**Osman Tanburacı - 17.09.2007 **
**Ya seyircili oynansaydı!**
Vay vay vay!... Şu Galatasaray'a bak, rakipleri mübarek Ramazan'da kadayıf gibi tel tel dökülürken Cim Bom top patlatıyor! Dile kolay tam altı gol… Saysan yorulursun, yazmasan kimler attı unutursun! Hem de seyircisiz maçta…
Ya seyircili oynansa demek Galatasaray bir düzine atacak!
Allah atamayanlara da Galatasaray kudreti versin.
**Seyirci zenginlik ama gol değil!**
Lafım meclisten dışarı ama seyirci gol değil. İstersen 32, istersen 52 bin kişi doldur stada, gol atamıyorsan sahaya girip seyirci atacak değil ya… İşte gördünüz birbirinden güzel 6 gol var ne yazık ki canım golleri gören olmadı, ona yanıyorum…
Galatasaray daha beşinci haftada hem de seyircisiz maçlar periyodunda rakiplerine fark attı; Beşiktaş'tan iki, ayıptır söylemesi ezeli rakibinden tam 5 puan önde. Nasıl oldu demeyin, oldu işte. Fenerbahçe daha hala parmak hesabı yapıyor; iki mi oynasam, üç mü diye…
Taraftarı da sıkıntı bastı, her maçta Saraçoğlu ful, koydunsa Fenerbahçe'yi bul.
Yarın İnter maçı var bu Zico hala 3-5-2'yi deniyor.
Fenerbahçe'nin yapacağı tek şey var, başarılı olanı örnek alacak! UEFA Kupasını alanı örnekleyecek.
Aman ha dost tavsiyesi; Müze'sinde Avrupa kupası olur ama mali işlerini örnek almasın, sonra Fikirtepe'de yellim yelalim arazi arar ki stat yapsın!
**4-6-0 da ısrarlıyım**
Bırakın 4-4-2'yi, 3-5-2'yi çağın futbolu ‘herkes her yerde' oynuyor. Rakamsal dizilişler göz takibi ve anlatım için var. Biz bunun bile çarpıtıyoruz! İyi takımlar artık 'çakılı santrforla oynamıyor. Onun için 2'li forvet hem ofansı hem defansı düşünüyor. Dün gördünüz Nonda kaç kez defansından top çıkarttı ama 2 de gol attı. İşte bunun adı; 4-6-0. Hani Kezman?
İki örnek vereceğim;
Galatasaray ve Fenerbahçe.
Galatasaray dün resmen 4-6-0 oynadı. Yeni Nonda ve Hakan Şükür durmadan alan değiştirdiler santrforlar orta yaptı gol pası verdiler. Ver kaça girdiler, top geriden ileriye hiç şişirilmedi. Bu oyun doğaldır ki 6 gol getirdi.
Bu Hakan'ı severim
Ey Galatasaray'ın Hakan müritleri!
Hakan böyle oynadı da beğenmedik mi?
Gol attı, goller attırdı, Nonda'ya penaltı attırdı da istemedik mi?
Methetmedik mi?
Hakan böyle oynasın, emeğimin, ekmeğimin ve de yüreğimin yarısı onun.
İki Hakan arasındaki farkı görün.
Galatasaray atağa kalkarken bütün birimleriyle oyunun içindeydi, Uğur kaç kez sağdan ileri kaçtı ortaladı hem de topu şişirmeden. Mükemmel goller attırdı. Birini de Hakan attı. Galatasaray'ın pozisyonları ‘imece' usulü idi. Herkes katıldı. Entegre bir oyun oldu, kaleden başlayan bütünlük; defansta, orta alanda, forvette hiç sekteye uğramadan golleri buldu.
Üçüncü golde; orta alandan gelişen atakta, bilmem kaçıncı pasta Hakan mükemmel bir şekilde aut çizgisine doğru hareketlendi, topla buluştu ve o kadar güzel ortaladı ki şiir gibi… Carrusca da bu ikramı reddetmedi ve Hakan gol kadar parladı! Bravo Hakan işte beklediğim Hakan bu! Tebrikler…
Hakan'ın bu güzel oyununun sebebi Kalli'dir. Milli Hakan'la aradaki farkı da görün.
