"Navarro olmadı Sergen olmayacak"
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transferde acele etmeyeceklerini ve takıma direk katkısı olacak oyuncuları transfer edeceklerini söyledi. Sağlam, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili olarak, "Rüştü biraz erken başlamak istedi kendisine teşekkür ediyorum. Biz takıma yeni katılan arkadaşlarımızın 30 haziran da burada olacağını planladık. 30 Haziranda tam kadro olarak tesislerimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz ve 7 Temmuz'da da ikince etap çalışmaları için Avusturya'ya gideceğiz. 13 günlük bölüm içinde 26 antrenman yapmayı planlıyouz. Bu dönem içinde genelde fiziksel alarak takımı yeterli hale getirmeyi planladık. 21 Temmuz'a kadar Avrupa'da kamp çalışmaları. 10-15, 18-20 Temmuz tarihlerinde olmak üzere 4 hazırlık maçı yapmaı düşünüyoruz. 21 Temmuz'da Türkiye'ye dönerek, 1 Ağustos'ta oynayacağımız ön eleme maçına kadar hazırlıklarımıza devam edeceğiz" dedi.
Bir taraftan sezon öncesi hazırlık devam ederken bir taraftan da transfer çalışmalarının da tüm titizliğiyle devam ettiğini ifade eden Sağlam, "Şunu herkes bilsin ki Beşiktaş olarak hedefler doğrultusunda bize direk katkı yapacak; bünmeyimize kişisel yapısıyla uyum sağlayabilecek; performansı itibariyle planladığımız hedefler doğrultusunda oyuncuları alacağız. Transfer ne aceleye gelen bir iştir ne de ihmale gelen bir iştir. O yüzden titiz davranmalıyız, aceleye getirerek yanlış bir adım atmak istemiyoruz. Camiadan da anlayış hoşgörü bekliyoruz. Bünyemize, uygun imkanlar doğrultusunda hedeflere giden yolda bize direk katkı sağlayacak oyuncuları alacağız. Başkanımız ve tüm yöneticilerimiz bu konuda ellerinden gelen fedakarlığı gösteriyorlar. Kısa zamanda da somut adım atacağımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.
"BENİM GÖZÜMDE EN GENCİNİZDEN EN BÜYÜĞÜNE TÜM FUTBOLCULAR EŞİT DURUMDA"
Dün antrenman öcesinde futbolcularıyla bir toplantı yaptığını belirten genç teknik adam, "Onlara benim gözümde en gencinizden en büyüğünüze kadar herkes eşit durumda dedim. Biz adaletli ve eşit davranmakla yükümlüyüz. Herkes benim gözümde aynı seviyede. Bundan sonra ki dönem içinde oyun felsefemiz doğrultusunda takıma en fazla katkı yapan oyuncu formayı giyecek. İsimleri çok fazla gündeme getirmek istemiyorum. Bu takımda kim çalışıyorsa kim hakediyorsa o formayı giyecektir. Kendime has oyun anlaşım var ve futbolun güzelliklerini sahaya yansıtmayı seviyorum. Büyük hedefler kovalayan bir takımda olduğumuz için diğer tarafları da ihmal etmemeliyiz. Seyir zevki veren bir takım oluştururken, top diğer tarafta olduğunda futbolun gereklerini yerine getiren bir oluşum yapmak zorundayız. Fiziksel olarak oyunun iki yönünü de sahaya yansıtan, oynadığı oyundan zevk alırken izleyenlere de zevk veren bir futbol sahaya koymak istiyoruz. Futbolculara büyük sorumluluk düşüyor, onlar da bunun bilincinde" şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun Ricardinho ve Delgado ikilisi beraber oynar mı? sorusuna üzerine ise şöyle konuştu:
"3 senedir teknik sorumluyum bu zaman içinde isimleri birebir zikrederek kamuoyunda tartışmadım. 3 gol atan oyuncumu kahraman yapıp diğerlerini arkada heba etmek istemedim. Tam tersi defansta bariz hata yapıp onları günah keçisi yapmadım birebir isimleri gündeme getirmeyin. İsimleri konuşmak anlayışımda yok. Şundan kesin eminim ki geçtiğimiz sezonda kadroda bulunan oyuncuların hepsinin kesinlikle performansları artacak, daha üst seviyeye çıkacak. Sistem olarak kimle oynarız onun kestiremiyorum, futbolcuların performansı belirleyeci olur. Şu anda takımdaki her oyuncunun kalmasını isteri. Ali Güneş de kendi isteğiyle ayrıldı. Runje de gelmek isetemidiğini söyledi. Beşiktaş'ta oynamak istemeyen hiçbir futbolcuyu zorla oynatmak istemeyiz. Hiçbir futbolcunun takımdan ayrılmasını istemiyorum, kampı geçirdikten sonra yeniden değerlendirme yapıp, böyle düşüncemiz olursa net bir şekilde açıklarız:
4 kaleci olmak üzere 26-27 kişilik bir kadrosu düşündüğünü ifade eden Ertuğrul Sağlam,"Bu kadar genç ne olacak. Bu genç kardeşlerimizi, geçtiğimiz sezon a takımda kadrosunda olup antrenmana çıkan, paf takımında diğer arkadaşlara nazaran öne çıkan, kiralık olarak gittiği yerlerde göze batanları kamp kadrosunda görmek istedim. Bize katkı sağlayacak seviyeye ulaşan bir arkadaşı tespit ettiğimiz takdirde misyonumuz gereği bu genç kardeşlerimizi kadroya dahil edip bundan sonraki dönem içinde yavaş yavaş oynatıp Türk futboluna ve Beşiktaş'a kazandırmak istiyorum" dedi.
