arkadaşlar ben fifa 95 i hatırlıyorum..95 yılından.3 disketti.hele fifa 96 çıktığında yer yerinden oynamıştı evet,dün gibi hatırlıyorum.1 cd,8 disketti.hatta disketlerden biri arızalı çıktı:(sinir olmuştum.oyunu kurarkenki heyecanımı hala unutamam..sanal stadyumu ilk kez orada yaşadım ben..inanılmazdı gerçekten..oyun o tarihteki en harika futbol oyunu olarak zihnime yerleşmişti..artık fifacıydım..serileri hep takip ettim..99 çok lezzetliydi..2000 de öyle,halflife ile birlikte patlamışlardı:)internet kafeleri çoğaltan önemli oyunlardı bunlar..sonra birgün arkadaşın evinde ps1 oynarken winning eleven 3 oyununu gördüm..oyun fifadan çok farklıydı bi kere.topun süratini yüksekliğini,sen ayarlıyordun..topu istediğin yöne yönlendirmek senin elindeydi.ayrıca oyunda çok lezzetli olaylar vardı.gerçekçiklik kokusu alıyordum inanın:)fifanın mezarını hazırlamaya yetmişti bu olay..artık winningçiydim..sonra pes2 çıktı zaten..aynısı ve daha düzgün grafiklisiydi..konami işi ciddiye almıştı artık..bu oyun patlayacak diyordum ve nitekim pes3 bilgisayara çıktı.derken pes4 pes5 ve pes6...şimdi konuyu şöyle anlatayım..aslında fifa oyun içi olaylardan ziyade çevredeki animasyonlarla,müziklerle,görüntülerle ilgilendi hep..bu çok eksi bir puandı..oynanabilirlikle,gerçekçilikle uğraşmadılar..hep müzikler,ana menü,efekler,animasyonlar..futbol bumuydu peki..pes oynanabilirliği sonuna kadar yaşattı bize.grafiklerle uğraşmıyor adamlar gerçekçiliği son damlasına kadar yaşatıyor bize...fifa 07yide oynadım evet.sanırım 07 yaş ve altı için:))şaka..fifa yeni adamlar getirtmiş köklü değişiklik için.tamamen sistem değiştirmiş,pesi taklit etmiş resmen..çalımlar yine skandal..şutlar,ortalar biraz adam gibi ama olmamış..sonuç olarak hasta adam yatağından doğrulmuş sadece:)peki neden fifa,neden daha önce bunu yapmadında şimdi yapıyorsun??artık çok geç dostum..2008 demo,07 den iyi fakat hakem yok sahada:)sadece kart gösterirken çıkıyo???:)çalım olayı tam skandal..bu iş çoktan bitmiş..konami bu işi biliyor...pes 2008i 1 yıldır yakından takip ediyorum..bomba yakında patlayacak..pes için gerçekçilik üzerine konuşmak gerekirse özellikle şutlarda mükemmel his olayı var emin olun..ve inanın hissederek vurun toplara:)pesçiler ne demek istediğimi çok iyi biliyorlar..çalım olayları pozisyona göre yapılıyor ve çok gerçekçi..gerçekçilik üzerine ne varsa peste var..pes oynamak fifa oynamaktan 10 kat zor..herkes pes oynayamaz zaten..pesin karizmasıda budur..fifa gibi her top gol olamaz.salak çalımlar yapılmaz..her top direğe çarpmaz..adamlar oduna benzemiyorlar..fifacılardan isteğim sadece 1 hafta şu anki en kral futbol oyunu olan pes6 yı oynasınlar ve alışsınlar..gerçeği görecekler..karizma farklı olmak değil kendin olmaktır...saygılar...