**Kalli'den neştersiz operasyon!**
Hani lazerle böbrek taşı kırıyorlar ya… Neştersiz, ağrısız… 6 parça gol çıktı, alkış sesi yok!
Bu marifet de Kalli'nin. Song ve Hakan dışındakiler kadroya yeni giren oyuncular!
Orkun, Uğur, Servet, Volkan, Barış, Linderoth, Lincoln, Carrusca Nonda…
Tam 9 yeni oyuncu ve tam 6 gol!...
Helal olsun Feldkamp. Şimdi yine beni anlamakta zorlananlar olacak. Sanmayın ki 6 gol gördüm de yazıyorum. Benim aradığım ‘futbol konsepti'dir. Yakalarsam, hissedersem, anlarsam anlatırım! Tabii anlayana…
Galatasaray takım olma yolunda. Kalli daha neler yapacaksınız göreceksiniz.
Birkaç isim ver desen;
Diğerlerinden özür dileyerek, başta Hakan Şükür, Uğur, Barış, Linderoth ve Nonda…
Oyuna sonradan girenler de çıkanı aratmadı; Hasan Şaş, Ümit Karan goller attılar.
**Nonda ve Carrusca**
Nonda'yı çok iyi buldum. İlk maçına rağmen… Hakan'ın attığı gol öncesi kalçasını bir koydu dört rakip ufalandı, gol geldi. Nonda hep alan değiştirdi, topu beklemedi aradı buldu, defansına geldi biri penaltıdan iki de gol attı. Taraftar istedi bir göz Allah verdi iki göz!
Nonda daha da parlayacak, o ışık var.
Carrusca da eskisine oranla biraz daha efe! Daha korkusuz ama karakter bu hala çıt kırıldım.Ürkek Ceylan! Ama golünü de attı. Gerçi bu Galatasaray'da kim oynasa alkış alırdı. Carrusca için görüşüm hala değişmedi; üst düzey takımlarda oynamak istiyorsa yeteneğine kuvvet katacak!
**Biraz da detay!**
Lincoln dün sermayeden yedi. Bir ara parladı sonra baktı takımın ona ihtiyacı yok işi rölantiye aldı! Ancak yediği tekmelerden kim olsa mayna eder. Hakemlerin dikkatini, çekerim. Bıraksınlar da Lincoln'ü seyredelim. Ona tekme atsan ne olur Galatasaray ötekilerle 6 atıyor.
Linderoth da çok iyiydi, yine sürpriz şutları ve sokuluşları vardı, adam gizli servis…
Galatasaray'ın bu galibiyeti mükemmel ama;
İki nokta var ki dikkate değer;
3. dakikadaki penaltı,
Rakibin on kişi kalması…
Hakem Konya'yı on kişi bırakmamalıydı, art arda iki sarı fazlaydı derseniz diyeni pek haksız bulmam, evet karar biraz ağırdı ama kitaplar penaltıda da El Saka'yı ‘at' diyor! Gizli bir ödeşme var gibi…
**Özhan Ağabey acil şifa, kan lazımsa veririm!**
Sevgili Başkan sen benim için Galatasaray başkanlığından önce sevgili ağabeyimsin.
Duydum ki sıkıntın varmış… Haberin olsun buradayım!
Kan lazımsa veririm.
Acil şifalar diliyorum…
Malum serde Mekteb-i Sultani'den gelme doğal kardeşlik var,
Didişsek de can dostuyuz.
Oy vermem ama kan veririm.
Ayrıca yanlış haber de vermem!
Pankreas kanserinden eniştem gitti.
Çok ‘sinsi' bir hastalıktır. Kime gideceği!!!…
Öyle ameliyat falan kaldırmaz!
Vadesi de çek senet vadesine benzemez!
Geldi mi Allah korusun.
Daha Seyrantepe'nin kurdele kesimi var…
Allah uzun ömürler versin Özhan Ağabey.
Aman ha…
Yazılarım serttir ama kalbim yumuşak, diğerlerine benzmem,
Gerekirse RH'ımla emrindeyim.
Bayılıyorum bu adamın yazılarına ya