ya abi oyle oyuncularim olsunki yasi yirmiyi gecmesin 3 bilemedin 4 sene oynatiyim sonra en az 80 MILYON EURO ya satiyim hem kulup kazansin hem ben... diyorsan eger tam yerindesin.
suan 2038-2039 yili sezonunu oynayacagim.bu zamana kadar gecen 33 YILLIK teknik direktorluk hayatimda karsima cikan benim kesfettigimde gurur duydugum izlemekten keyif aldigim ve elimden kacirip sonradan basima bela olan futbolculari sizlerle paylasmak istedim. BASLAYALIM....
GONZALO HIGUAIN:
dogum tarihi: 10.12.1987
kulup: River
fiyat: 2.100.000 euro
pozisyon: ST
gorusum: ben bu adama asigim ya ne diyebilirimki.alirken terlemezsiniz cok cuzzi miktara alirsiniz.4 bilemedin 5 milyon euro ya alirsin.ama satarken iste isin cilvesi orda basliyor.ben milana 145.000.000 MILYON EURO ya satmadim. emin ol sende satmazsin...
FERNANDO GAGO:
dogum tarihi: 10.04.1986
kulup: Boca
ucret:3.900.000 euro
pozisyon: DM
gorusum: 10 tane gerard 20 tane vierra 30 tane appiah i bi konserveye koyuyosun iyce bi calkaliyosun sonra bi guzel kaynar suda hasliyosun ortaya bu adam cikiyo FERNANDO GAGO...
KERLON:
dogum tarihi:27.01.1988
kulup: Cruzerio
pozisyon: AM/F C
ucret: 3.200.000 euro
gorusum:sakin ilk acinca notlarina bakip aldanmayin.sonradan pisman olursunuz kafanizi tastan tasa vurursunuz kabusunuz olur geceleri uyutmaz.bu varya bu oyle bi frikik atiyorki albert einstein in kemiklerini sizlatiyor. ama sadece bumu kerlonun guzel tarafi hayir!!!daha cok surpriz yapar size.
MARCELO:
dogum tarihi:12.5.1988
kulup:Fluminense
ucret: 3.100.000 euro
pozisyon: D/WB L
gorusum: marceloyu aldigin zaman bide belediyeden imar izni alman gerekiyor.yoksa sahada oynatamiyorsun.izinsiz yapi var sahada diye. DUVAR gibi adam. dort tane cigeri var.ataga destek vermesi defansi organize etmesi maestro gibi...
LUIZAO:
dogum tarihi: 03.01.1987
kulup: Cruzerio
pozisyon: D C
ucret: 2.400.000 euro
gorusum: aman ha hizli davran sakin portoya kaptirma.anlamiyom nasida bekliyorlar oyunu baslat diyosun hemen ilk ucakla herifler brezilyada.sonrada al alabilirsen.agizlarini 45 MILYON EURO dan asagi acmiyolar.
MAGNUS WOLF EIKREM:
dogum tarihi: 08.08.1990
pozisyon: AM C
kulup: Manchester united 18A
ucret: 375.000 euro
gorusum:bu arkadas oyunun basinda 15 yasinda bi sabi subyan. lakin gun olupta harman donunce bu sabi subyan oluyor bi top canavari.neyle besliyolarsa artik. 18e basmadan aldin aldin yok alamdiysan acirim sana. kramponunu acik artirmayla 50 MILYON EURO ya satiyolar.
NURI SAHIN:
dogum tarihi: 05.09.1988
pozisyon:M C
ucret: 6.750.000 euro
kulup: Dortmund
gorusum: bizim nuri iste o kadar gavurun arasina bide TURK koyayim dedim. amaaaa ne TURK. tam bi CILGIN TURK....alirken 15 milyon falan istiyolar almanlar.verin gitsin kesinlikle deger. satarkende elinizi korkak alistirmayin ben 30 yasinda betise 55 MILYON EURO ya sattim.
