Efes Pilsen - Minnesota Timberwolves Maçının Tanıtım Toplantısı Yapıldı...
NBA ile Avrupa Ligi'nin anlaşması doğrultusunda "NBA Europe Live Tour 2007" turnesi kapsamında Efes Pilsen ile Minnesota Timberwolves takımlarının 6 Ekim 2007 tarihinde yapacağı karşılaşmanın tanıtım toplantısı Four Seasons Otel'de yapıldı.

Basın toplantısına Efes Pilsen Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, NBA Başkan Yardımcısı Peter Fink, Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Efes Pilsen'in efsane oyuncusu Tamer Oyguç ve NBA'de üst üste 14 sezon forma giyen efsane isim Darryl Dawkins konuşmacı olarak katıldılar.
Toplantının ev sahipliğini yapan Efes Pilsen Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan; "Minnesota Timberwolves takımıyla Ekim ayı başında yapacağımız karşılaşma ile, Türk basketbolseverlere, İstanbul'da bir NBA takımını izleme şansı yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca, Avrupa'da 2010 yılının kültür başkenti seçilen İstanbul için önemli olduğuna inandığımız bu tanıtım fırsatını başarıyla değerlendirmeyi arzu ediyoruz." şeklinde görüşlerini bildirdi.
NBA'in organizasyonlardan sorumlu Asbaşkanı Peter Fink ise: "NBA heyecanını 2007 Europe Live Tour kapsamında Türkiye'ye getirdiğimiz için çok mutluyuz. Minnesota Timberwolves, Türkiye'de maç yapacak ilk NBA takımı olduğu için bu karşılaşma bizler için çok özel olacak. Sanırım Türk Basketbolseverler için de çok keyifli olacak" dedi.

6 Ekim'de oynanacak olan karşılaşmanın biletleri 4 Ağustos 2007 tarihinden itibaren Biletix'den satın alınabilecek. Dört farklı kategoride düzenlenen biletler 15 ile 75 YTL arasında satışa sunulacak.
NBA ve Avrupa Ligi arasında yapılan anlaşmaya göre; 2007 yılının Ekim ayında dört NBA takımı, "NBA Europe Live Tour 2007" adlı turnede, Avrupa'nın çeşitli takımlarıyla ve kendi aralarında hazırlık karşılaşmaları yapacak. Minnesota'nın yanı sıra; Boston Celtics, Memphis Grizzlies ve Toronto Raptors da Avrupa turnesine çıkacak olan diğer NBA takımları arasında. Turnenin bu seneki ev sahibi olan Avrupa takımları ise, Efes Pilsen'le beraber Unicaja Malaga, Real Madrid ve Lottomatica Roma. Maçlar da, başta İstanbul olmak üzere, Madrid, Malaga, Roma, Treviso ve Londra'da oynanacak.