince , oyun 10x hızlanıyor :D Sanki hızlı çekimde oynuyormşuz gibi oluyor. İmkansız o tip bir oyun tarzı :D 1 dk da 90dk.lık maç bitiyor yani , öyle diyeyim :D
-1680,1050 ve 16:9 + Hight Quality ayarlarında oynadığımıda hatırlatayım.
Edit1: RefreshLock'ı açarak tekrardan deneme yaptım ama nafile :( RefreshLock'ta ayrıca yapmam gereken bir ayar var mıdır ?
Ayrıca şu, En iyi kalite olayı , Nvidia Control Panel'de mevcut. Oradan deniyeyim mi ?
Edit2: Quality'i seçerek tekrardan girdim oyuna ama yine aynı dalgalanmayı yapıyor.
Aklıma çözünürlük yüzünden oluyor gibi geliyor ama 17" monitör varken (yine bu sistem vardı) de aynı dalgalanma problemi oluyordu..
Not : Dalgalanmadan kastım yatay ve ipince ama belirgin , aşağıdan yukarı doğru giden bir dalgalanma..