FM oynayarak hakkında çok bilgiye sahip oldum. Ancak önemli sorulara hala cevap bulamadım. Dünyanın her yerinde oynanan futbol için çok sayıda hücum taktiği var. (Taktik, formasyon değil). Takımlar rakip sahada daha fazla pozisyon bulabilmek için çok çeşitli taktikler kullanmakta.
1- Avrupa'nın en iyileri olan takımlarda futbolcular atak yaparken sürekli yer değiştirmekteler. Örneğin Man.Utd. 4-4-2 formasyonuyla oynuyordu gegçen sene. Kağıt üzerinde Carrick ve Scholes ortada, Giggs solda, Ronaldo sağda, Rooney ve Saha forvette gözüküyordu. Ama atak yaparken böyle bir şey söz konusu değildi. Bazen Giggs içeri giriyor, Rooney kanada gidiyordu. Bazen Ronaldo içeri giriyor arkasındaki bek kanatta yerini alıyordu. Bazen Giggs ve Ronaldo geride kalmayı tercih ediyordu ve Carrick veya Scholes gol için forvete kadar gidiyordu. Bunları FMde yapmayı çok isterim. Bunları yapamayınca elim kolum bağlı, sadece maç izliyor gibi hissediyorum kendimi. Oyun futbolculara göre yönleniyor. Taktiklerle bunu nasıl istediğim gibi yapabilirim?
2- Yine Man.Utd.'da Rooney ve Saha atakta bazen orta sahaya kadar geliyordu. Bunu da yapamıyorum FM'de. Bildiğiniz gibi geriye doğru ok ayarlayınca top rakipteyken geri dönüyor topu alınca yine ileri gidiyorlar. Bu nedenle forvetler sadece ilerde oynuyorlar.
Bunları çözmek için birer çözüm geldi aklıma ama tam olarak çözmüyor.
1 için- Forvetleri AMC bölgelerinde oynatmak ve serbest rol vermek. (Böyle yapınca hücum olarak istediklerim biraz olur ama defansta da ileride adam kalmaz)
2 için- Forvetlerin bazı taktiklerini orta saha oyuncularınınkine benzetemek.(anlayışını normal yapmak gibi)(ben tüm oyunculara taktikleri ayrı ayrı veriyorum da)(Ama bu çözüm olur mu bilmiyorum deneyemedim)