Arkadaşlar her ne kadar oynamadan 07'nin aynısı diyenler olsada. Daha öncede defalarca dediğim gibi oynanabilirlik yönünden baya gelişmiş fifa. Ayrıca grafiklerdede ilerleme var olduğu gibi aynı değil yani.
FIFA 08'de artık Ceza Sahası içinde kalecilere yapılan hareketlerde faul olarak değerlendiriliyor.
FIFA 07'de ceza sahasında kaleciye yaptığımız fauller çok sert bile olsa verilmiyordu.
Bunun yanında kaleciyi yönetirken adama faul yaptığınızda topa sert atladığınız falan penaltı veriliyor.
Diceksiniz 07'de de bazen veriyordu penaltı. Ancak artık kaleciler kartta görebiliyor.
FIFA 07'de kaleciler ne yaparsa yapsın kart görmüyorlardı. Ayrıca rastlamadım ama sanırım artık kaleciler sakatlanıyorda. Çünkü kalecinizin yerine takım içinden bir oyuncuyu sokabiliyorsunuz. Ama buna sadece maç için izin veriyor. (Hani maç öncesi saçma olur, maç içinde herhangi bir kart sakatlık durumunda falan geçmesi için.)
Ayrıca free kicklerde fln, karşı karşıya posizyonlarda topa kaymayamı atlamayamı artık bizim karar vermemizde çok güzel bir özellik. Ayrıca grafiklerde geliştirilmiş. Aynı değil. Oyuncuların yüzleri çok benzetilmiş. Türkiye'de tüm oyunculara bu yapılmamış ama GS'de song, hasan, hakan, lincoln gibi oyuncuların suratları nerdeyse 1'e 1 aynı.
Bunun yanında ayrıca artık FIFA 08'de karda yağdırabiliyoruz. Kar ince ince yağıyor, ve saha kenarı kar olmuş bir vaziyette sahada fazla futbolu olumsuz etkileyecek birşey yok. :)
Gözüme çarpan ise Atatürk Olimpiyat Stadı gibi 5 yıldızlı stadlar grubundaki bir stadın oyundan çıkartılmış olması. Seneye Şükrü saraçoğlu eklenebilir ama :) UEFA finali yapılcakya. Fifa 08'de taktikde yapabiliyoruz. Pesteki gibi mevkilerin yerini oynatabiliyoruz az sağa sola yukarı aşağı, yeni taktikler oluşturabiliyoruz. A pro moduda güzel, managerlikte vardı oynuyordum seviyordum, hatta inanmayabilirsiniz ama küçüklükte tek bir oyuncuyu yönettiğimiz bir oyunun olmasını çok istiyordum fifa bu hayalimi gerçekleştirdi. Evet managerliktete vardı ama simülasyon oyununda daha bi güzel duruyor. Ayrıca sanırsam ilk defa bir türk takımının alternatif forması koyulmuş. Galatasarayın siyah forması.
Ayrıca çalımlar, gol vuruşları kalecilerin kurtarışlarıda geliştirilmiş, gerçekten güzel gözüktü gözüme. Kalecileride bize bağlamalarına çok sevindim, kornerlerde fln, free kicklerde... FIFA 08 beni yeterince tatmin etti. Unuttuğum birşey varmı bilmiyorum. Belkide daha görmediklerimde vardır daha oyanyalı çok olmuyor çünkü. Paylaşmak istedim... :)