Orjinal Mesajı Yazan: Neo_
Adamın sorunu sadece Türkiye'de değilki Fransa milli takımı antrenörü olmadım diye futboldan elini ayağını çekiceğini söyledi adam. Gerekçe olarak da siyahi olmasını gösterdi. Fransa milli takımı antrenörlüğüne o yüzden seçilmemiş kendine göre. Yani bu sebepten futboldan küsüyosan olmaz Beşiktaşı buraya kadar getirdin madem devam edicektin. Sonrada çıkıp eleştiri yapamaz bence.
Fransa Milli Takim meselesi apayri birsey, Besiktas'i ilgilendirmiyor.
Ama su kesin ki, o kadar baski Lippi'ye yapilsa o bile giderdi.
TD'den habersiz transfer yapmak..
TD'nin yardimcilarina karismak..
Tamamen yonetim tarafindan saglanan medya baskisi..
Celal Kolot isimli mahlukatin varligi..
Bunlari kime yapsaniz giderdi. Zaten giderken duzenledigi basin toplantisinda hepsini detaylariyla acikladi.. Takima disaridan nasil mudahele edildigini, aleyhinde isleyen Sinan Engin faktorunu, bu yuzden tazminatini bile kulube birakarak gitmesini.. Hepsini.
Tigana Besiktas'ta iyi isler basardi. 1,5 yilda 3 kupa ve daha fazlasi.
Eger 1 sezon daha kalsaydi, muhtemelen gelecegin Besiktas'ini olusturacakti. Taktik & teknik konularda ve oyuna mudahelelerde belki en iyi degil. Ama kesinlikle gelecegin Besiktas'ini olusturmaya baslamisti ki.. Yonetime kurban gitti.
Kendisi bir taktiksel deha degil. Ondan bekledigim 07/08'in sonuna kadar kalip, 2010'larin ortalarina kadar hakimiyetini surdurecek bir Besiktas yaratmasiydi. Isin daha yarisinda gitti. Cok kotu oldu, cok.. Ileride cok pisman olacagiz.
Su takimin nasil oynadiginin onemi yok.. Bu takimdan bekledigim tecrube kazanip pismeleri. Ilk 11'de 30 yas uzeri 2 oyuncu var. Fakat bu hicbir zaman anlasilamadi . Tigana'nin hemen takimi degistirmesi, sampiyonluklara kosmasi istendi. Madem hedef oydu, Lucescu falan getirilseydi.. Tigana o tarzda bir teknik adam degil ki..
Onumuzdeki 2 yillik surecte Tigana'nin belirledigi genc takviyeler ile ileride ulkede bir Besiktas hegemonyasi kuracak bir takim bekliyordum, Tigana'dan sonra gelecek taktiksel bir deha ile.. Hani Tigana'nin yarattigi potansiyeli isleyecek bir adam. Iste Lucescu tipi. Tigana'nin iskeletini olusturdugu takim, 2010'larda taktiksel becerisi daha agir basan bir teknik direktor ile Avrupa'da kupa kazanacakti. Tigana'nin ektigi tohumlari, Lucescu tarzi bir TD hasat edecekti.
Tigana'dan sonra gelen TD bir enkaza degil, elmasa kondu. Zira bu cocuklar, 3 kupa alarak ve sampiyonluk stresini hissederek olgunlastilar, tecrubelendiler. Acemiliklerini attilar. Yani futbolcular adina cok olumlu bir sezon geride kaldi.
Tigana'nin 1 yil daha kalmasi, elmasi falan gectim, bu takimin pirlanta gibi olmasina yol acardi. Zira hepimiz Tigana'nin genc yeteneklerin potansiyelini belirleme konusundaki basarisini biliyoruz. Kalmasina izin verselerdi ve bu tecrubelenmis, potansiyel gosteren kadronun uzerine bu yazki transferleri de Tigana yapsaydi, ileride taktiksel yonden daha iyi bir teknik direktorun elinde nasil bir takim olurduk, hayal etmesi bile cok zor/hos. Aha, Burak, Gokhan, Serdar gibi ornekler onumuzde. Gecen sene, Tigana onlari kesfetmeden once, kim biliyordu? Bir teknik direktoru daha yedirdik. Yazik.
Butun bunlari goz onune alinca, benim Tigana'yi savunmam kadar dogal birsey yok sanirim.