G.Saray'a transfer olduğu dönemde, kısa sürede futboluyla gönüllerde taht kuran ancak alacakları ödenmediği için apar topar Marsilya’ya giden, şimdi de dünyanın en büyük kulüplerinden birisi olan Bayern Münih’in formasını giyen Franck Ribery, İstanbul günlerinin çok güzel geçtiğini söyledi.
Galatasaray’dan ayrıldığı için üzgün olduğunu dile getiren Ribery, “Ancak kendi açımdan haklıyım. Herkes haklılığımı biliyor. Yaşadıklarım Galatasaray’da mutlu olmadığım anlamına gelmez. Yöneticilerle çok görüştük. Para ödemelerinde sorunlar yaşadım. Bu sadece bir kez olmadı. Bu şartlar altında Galatasaray’da oynamam mümkün değildi. 4 ay kulüpten para alamadım. Kulübe gelmeden önce bile aynı sıkıntıları yaşadım. Sadece benim için değil, tüm futbolcular için zor bir dönemdi” dedi.
“Yöneticiler evine kadar gelip seni rahatsız etti mi?” şeklindeki soruya “Evet böyle şeyler yaşadım ama konuşmak istemiyorum” yanıtını veren Fransız futbolcu, “Kebap yemeyi seviyorum. Almanya’da sık sık Türk restorantlarına gidiyorum. İnsanlarla sohbet ediyorum. Aralarında Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı var. Hiçbirisi bana sitemde bulunmuyor” ifadelerini kullandı.
Song’la hala görüştüğünü belirten Ribery, “Galatasaray’ın benim için ayrı bir yeri var. Kariyerimi ilerletmemi sağladı. Ayrıca tecrübe kazandırdı” şeklinde konuştu.
Franck Ribery sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’ye gezmek için geleceğim. Galatasaray taraftarlarına mesajım var. Onları terk ettiğim için üzgünüm. Ama tribünlerde hala bana destek verdikleri için scarface, Ferrari lakabını takıp, resmimi tribünlere astıkları için çok teşekkür ederim. Galatasaray’ı izliyorum ve her sene şampiyon olması, taraftarın sevinmesi için dua ediyorum.”