Temsilcimiz Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, geçtiğimiz sezon Sacramento Kings'te oynayan genç yetenek Ronnie Price ile anlaştı.

Kızının sağlık problemleri nedeniyle tecrübeli isim Derek Fisher'ı serbest bırakan Utah Jazz, oyun kurucu pozisyonunu güçlendirmek için Sacramento Kings'in genç yeteneği Ronnie Price'ı renklerine bağladı.
3 yıl önce Amerikan Kolej Ligi'nde Utah'ın 40 mil kuzeyinde yer alan Utah Valley State Üniversitesi'nin formasını giyen Price, hayat şartlarının kendini yeniden Utah'a getireceğini daha önce hiç düşünmediğini söyledi.
Utah Valley State'te oynarken antrenör Dick Hunsaker'le Jazz'ın maç kasetlerini izledikleri için takıma yabancı olmadığını belirten genç oyuncu, Hunsaker'in Jazz'ın hücum setlerini, sahada neler yaptığını ve ne kadar sert bir takım olduğunu kendine gösterebileceğini dile getirdi. Price ayrıca, NBA'in en çok çalışan takımının Jazz olduğunu sözlerine ekledi.
NBA'de birçok takımın kısa boylu oyun kurucularla oynadığını ifade eden Jazz'ın Basketbol Şube As Başkanı Kevin O'Connor, oyun kurucu pozisyonu için hem 1 hem 2 numara oynayabilecek isimleri tercih ettiklerini belirtti.
Sacramento Kings formasıyla geçtiğimiz sezon 58 maçta görev yapan Price ortalama 9.8 dakika süre alırken, 3.3 sayı ve 1.2 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. Yüzde 39 saha içi isabet oranı yakalayan genç oyuncu, 3 sayı çigisinin gerisinden yüzde 32.3 ile şut kullandı.