Galatasaray Profesyonel Futbol Takımının sözleşmeli oyuncusu Ümit Karan'ın Fenerbahçe ile anlaştığı iddiaları üzerine Futbol A.Ş Genel Müdürü, bugün bir açıklama yaptı.

Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, Volkan Yaman'ın imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Sadece Ümit Karan olayı için değil, diğer futbolcular için de geçerli olan görüşmemizi açıklamak istiyorum. Kulüplerle futbolcular arasında iş sözleşmesi yapılır ve futbolcumuzun bize, bizim de futbolcumuzla karşılıklı sorumluluklarımız vardır. Ümit Karan Galatasaray'ın 3 sene daha oyuncusudur ve bu sözleşme de federasyondadır ve tescil edilmiştir. Biz hep şunu söyledik, bir futbolcu bir kulüpten ayrılmak istiyorsa ve bir başka kulüp oyuncumuzu istiyorsa, bize başvurur. Bize hiç bir teklif gelmedi, Ümit ile sabah konuştum, ben gitmek istiyorum diye bir şey söylemedi. Biz Galatasaray'da her şeyiyle oynayacak oyuncularla çalışmak isteriz."
Teknik Direktörümüz Karl Heinz Feldkamp'ın Ümit Karan'ı sabah idmanına almamasıyla ilgili Adnan Sezgin, "Ümit'in kafası karışmış olabilir, kafasını toplaması adına Hoca onu idmana almamış olabilir. Belki kafasını toplar ve öğleden sonraki idmana katılır. Ümit Karan adına menajeri Fenerbahçe ile böyle bir görüşme yapılmışsa Ümit'in menajerini de uyarıyorum. Sözleşmesi devam eden bir futbolcu adına bir başka kulüple pazarlık yapılmaz. Ümit ile biz Ocak ayında anlaştık. Ümit'in menajeriyle hiç görüşmedim, heralde böyle bir şey olursa bize müracaat eder. Galatasaray büyük bir camia, kişilere bağlı kalamayız. Büyük isek mutlaka her oyuncunun alternatiflerini üretmek zorundayız ama ben Ümit'in gitmek gibi bir şey istediğini hiç düşünmüyorum." dedi.
Daha sonra bazı futbolcularımız hakkındaki soruları yanıtlayan Adnan Sezgin, kaleci Fevzi ile ilgili olarak, "Fevzi ile görüştüm, Antalya ile görüşeceğim dedi. Antalya Kulübü bu sabah mesaj çekmiş, Fevzi, Antalya'ya pek gelmek istemiyor, biz de Fevzi'yi zaten kadromuzda düşünmüyoruz" dedi. Tomas'la ilgili bir soruya da yanıt veren Adnan Sezgin, "Tomas antrenmanlara devam ediyor, onunla görüşeceğiz çünkü benimle görüşmek istemişti. Song ayın 2'sine kadar izinli, bu oyuncuları yollamak gibi bir düşüncemiz şu an için yok" dedi.