"TARAFTARIMIZ MUTLU OLACAK"
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, FC Zurich önünde ilk maçın avantajını hiç düşünmeden oynayacaklarını, taraftarın desteğiyle Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istediklerini söyledi. Sağlam, Bobo ve Diaata konusunda da önemli yorumlarda bulundu..
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, FC Zürih ile oynayacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında, ilk maçtaki avantajlı skoru unutup, normal oyun anlayışlarını sahaya yansıtacaklarını söyledi.
Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türk futbolu ve siyah-beyazlı camia açısından çok önemli bir maç yapacaklarını ifade ederek, ''Futbolda garanti yok. Her zaman her şey olabiliyor. İlk maçın avantajını hiç düşünmeden, normal oyun anlayışımızı sahaya yansıtacağız. İlk maçtaki skoru göz önüne almayacağız. Taraftarımıza mutlu olacağı zevk alacağı bir maç izletmek istiyoruz'' diye konuştu.
-''TARAFTARIMIZIN DA DESTEĞİYLE...''-
Sağlam, 90 dakika mücadele eden, maçı sonuna kadar bırakmayan, skor ne olursa olsun telaşlanmayan bir takım olduklarını ifade ederek, "Bizim bu anlayışımıza taraftarımızın da destek vereceğini umuyorum. İnönü Stadı'nın büyülü atmosferinde taraftarımızın da desteğiyle Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz'' dedi.
Zürih takımını iyi tanıdıklarını dile getiren Sağlam, ''İlk maçtaki 1-1'lik skor kağıt üzerinde bizim için avantaj, ama futbolun ne kadar sürprizlere açık bir oyun olduğunu hem kendi lehimize hem de kendi aleyhimize yaşadık. Bir takımın başına sezon boyunca bir kez, belki iki kez gelecek şeyler yaşadık. Zürih'te son saniyede gol yedik, Gaziantep'te son saniye golü ile kazandık'' şeklinde konuştu.
-''FUTBOLCULARIN KARİYERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MAÇ''-
Ertuğrul Sağlam maçın kadrolarındaki tüm oyuncuların kariyerleri için önemli olduğunu ifade etti.
Herkesin neler kazanabileceğini idrak etmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, ''Biz, bunun olumsuz bir yönde futbolcularımıza yansımasını engelliyoruz. 16 yaşındaki Batuhan'dan, 34 yaşındaki Rüştü'ye kadar hepsi çok olgun olduğu için, herhangi bir sürprize yol açmayacaklarına da inanıyorum'' diye konuştu.
-KORAY VE HIGUAIN DIŞINDA EKSİK YOK-
Ertuğrul Sağlam, takımda sarı kart cezalısı Koray ve prosedür gereği oynayamayacak olan yeni transfer Higuain dışında eksiklerinin olmadığını söyledi.
Mehmet Yozgatlı'nın oynayabilecek düzeyde olduğunu kaydeden Sağlam, ''Bobo'nun durumu da iyi. Akşamki antrenmanda durumu tam netlik kazanacak. İbrahim Toraman ve Tello'nun da hafif sakatlıkları vardı, ama iyiler. Koray ve Higuain dışında tam takımla sahaya çıkacağız'' dedi.
Bobo da oynıcakmıs buyuk ıhtımalle
----------------
"Ofansif bir Beşiktaş bekliyorum"
Beşiktaş'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında yarın karşılaşacağı rakibi FC Zürih'de, teknik direktör Bernard Challendes, bulacakları gol pozisyonlarını çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Bernard Challendes, Hilton Oteli'nde takım kaptanı Hannu Tihinen ve savunma oyuncusu Florian Stahel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yarınki karşılaşma öncesi değerlendirmelerde bulundu. Challendes, maça çok iyi hazırlandıklarını belirterek, ''Birkaç sorunumuz vardı. Kimi oyuncularımızın sağlık durumları tam iyi değil. Bu akşamki antrenmandan sonra onlar hakkında karar vereceğim'' dedi.