MICAH RICHARDS:
dogum tarihi:24.06.1988
pozisyon RC DM
kulup: Man city
ucret: 6.000.000 euro
gorusum: formumuzun bu guzel bolumunde degerli bi arkadasimiz richardsi sadece tek bi konu basligi altinda incelemis isteyenler ordanda bakabilirler.ben biraz gec farkettim richardsi neyseki uzun pazarliklar sonucu 23 MILYON EURO ya kadroma kattim.nasi tatli gorseniz. takimin nese kaynagi oldu bi anda.bu arada 93 MILYON EURO ya satmadim
ANTHONY VANDEN BORRE:
dogum tarihi: 24.10.1987
pozisyon: D RC WB/M R
kulup: Andertletch
ucret: 1.400.000 euro
gorusum: andertletch in alt yapisinda biri gelsede elimden tutsa beni burdan kurtarsa ne var yaf die dovunen genc bi kardesimiz. tek huyu belli zaman sonra yeni heycanlar istiyor. ve kontrat yenilemiyuor tabi yasi ilerleyince.ben 70 MILYON EURO ya real madride satmistim.eger kadronuzda olursa iki yila bi kontrat yenileyiinki elinizin altinda olsun.nasi olsa satilir.elde kalmaz bu cocuk.
RENATO AUGUSTO:
dogum tarihi: 08.02.1988
kulup: Flamengo
pozisyon: AM RLC
ucret: 3.800.000 euro
gorusum: en iyi verimi sol kanatta alirsiniz.tam gorev adamidir hizli suratli caliskan.kolay sakatlanir ama kisa surede toplar kendini.istanbula getirdigimde gazeteler alay etmislerdi bumu sol kanat oyuncusu 18 yasinda subyanin teki falan die. sezon sonunda FANATIK YILIN SPORCUSU odulunu o kose yazisini yazan yazarin elinden aldi 29 yasinda 45 MILYON EURO ya lazio ya sattim. asla satmazdim ama yeni bi jenerasyon kuruyodum arada kaynadi.
HATEM BEN ARFA:
dogum tarihi: 07.09.1987
kulup: Lyon yedekler
pozisyon: AM L/C
ucret: 6.500.000 euro
gorusum: aptal lyon lular duruma uyanip as takima cikarmadan ucuza kapatin yoksa bida zor alirsiniz.cok terletirler sizi.allah hatemimi orta yapip ust uste 3 yil asist krali olsun die yaratmis yaffff.
SHERMAN CARDENAS:
dogum tarihi: 07.08.1989
kulup: Bucaramanga
pozisyon: AM R/C
deger: BEDAVA
gorusum: belkide kendimle en cok gurur duydugum an bu adami sirtinda fenerbahce formasi kadikoyde futbol oynarken gordugum andi. nasil buldum nasil kesfettim bilmiyorum. kopeklerin bile olmeye gitmedikleri bi yerden gittim buldum getirdim ve oda yuzumu kara cikarmayip sampiyonlar ligi DREAM TEAM icinden hic cikmadi.tek uzuntum TURK yapip A MILLI formayi giydirememek oldu.futbolu bende birakti....
MOUTINHO:
dogum tarihi:08.09.1986
kulup: Sporting
ucret: 5.250.000 euro
gorusum: turkiyedeki lanet olasica yabanci kontenjanina takilipta intere kaptirdigim genc yildizlardan biridir.sonradan almaya calistim ama nafile herifler italyan verirlermi saniyon 3 kurusa bu adami.oylece hasretle baktim ardindan acaba bi gunde gelip benim takimimda benim emrimde calisirmi die. FEDERASYON BASKANI ISTIFA
CARLOS JAVIER ACUNA:
dogum tarihi:23.06.1988
kulup:Cadiz
ucret: 4.800.000 euro
gorusum: bu adami alin takimda oynatmasaniz bile kapici yapin copcu yapin bi sekilde bi is verin gopzunuzun onunde olsun. yoksa basiniza buyuk belalar acar. olurda sampiyonlar ligi yari finalinde karsiniza atletica madrid falan cikar almis olurlar DURDURAMAZSINIZ...cok yaramaz biri iki sene ust uste SAMPIYNLAR LIGI GOL KRALI oldu. atletica madridten chelsea ya tam 98.000.000 EURO ya transfer oldu.bende agzimi ayirip baktim.
LIBIS ARENAS:
dogum tarihi: 12.05.1987
kulup: Lazio
pozisyon: GK
ucret:4.000.000 euro
gorusum: 11 sene kalemi emanet ettigim ve donupte arkama acaba sorun cikarmi demedigim bi insan. dev bir eldiven gibi. birebirde hava hakimiyetinde orda burda her yerde arenas. kalenin tek hakimiyeti.alirken biraz terletirler ama soyleyim nede olsa italya takimi.
