Yeşilçam'ın ünlülerini buluşturan film
Türk sinemasının ünlüleri 'Hicran Sokağı'nda biraraya geliyor. Ardalarında Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Cüneyt arkın gibi yeşilçamın ünlü yüzlerinin de bulunduğu filmin çekimleri Ağustos'ta başlayacak.

Senaryosu en çok filme çekilen (395)senarist olarak Guinness Rekorlar kitabı'na giren Safa Önül, jübilesini bu film ile yapacak.

54 yıllık Yeşilçam serüvenine Hicran Sokağı ile veda etmeye hazırlanan Önal, "Bu, Yeşilçam’da bir ilktir. Bütün bir Yeşilçam’ın en ünlü, en usta, en deneyimli, en şöhretli kadın ve erkek oyuncularının ne rollerini, ne rollerinin önemini, adlarının nerede yazıldığını hiç sormadan ve hiç önemsemeden böyle bir filme katkıda bulunmaları kolayca inanılacak ya da daha önce yaşanmış bir şey değil" diyerek heyecanını anlattı.
7 Aralık'ta gösterime girmesi beklenen filmin tamamı İstanbul'da çekilecek. Çekimler, özellikle İstanbul'un karateristiğini taşıyan Boğaziçi'ndeki Kandilli, Anadolu Kavağı ve Kuzguncuk semtlerinde yoğunlaşacak.
Film için Kültür Bakanlığı'ndan destek isteyen Safa Önül, "Teklifte bulunduk ama şu ana kadar destek çıkmış değil. Eylül başlarını bulabilir. Biz bunu beklemeden kendi yağımızla kavrulacağız" dedi.
Filmde, Türkan Şoray var, Hülya Koçyiğit, Selda Alkor var, Selma Güneri, Nilüfer Aydan var. Ayla Algan var. Yeni kuşaktan Ceyda Düvenci, Ahu Türkpençe var. Mine Terzioğlu, Ezel Akay var. Cüneyt Arkın, Rutkay Aziz var. Müjdat Gezen, Süleyman Turan var. Ümit Sezgin, Engin Çağlar gibi Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri rol alacak.
ARİF YANIKTAŞ ARANIYOR
Filmde başrol olacak mı?
Bir başrol var tabii. Dramatik yapı içinde bozmadan çizilmiş, hatta güçlendirecek şekilde yazılmış bir başrol var. Bütün kadro hazır, bir tek o genç arkadaşımız senaryodaki adıyla Arif Yanıktaş, henüz bulunmuş değil. Filmin çeminine yaklaşık üç hafta var. O süre içinde elbet bulunacaktır; hiç bir uçak havada kalmaz.
Film için Kültür Bakanlığı’ndan destek alacak mısınız?
Kültür Bakanlığı desteği için teklifte bulundak ama şu ana kadar bir destek çıkmış değil. Eylül başlarını bulabilir. Bizim bunu beklemeden kendi yağımızla kavrularak, Ağustos’un 14’ü gibi başlama gibi bir zorunluluğumuz var. Sinemalarda oynayacağı tarih belirlendiği için, ağustos ortasında başlama mecburiyetimiz var. Bakanlığın desteği gelirse elbet mutluluk duyacağız ama kendi imkanlarımız içinde başlayacağız, elbet arkası gelecektir.
Filmde rol alan sanatçılar bir ücret alıyorlar mı?
Bundan bahsetmeyi doğru bulmuyorum. Katkıda bulundaklarını söyledim. Onlar benim arkadaşlarım. Bir kaç defa teşekkür etmeye kalktığım zaman terslediler beni.
HALİS YEŞİLÇAM FİLMİ
Filmin öyküsü ile ilgili ipucu alabilir miyim? Klasik Yeşilçam filmi mi olacak?
Bu konuda pek ipucu vermek istememekteyim. Yeşilçam filmi deyince ne anlaşılıyor, onu da bilmemekteyim. Bugüne kadar alıştığım gibi, yazdığım gibi, yönettiğim gibi, arkadaşlarımın yönettiği gibi, dramatik yapısı insan ilişkilerine dayanan ayakları yere basan, fazla havada olmayan ama insanların duyarlı taraflarını ortaya çıkarmayı hedef alan bir hikaye hazırladım. Elimden geldiği kadar öyle çekeceğim. Deniyorsa buna bir Yeşilçam filmi, halis Yeşilçam filmidir.
Ne zaman gösterime girecek?
7 Aralık’ta filmim gösterime girecek. Dağıtıcı firma Özen Film’dir.
“Hicran Sokağı” nın çekimlerini nerede yapmayı düşünüyorsunuz?
Tamamı İstanbul içinde ve tamamı Boğaziçi’nde çekilecek. Değişik İstanbul semtlerinde çalışmayı düşünmekteydim ama İstanbulu gezdim, artık benim düşündüğüm gibi küçük semt, küçük mahalle, sokak gibi yerler pek kalmamış. İstanbul’un karakteristiği artık sadece biraz Boğaziçi’nde kalmış. Onun için Kandilli’de, Anadolu Kavağı’nda ve Kuzguncuk ve biraz da Anadolu Kavağı’nda çalışıp bitirmeyi amaçlıyorum.