İsviçre'de yaptıkları lig maçlarıyla yarın yapacakları karşılaşmanın çok farklı olacağını ifade eden Challendes, şöyle konuştu:
''Buradaki maç bambaşka olacak. İsviçre'deki rakiplerimiz çok farklı. Orada çok fazla alan bulabildiğimiz için çok gol atabiliyoruz. Bu maçta o kadar alan bulamayacağız. Maç, dar alanda geçecek. Beşiktaş, ligde gördüğümüz gibi ofansif kalitesi iyi, savunma kalitesi daha da iyi bir takım. Bu nedenle rakip takımlar fazla pozisyon bulamıyor. Yarın az bulacağımız gol pozisyonlarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.''
Yarın iki kaliteli takımın karşı karşıya geleceğini vurgulayan Challendes, ''Yarın çok ofansif bir Beşiktaş bekliyorum, çünkü evinde oynuyor. Kendini gösterebilmesi için mecburen kazanması gerek. Hücuma yönelik bir futbol sergileyecek. Bizim de baştan itibaren dikkatli olmamız, gol yemememiz lazım. Bence yarın çok ilginç bir maç olacak. İki kaliteli takım karşı karşıya geliyor. Gol bulmaya çalışacağız. Atamazsak, golsüz beraberlik Beşiktaş'a yetiyor. Beşiktaş, golsüz beraberlik düşüncesiyle sahaya çıkarsa, bizim için daha iyi olur'' diye konuştu.
-''İYİ KARŞILANDIK''-
Challendes, Türkiye'de iyi karşılandıklarını söyledi.
Bir basın mensubunun, olaylı Türkiye-İsviçre maçını hatırlatması üzerine konuk teknik adam şunları kaydetti:
''Burada çok iyi karşılandık. Hiçbir sorun olmadı. Hatta buraya gelmek bizim için daha kolay oldu. İsviçre'de gümrükten çıkarken daha çok sorun olmuştu. Türkiye'ye girerken daha az sorunla karşılaştık. Milli takımdaki olaylar bizi fazla ilgilendirmiyor. Geçmişte olan biten birşey.''
İsviçreli teknik adam, taraftarlarla ilgili bir soru üzerine de, ''Taraftarların fazla ateşli olması bizim için fark etmez, hatta pozitif etki bile gösterebilir'' dedi.
Challendes, kaç forvetle oynayacaklarıyla ilgili bir soruya ise, ''Bunu size söyleyemem. Rakibimizin bunu bilmesini istemem'' yanıtını verdi.
-TIHINEN: ''TURU GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM''-
FC Zürih takımının kaptanı Hannu Tihinen, yarınki maçta galibiyetle ayrılarak turu geçeceklerine inandığını söyledi.
Tihinen, şanslarının iyi olduğunu ifade ederek, ''Çok genç bir takım olmamıza rağmen kalitemiz, kazanmamıza yetebilir. Turu atlayacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.
Savunma oyuncusu Florian Stahel de maçı kazanmak istediklerini dile getirerek, ''Kazanmak için sahaya çıkacağız. Çok iyi hazırlandık. Gol atmasını çok iyi biliyoruz. Umarım yarın da gol atacağız'' diye konuştu.
28.08.2007
Kaynak : AA
**Aplhonse iddialı konuştu**
Beşiktaş'a attığı son dakika golüyle takımı FC Zürih'in İstanbul'a umutlu gelmesini sağlayan golcü oyuncu Alexandre Alphonse, yarın atacağı gollerle de takımını Şampiyorlar Ligi'nde gruplara taşımak isteğini söyledi.
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçınının uzatma dakikalarında attığı golle hayat veren Fransa doğumlu İsviçreli futbolcu, yarın oyanma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirterek, "İlk maçta attığım golle Beşiktaş taraftarları büyük ihtimalle üzülmüşlerdir. Ama bizim için çok değerli bir goldü. O gol buraya güvenli gelmemesi ve tur için umutlarımızın artmasını sağladı. Yarın oynamak istiyorum. Sakatlığımın durumu belli değil ama yarın oynayıp atacağım gollerle takımımı Şampiyonlar Lig'nde gruplara taşımak istiyorum" dedi.
İnönü Stadı'nın atmosferinden çekinmediğini ifade eden Alphonse, "Daha önce de böyle atmosferlerde oynadım. Bir skor tahmini yapmam gerekirse maçı 1-0 kazanırız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.