"Ben yıllarca gazetecilik yaptığım için vatandaşlarla çok sıkı temas halindeyim.Mektup telefon vs.. iletişim içideyim.
Bir keresinde telefon çaldı ve bir vatandaş merhaba bile demeden lafa girdi:
Vatandaş:Bugünkü yazınızı okudum,bana kalırsa durumu biraz abartıyorsunuz.Yok memleket batıyormuş,hayat pahalılığı artıyormuş.Devlet ortadan kalkmış.Herkes musuzmuş.Alakası yok!
Yazar:Öyle mi?
Vatandaş:Öyle...Mesela ben hayatımdan çok memnunum 13.derecenin 1. kademesinden memur emeklisiyim.Elime gelen parayla gül gibi geçiniyorum.
Yazar: O kadar parayla?
Vatandaş:Evet o kadarıyla...hatta arttırıyorum bile.Artan parayı harcayamadığım için bankaya yatırıyorum.Mecburer faiz alıyorum.Fazileri harcayamadığım için onları da bankaya yatırıyorum ve ne yazıkki gene faiz veriyorlar.Parayı ne yapacağımı bilemiyorum,tek sorunum bu.Yazsanıza...
Yazar:Ev kirası yok mu?
Vatandaş:Yok...Çok şükür,kimse benden kira istemiyor.Elektrik,su parasıda yok.Yol parası deseniz oda yok.Çünkü işe gitmiyorum.
Yazar: O halde sizde streste yoktur.
Vatandaş:Ne sitresi efendim,ben bu lafları gazeten okuyorum.Sitres nedir bilmiyorum.Geçenlerde beraber yemek yediğimiz arkadaşa sordum,stres nedir diye...Sözlüğe bakmam lazım,dedi.
Yazar:Ne diyeyim çok şaşırdım.Bu ortadamda olacak şey değil...
Vatandaş:Benim asıl şaşırdığım sizin yazdıklarınız.Geçenlerde mafya babalarından söz ediyordunuz.Nerden çıkarıyorsunuz bunları?
Yazar:Canım mafya babalarını ben mi çıkarıyorum?Bir sürüsü var ortalıkta.
Vatandaş:Bizim burda bitane bile yok...Bunlarıda yazın.
Yazar:Tamam yazalım;geçim sıkıntısı,iş stresi,mafya korkusu çekmeden yaşayan vatandaşlarla okurlarımız çok ilgileneceklerdir.Neresi orası derlerse ne diyeyim?
Vatandaş:Adresimi vereyim.Benim adım Recep Koç.Adresim:C Blok,birinci kısım,Bayrampaşa Cezaevi..."
Kaynak:Yalçın Peşken The Türkler(2006)