İşte size pes 6 zevkinizi kamçılayacak ve oyun içerisinde göz zevki yüksek olan hareketler
tamamen kendim yazdım
ŞUTLAR
L1 + kare (Q+D) Aşırtma şut
kare :D (D) şut :)
makas hareketi=recoba messi roberto carlos ile yapılıyor ve gol atmamız gereken kale sağda ise sol üst köşeden(kaleye yakın
biryerden) aşağı doğru depar atıyoruz(ayağımızdan açmadan) ve istediğimiz yere gelince sadece şut çekme tuşuna basıyoruz. yön tuşuna bile basmaya gerek yok sadece sol üstten aşağı doğru top sürün ve örneğin kalenin tam karşısına geldiğinzde yüzünüz
aşağıya bakıyor da olsa sadece şut çekme tuşuna basın
Şaşırtma
kare+x veya O+x vururmuş gibi yapar
durduğunuz yerde iki defa R2 (c) ye basın ve adamınız vücudunu kullanarak şaşırtsın
durduğumuz yerde çok seri bir şekilde yukaru aşağı yön tuşlarına basarsak adam sol ayağıyla pas vercekmiş gibi yapıp topu sağ ağayığla aşağıya çekiyor
dribbling
ard arda iki kez R2 ( c ) = çok hızlı bilek hareketi
ard arda iki kez L1 ( Q ) = bilek hareketi
Yalnızca C.ronaldo, ronaldinho ve ronaldo' nun yapabildiği hareket = üç kez ard arda R2( c) veya L1 (Q )
Deparda topu ayağınızdan açmak için R1 ( e ) ye basılı olarak yani normal hızlı koşu yaparken R2 ( c ) + aşağı/yukarı yön tuşu
eğer dümdüz hiçbir yere dönmeden düz olarak topu ayağınızdan açarak depar için ise R1 ( E)ile koşarken ard arda iştediğiniz
kadar (en az 2 kez) R1'e basıp çekin
Sağ analog tuşu yukarı+sağ analog tuşu sola(z+x)=rakibin yanından dönerek geçme hareketi
ters yönde dönmek için tuş kombinasyonunu tersten uyguluyoruz.
paslar
L1(Q) + arapas = havadan arapas
L1 + O (havadan pas tuşu) = defansın arkasına çok uzun top atar
L1 + x (kısa pas tuşu) = verkaç
diğer
durduğunuz yerde L1 + R1 yaparsanız oyuncu topa azcık öne doğru hafifçe dokunur(bu hareket uzun pas öncesi ceya uzaktan çekilen bir şut öncesi yapılırsa sadece estetik açıdan işe yarıyor)
topu kaldırma= Sağ analog tuşu yukarı+sağ analog tuşu aşağı (< + x)
Freekick
kare (şut çekme tuşu) = şut
O (uzun pas tuşu) = havadan orta açmaya yarar
L1 + R1 (Q + depar tuşu) = topun başına iki kişi gelir ikinci oyuncu topun yanına geçer
L1 basılıyken şut çekersek topun yanındaki adam şut çeker
L1 basılıyken kısa pas tuşuna basarsak yandaki oyuncu topa hafif dokunup topun gerisindeki oyuncunun harika gelişine şutlar çıkarmasını sağlar
L1+ R1 tuşuna bastıktan sonra yeniden basarsak yandaki oyuncu diğer yana geçer.Eğer bir kez daha basarsak yandaki oyuncu gider ve yine topun basşında bir kişi kalır.
şut tuşuna bastıktan sonra üçgen yani arapası tuşuna basarsak top havadan gider
şut tuşuna bastıktan sonra kısa pas tuşuna basarsak top alçaktan gider
şut tuşuna basmadan önce yukarı yön tuşuna basarsak top füze gibi gider(örnek Rcarlos,Flampard vs. şutları gibi)
şut tuşuna basmadan önce aşağı yön tuşuna basarsak top çok yavaş gider
şut tuşuna basmadan önce aşağı yön tuşuna basıp şut tuşuna bastıktan sonra arapas tuşuna basarsak top havadan ama yavaş gider (aşırtmaya benzer)
şut tuşuna basmadan önce yukarı yön tuşuna basıp şut tuşuna bastıktan sonra arapas tuşuna basarsak top füzeden de öte bir şiddette gider(öff parmaklarım kopçak yaa)
şut tuşuna basmadan önce aşağı yön tuşuna basıp şut tuşuna bastıktan sonra kısa pas tuşuna basrsak gol olması neredeyse imkansız bir yavaşlıkta ve alçaklıkta şut çekilir.
şut tuşuna basmadan önce yukarı yön tuşuna basıp şut çektikten sonra kısa pas tuşuna basarsak top alçaktan gider ama çok hızlı gider.
ayrıca L1 + R1 yapınca topun yanına ikinci bir kişi gelir demiştik ya işte o ikinci kişinin bir işlevi olmasın sadece şaşırtma olsun diye o adam orda dursun diyorsanız o adamı oraya getirdikten sonra yine o adam yokmuş gibi davranıp sadece basitçe şut çekersek ikinci adam biz şut çekmeden önce topun üstünden atlıyor.
offf alkış yok mu???!!
üstelik bu ikinci yazışım bu kadar yazının tam sonlarına gelmişken elektrik gidip geldi deliye döndüm kafayı yicektim ya.
bu sefer bilgisayarda metin belgesi olarak yazdım kaydede kaydede:(