"YAPILAN TRANSFERLER EKSİKLERİ GİDERME AÇISINDAN DÖRT DÖRTLÜK OLDU"
Yeni transfleri de değerlendiren Beşiktaş teknik direktörü, "Tello, Hakan Arıkan, Rüştü ve Mehmet Yozgatlı transferi kesinlikle geçtiğimiz sezonki Beşiktaş takımı içinde sıkıntı oluşturan mevkileri doldurma açısından dört dörtlük oldu. Oynamak istediğim sistemde mevkilere katkı yapacak transferler. Yönetimle koordineli çalışıyoruz, sabah ve akşam olmak üzere görüşme halindeyiz. İsteğim doğrultusunda devamlı transfer çalışmalarını sürdürmeye çalışıyor. Alınan oyuncuların yerinde transfer olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki 2 yabancı transferinin de kulübün imkanları doğrultusnda bize katkı sağlayacak mevkileri dolduracak kapasitede olmasına çalışıyoruz. Diğer takımlar yıldız transferler yaptı. Bu konuda yanlış adımlar atmak istemiyoruz, doğru iş yapmak istiyoruz. Yanlış transferin nelere mal olduğunu biliyoruz o yüzden yanlış yapmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Basın da yer alan Sergen Yalçın transferiyle ilgili olarda Sağlam şöyle konuştu:
"Sergen benim komşum çok sevdiğim de arkadaşım, sık sık görüşüyoruz. Şu gün itibariyle Sergen ile alakalı gündemimiz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Kendisine başarılar diliyorum. 2 yabancı kontenjanını doldurmak istiyoruz, yerli transferiyle ilgili düşüncemiz yok ama ilerleyen günlerde gereklilik olursa düşünürüz" diye konuştu.
"SERGEN İLE ALAKALI GÜNDEMİMİZ OLMADI, BUNDAN SONRA DA OLMAYACAK"
Genç teknik adam transfer gündeminde yer alan Sevilla'nın tecrübeli defans oyuncusu Javi Navarro'nun büyük ihtimalle gerçekleşmeyeceğini vurgluyarak, "Navarro kaliteli bir oyuncu. Son durum itibariyle bazı pürüzler çıktı. Büyük bir ihtimalle olmayacak. Maalesef ülke olarak yaşa takılmış durumdayız en iyi takımlarda bile Milan'ın kadrosunda 3-4 tane 37 yaşında oyuncuyu görebiliyoruz. Tabiki bizim için koşan mücadele eden, takım içinde fiziksel anlamda oyun kalitesiyle katkı sağlayacak oyuncuyu bulmak önemli ama 33-34 yaşındaki oyuncunun da bunları yerine getiremeyeceğini kestiremeyiz. Ne oyuncular gördüm ki 33 yaşında olup 20 yaşındaki oyunclardan daha çok mücadele edebiliyor. İlle yıldız olacak takıntımız da yok. Davranışlarıyla ve performanslarıyla yıldız seviyesine ulaşmış oyuncu alabiliriz" şeklinde konuştu.
Kendisinden önceki teknik direktör Jean Tigana'ya teşekkür eden Sağlam, "Bir Türkiye kupası kazandırdı, Süper Kupası kazandı. Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Süper Kupa tarihinin değiştirilmesi konusunda başvurmuştuk ancak herhangi bir tarih değişikliğinin olacağını düşünmüyorum. Sezona kupayla başlamak çok önemli. Tigana ile devre arasında Antalya'da görüştük fırsat bulursam kesinlikle yine görüşürüm" ifadelerini kullandı.