**BURDAN SONRAKILER BUTCELERI BIRAZ IYI OLAN ARKADASLAR ICINDIR. YANI 20 MILYON EURONUN USTUNE CIKMANIZ GEREKEBILIR...AMA EMIN OLUN DEGECEKTIR...**
JONATHAN DE GUZMAN:
dogum tarihi: 13.09.1987
kulup: Feyenord
ucret: 5.250.000
gorusum: canadali olan bu arkadasimiz feyenordda hollanda birinci liginde top oynamaktadir.ben fenerbahcedeki gorevimin altinci senesinde yani ilk aldigim yabancilar TURK olunca dogan kontenjandan sonra 52 MILYON EURO ya almistim. aldiktan uc sene sonra valenciaya 83 MILYON EURO ya sattim.daha dogrusu yonetim reddedilemez bi teklif oldugundan kabul etti.bana kalsa valencianin donuna kadar alirdim.
NANI:
dogum tarihi: 17.11.1986
kulup: Sporting
pozisyon: AM L/C
ucret: 5.750.000 euro
gorusum: bu adamla oyun oynarken eger sen gercek hayatta da boyle top oynuyosan seni bi iki yila kalmaz bi avrupa devi kapar demeye kalmamaistiki uzerinden fazla bi zaman gecmeden manchester unitedin transfer ettigini duydum. orda neler yapiyor bilmem ama fm de sol kanada ha bir jet koymusunuz ha NANI. bi fark yok. bisi daha topu almak icin karsisina hicbi defans oyuncusu cikmiyo. rezil olmamak icin. oyle bi calim atiyoki adama futbolu biraktirir.
DIEGO:
dogum tarihi: 28.21.1985
kulup Werder Bremen
ucret: 6.000.000 euro
gorusum: FM 2006 da ne guzel portonun alt yapisinda oynuyodu transfer etmek cok kolaydi simdi bremene gitti adamlar satmiyor.haklilarda ben olsam bende satmam.boyle bi FUTBOLUN ILAHI bir cift ayak bulmusum satarmiyim. ha olurda ben gozumu kapar 50 MILYON EURO yu basarium diyosan gel bana yol masraflarin benden gidelim beraber almanyaya alip gelelim. beni tanir FM 2005 ve FM 2006 da az ekmegimi yemedi
ANDERSON:
dogum tarihi: 13.04.1988
kulup: Porto
ucret: 7.000.000 euro
gorusum: al bu adami koy takimin basina cekil kenara onu izle...yapman gereken sadece bu. giden maci cevirir fark yaptirir oyuncu degistirir herseyi yapar. sen sadece izle.ust uste 5 koca yil DUNYANIN EN IYI FUTBOLCUSU oldu. tabi benim ve takim arkadaslarinin sayesinde.o kadar sadikki her defasinda ANDERSON HOCASININ KATKISINI KABUL EDIYOR mesajlari geldi. canim benim.
RAFAEL SOBIS:
dogum tarihi: 17.06.1985
kulup: Betis
pozisyon: FC
ucret: 8.000.000 euro
gorusum: sizlerde takdir edersinizki ispanyadan futbolcu almak zordur.hele bide futbolcu genc ve gelecxegi parlaksa sozlesmesindeki SERBEST KALMA MIKTARI ni odemezseniz alamazsiniz. iste bu onlardan biri. gelecegin ronaldosu tek bi farkla kilo problemi yok.gonzalo higuain ile ayni takimda oynatmayin birbirlerine dusuyorlar. sen iysin ben iyim die. bu yuzden satmak zorunda kaldim. 88 MILYON EURO ya milana sattim.33 yillik teknik direktorluk hayatimda ZARAR ETTIGIM TEK FUTBOLCUDUR....
SERGIO AGUERRO:
dogum tarihi: 26.01.1988
kulub: Atletico madrid
ucret: 23.000.000 euro
gorusum: rafael sobisi mecburen goinderdikten sonra kadroma dahil ettigim ve bircok basariya imza attiktan sonra simdide antrenorlugumu yapan degerli oyuncumdur. 80 MILYON EURO ya tik pesin para aldim.yalan soyluyorsam icinizden gecen neyse o olsun 122 MILYON EURO teklife romaya vermedim.
