preihel bende mimari tasarım, modelleme ve animasyon yapıyorum. Max8 vray, rhino vue 6 kullanıcısıyım. Yani basettiğin seyleri çok iyi bliyorum.
birincisi PS3 ve diger konsollar hic bir zaman grafik yonunden bilgisayarların eline veremez .
hemen diceksiniz ozaman neden playsatation grafikleri çok iyide bilgisayarlar kotu. Arkadslar egerki PS3ten daha iyi oyun motorlarını bilgisayarlara aktarsalar, bu oyunları oynaya bilecek adam sayısı 1000 kişi gecmez. Cunku bu tarz bilgisayarların fiyatları 25,000 - 30.000$dan baslıyor ve bu bilgisayarlar oyun odaklı degil tamamen grafik animasyon uzerine calışan bilgisayarlar. Sinemalarda izlediginz animasyonlar yada reklamlardaki animasyonları PS3mü yapıyor? Ayrıca zaten PS3'ün temel amacı sadece oyun üzerine. Buyuzden veri transveri sadece oyun odaklı. Ama bilgisayarlarda boyle birsey soz konusu degil. Günümzdeki standart bilgisayarlar buyuzden PS3 teknolojisdinden geriymis gibi gozukuyorlar gozunuze...
Ayrıca oyun firmaları oyuncuları konsollara gecirebilmek amacıyla bilgisayar grafiklerini kotu tutuyor. Cunku oyun pazarını sadece konsollarda tutmak istiyorlar. Bir cok insan bilgisayarları oyun amaclı evlerine aldılar. Konsol firmaları,oyun firmalarıyla beraber bu kitleyi kendi pazarlarına cekmek istiyor. Bence Fifa ve GTA serisi bunun en acık ornegi... eminimki yeni teknoloji grafik motorları bilgisayar oyunları icin kullanılabilirdi. Ve pS3 le kafa kafaya giderlerdi. Dedigim sudur, ekonomik pazar dusunceleri bu piyasaya yon veriyor.
Diger bir olayda, Perihel Hic sen EA Sports'un diger spor oyunlarını oynadınmı?
Mesela NHL 07 yada Madden NFL 07 ve digerleri... Bu oyunların grafiklerne bi bakta gor ne kadar kalitesiz bir fifa serisi var. NHL serisini en az Fifa serisi gibi takip ederim 2000den beri. NHL 2004 grafikleri suandaki Fifa 08'e bin basar. Bu adamlar bilerek boyle agırdan alıyorlar. Adam elindeki teknolojiyi direkt bir sene icinde surermi piyasaya?. Bir yıl sadece oyun ozelliği ekliyor, ikinci yıl özelilği aynı tutyor gorsel iki üc sey ekliyor. Ücincü yıl baska bir oyun eklentisi yapıyor. Bizim fanatik arkadslarda afiyetle oynuyor.
Arkadsın birtanesi resmi bir acıklama yayınlamıstı. Adamlar zaten kendileri demişler aynı grafik motorunu kullandık diye. Sen daha neyi konusuyosunki?
Perihel ayrıca pes oynayanlar Grafik icin pes oynamıyorki. Oyun motoru gercekciliğe çok yakın olduğu icin o oyunu tercih ediyorlar. Tamam grafik olarak fifa pesten ustun. Ama oynanabilrlik konusunda, gercekcilik konusunda ve yapay zeka olarak Pes ile Fifa arasında yıllar var denilebilir. En basitinden Peste bir tane attığın golu ikincikez aynı yollardan atman imkansız. Simdi kalkıp Pes salak, Fifa akıllı demen bile çok komik yaa.
Sunu inanın anlamış degilim neden kendi malınız gibi savunuyorsunuzda, Oyunun olumlu yada olumsuz yonlerini tartısmıyorsunuz. Ben bir kisi gormedim " evet arkadslar oyun iyi ama su eksigi var" yada "oyunu begenmedim ama bir kaçta artısı yok degil" . birde olumsuz eleştiri yapanlar direk oyunu bilmiyor ilan ediliyor. Yada sen PEScisin ne anlarsın. Bu nedemek yaa, okuyunca harbiden guluyorum.
Kardesim bunlar oyun oyun!!! iki yada 3 cd den olusmus oyunlar. Canım hangisini isterse oyunu oynarım. Yok PESciymis Yok Fifacıymıs. Hangisi iyiyse millet zaten oynuda oynuyor. Kasmayın kenidizi bu tarz seyler icin arkadslar. Birinizi uzmeye kırmaya degmez.
Son birsey soyleyim. Fifa 09da boyle olacak ama Fifa 10 çok farklı bir oyun olacak cunku adamların stratejisi bu yıllardan beri. Allah izin verirse ogunleri gorursek herkese bunu hatırlatıcam ... Hoşcakalın