Ali Güneş: Tigana benimle uğraştı
Beşiktaş'tan ayrılan ve Freiburg ile anlaşan Ali Güneş, İstanbul'dan ayrılmadan önce çarpıcı açıklamalar yaptı
Güneş, havalimanında yaptığı açıklamada, yine Tigana'ya yüklendi ve, "O kariyer ve futbolculuk olarak önemli bir futbol adamı olabilir; ama benim için karakter olarak küçük bir çocuktan farksız. Geçtiğimiz sezon başkanımız tesislere gelmişti. Bir konuşma yaptı hepimiz dikkatlice kendisini dinledik. Ancak bu konuşma sonrası Tigana beni odasına çağırıp 'Başkan konuşurken neden Koray'lo sohbet ediyordun?' diye sordu. Ben de ona böyle bir şeyin olmadığırnı söyledi. Bu cevabım üzerine ceketini yere çarpıp bana bağırdı. Ben karakterim için yaşıyorum. Tigana'ya karakterimden taviz vermedim. Bu yüzden de son dönemde forma şansı bulamadım" dedi.
Beşiktaş'ta artık huzurlu olmadığı için ayrılma kararı aldığını belirten tecrübeli futbolcu, "Geçen sezon Tigana ile işler yolunda gider diye düşündüm. Ama yanılmışım. Benim yaşadığım sadece basit bir problemdi. Beni insan olarak sevmeyebilir; ancak bana saygı göstermek zorundaydı. Ben her gördüğümde ona 'günaydın' dedim; ama o sadece başını sallamakla yetindi. Sağlık problemlerim nedeniyle zor günler geçirdim, takımdan bir süre ayrı kaldım. Döndüğümde 3 hafta sonra tesislere geldiğimde, bir kere 'nasıl oldun, geçmiş olsun' demedi. İnsanlığı da ortada." diye konuştu. Huzur bulmak için eski takımına döndüğünü belirten Ali Güneş, "Artık futboldan zevk alarak oynamak istiyorum. Bunun için Freiburg'a gidiyorum. Kendimi yine ispat edeceğim" şeklinde konuştu.