JO:
dogum tarihi: 20.03.1987
kulub: CSKA moskow
ucret: 3.800.000 euro
gorusum: simdiye kadar onerdigim futbolcular kadar olmasada onlara yakin limitte bi futbolcu. onlardan ucuz olduguda kesin.diyosanizki ben oyle buyuk paralar veripte sobisi Aguerro yu alamam diyosaniz buyrun futbol denen genis cercevede onun icinde bi alternatif var JO. su bi gercek o kadar buyuk paralara satamazsiniz. elde kalir. makul bi fiyata 40-60 MILYON EURO ya satabilirsiniz. ama bunun icin kayserili olmak lazim
ROSSI:
dogum tarihi: 01.02.1987
kulub: Manchester United
ucret: 9.250.000 euro
gorusum: oyunun basinda newcastle unitedde kiralik olarak oynuyor. ve ne yazikki kira donemi bitipte tekrar manchester a gelirken yolda olmuyor.basiniza bela oluyor. ya bi kiralik katil tutup manchester a donerken oldurtun yada oturup aglamaya baslayin. bu adam cinayet sebebi o kadar soyluyorum size.
IGOR AKINFEEV:
dogum tarihi: 08.04.1986
kulub: CSKA moskow
pozisyon: GK
ucret: 3.500.000 euro
grusum: Bakmayin 3.500.000 euro yazdigina 25.000.000 EURO dan asagi vermiyolar. oyunda olan gelecegin en buyuk kalecisidir.her ne kadar benim takimimda forma giyme serefine ulasamasada valencia ile karsilastigimiz iki sampiyonlar ligi finalindede maclar benim takimim ve akinfeev arasinda gecmistir. valencia akinfeev i 2009 YAZINDA 33 MILYON EURO ya kadrosuna katmistir.suan benim kaleci kocumdur.
VINCENT KOMPANY:
dogum tarihi: 10.04.1986
kulub: HSV (hamburg)
pozisyon: D C
ucret: 8.000.000.euro
gorusum: hani basta bi oyuncu onermistim ANTHONY VANDEN BORRE die. ha iste bu babacan onun kankisi. ikisini bi takima al sonra 2-5-3/2-4-4/2-3-5/2-4-1-3 gibi cogaltabilecegimiz taktiklerde oyna. la bu cocuk aptalmi taktikleri ters yazmis dedigini duyar gibiyim. ters degil canim kardesim koy ikisini defansa gerisini nereye istersen dagit demek istiyorum. ama bunu almak borre yi almak kadar kolay degil biraz terleyeceksin. arti parantez satarkende agzini 80 MILYON EURO dan asagi acma gulerler fazlasida kismetin.
YOHAN GOURCUFF:
dogum tarihi: 11.07.1986
kulub: Milan
ucret: 6.500.000 euro
gorusum: gonul isterdiki gourcuff uda higuain ve gago ile ayni statude tanitayim.lakin milanda olmasi onun biraz daha ucretini otomatik olaak yukari cekiyor. ama alin bu adami allah askina alin ac durun susuz durun ama alin alamiyosaniz hesap no verin para gondereyim alin baska ellere birakmayin. YOHAN GOURCUFF ANLATILMAZ YASANIR... yalvariyorum size FM dostlari bu oyuncuyu baska takimlarda harcatmayin.biliyorumki hepiniz avrupada buyuk yerlerdesiniz kesinlikle bulundurun bu adami kadronuzda. sakatlik nedir bilmez tas gibidir. ufak seylere kafa takmaz haberiniz olmaz kontrati sona erer allah gitti adam diye kafalari tastan tasa vurusunuz sizin kntratinizi kabul edip real madrid,barcelona,valencia,inter,juventus,milan,man chester united,chelsea,liverpool ve adini hatirlamadigim bi suru capulcu takimin kontartini kaale bile almaz sonrada medyada OKAN ALTUNTASI VE KULUBUNU COK SEVDIGINI BELIRTTI die manset attirir.
bir nebzede olsa yeni baslayacak veya eskiden beri oynayan arkadaslara yardimim dokunduysa ne mutlu bana. hepinize iyi oyunlar. son bisey daha burda belirttigim oyuncularin birtanesi bile sizi utandirmaz. ozellikle tavsiye ettigimi sorarsaniz turkiyede gorev yapan arkadaslarin alti kontenjanida goz onune alarak sunlari soyleyebilirim:
**YOHAN GOURCUFF,GONZALO HIGUAIN,FERNANDO GAGO, ANTHONY VANDEN BORRE,RENATO AUGUSTO,SHERMAN CARDENAS...**
bol FM li saatler iyi oyunlar...