"Bir geçmiş olsun demedi"

Kayserispor’un son iki yılda gerçekleştirdiği çıkışta en büyük paylardan biri kuşkusuz kaptan Bülent Bölükbaşı’na aitti. Kaptan şu an sakatlığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Buna bir de Kayserispor yönetiminin ilgisiz tavrı eklenince üzüntüsü daha da çok artıyor.
Gelecek sezonki hedeflerinden, Ertuğrul Sağlam ile yaşadığı sorunlara kadar merak edilenleri biz sorduk, Bülent’te tüm samimiyetiyle cevapladı.
Aşil tendonu kopan ve sahalara dönmesi Ağustos ayının sonlarını bulacak olan deneyimli oyuncu, kırgınlığını belli etmek istemese de bu her halinden belli oluyordu.

Sakatlığın şu an ne durumda?
Ameliyat olalı 6-7 hafta oldu, 1-2 ay içinde düz koşulara başlayacağım, Ağustos gibi de idmanlara çıkarım inşallah. Ağutos'un sonlarına doğru bir aksilik olmazsa hazır olacağım. Tahminen ligin ilk 4-5 maçını kaçırırım.
Aşil tendonun koptu, çok ağır bir sakatlık geçiriyorsun....
Evet ağır bir sakatlık geçiriyorum. Daha önceden bir ameliyat olmuştum, o ameliyatın üzerine ikinci bir ameliyat olmak zorunda kaldım. Topuğumda kırık vardı, o parçaları aldırırken tendonumda sıkıntılı bir durum olmuş, daha sonra tendonum koptu.
Kayserispor iyi bir sezon geçirdiği söylenebilir. Sen nasıl değerlendiriyorsun?
Biz ilk yarıda intertoto ve UEFA Kupası maçlarından dolayı herkesden 10-12 maç fazla oynadık. Yani 29 tane resmi maç oynamışız, nerdeyse diğer takımların bir sezonda oynadığı maçı biz yarım devrede oynadık. Bu açıdan bakınca beşincilik baya iyidir. Çünkü kafa yorgunluğu, beden yorgunluğu bunların hepsi üst üste geldi tabiki.
“KAYSERİSPOR’DAN AYRILACAĞIM"
Kayserispor ile olan sözleşmen sona erdi. Sözleşmeni yenilemeyi düşünüyor musun?
Öyle bir şey şu an için söz konusu değil. Büyük ihtimalle Kayserispor'dan ayrılacağım. Kulüp de duyduğum kadarıyla benimle anlaşmak istemiyor. Kayseri'den beni arayanlar ayrıldın mı diye soruyorlar, çünkü yönetimin "Bülent ile anlaşmak istemiyoruz" şeklinde açıklamaları varmış. Mukavelem bittiken sonra herhangibir şey de teklif etmediklerine göre demek ki düşünmüyorlar. Recep Mamur ile ligler bitmeden önce yalnızca bir kez görüşmüştük onun dışında kulüpten kimseyle bir görüşmem olmadı.
Sakatlığın döneminde kulübünden beklediğin ilgiyi gördün mü?
Sakatlığım döneminde kulüp üzerine düşünleri yaptı. Ameliyat ettirdiler, ilgilendiler sağolsunlar. Başkan ve Süleyman Hurma evime gelip geçmiş olsun dediler. Yani sakatlığımın ilk başladığı dönemde ilgilendiler.

“FUTBOL NANKÖR BİR İŞ"
Bülent söylediklerinden kırgın olduğun belli oluyor, benim de sormak istediğim, ameliyat yaptırıp yaptırmadıkları değildi zaten. Futbolcular duygusal insanlardır ve zor dönemlerde manevi destek en önemli ilaçtır. Bu yönde destek gördün mü?
Bu aslında ne beklediğinize de bağlı, ben her hafta arayıp, ayağımın durumunu sormalarını beklemedim. Futbol nankör bir iş, iyiyseniz herkes yanınızda, kötüyseniz fazla kimseyi çevrenizde bulamazsınız. Ben de bunları bildiğim için benimle ilgilendiler diyorum.
Kayserispor oyuncularına sahip çıkan bir takım imajı veriyor ancak sen sakatlandıktan sonra sergilenen tutum bu imaj ile çelişiyor...
Sakatlandım diye beni bıraktıklarını düşünmüyorum zaten, beni önceden bırakmayı düşündüler diye hissediyorum. Bu tamamen kendi düşüncem, sezon bitmeden böyle bir kararı almışlardır diye düşünüyorum ama bu kararı neden aldıklarını bilmiyorum. Herkes bulunduğu yerin başarılı olmasını ister, demek ki bensiz daha başarılı olacaklarını düşünmüşler.
“4-5 TAKIMDAN TRANSFER TEKLİFİ ALDIM"
Sakatlığın sürüyor ama yine de transfer için görüştüğün kulüpler var mı?
Teklifler var ama sakatlığım geçmeden anlaşıp, hem kendim için hem de görüştüğüm kulüpler açısından sıkıntı olmasını istemiyorum. İşin gerçeği kimse sakat futbolcuyu almak istemiz, ben de bu şartlarda anlaşmak istemem. Tutup da ben şu zaman iyileşeceğim deyip de karşı tarafı kandırmak da istemiyorum, bu bana yakışmaz. Bu nedenle şu anda beklemedeyim. Görüştüğüm kulüpler de sakatlığımın durumunun daha net olarak belli olmasını bekliyorlar.
Hangi takımlardan teklif aldın?
Dört beş takımdan teklif alıyorum ama şu an takım ismi vermeyeyim.
“ERTUĞRUL SAĞLAM BİR GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİ"
Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'a gitti...
Evet gitti, yolu açık olsun.
Biraz imalı bir gitti oldu. Bu konuyla ilgili birşeyler söylemek ister misin?
Yok ne söyleyeyim, güzel günlerimiz geçti, gidenin arkasından fazla konuşmak da anlamsız ama bir telefon açarak geçmiş olsun demesini beklerdim. Sonuçta beraber iyi kötü günlerimiz geçti, sıkıntılı günlerimiz de geçti. O'nunla yaşadığımız sıkıntılarda benim de hatalarım oldu ama bütün hata da yalnızca bende değildi. Dediğim gibi en azından bir geçmiş olsun demesini beklerdim.
Sıkıntılarınızın sebebi neydi?
Ertuğrul Sağlam ile kişisel bir sıkıntı yaşamadım. Takım ile ilgili konularda bazı şeyleri biraz ağır söyledim, bunlar hoca ile sıkıntı yaşamama yol açtı. Sonuçta ben ona düşman değilim, tahminim o da bana değildir, yani en azından bir geçmiş olsun diyebilirdi. Birinci ameliyattan sonra aradı sordu ama ikinci ameliyatı olduktan sonra hiç aramadı. Ameliyat olalı 6-7 hafta geçti aramadı, bu saatten sonra da arayacağını sanmıyorum.
“ERTUĞRUL HOCA KİMSENİN KARISININ MİNİ ETEĞİNE KARIŞMIYOR"
Sorunlar sadece takım ile ilgili miydi?
Benim kişisel gerçekten hiç bir problemim olmadı. Takımın kaptanı olduğum için, takımın eksiklerini veya futbolcuların sıkıntılarını söylüyordum, üslubum biraz farklı olduğu için O'da ters anladı, bunlardan kaynaklanan sıkıntılar yaşadık.
Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'ta başarılı olacağını düşünüyor musun?
İnşallah olur. Ben başarılı olmasını isterim. Hatta şunu da çok açık ve net söyleyeyim, ben o kadar sıkıntı yaşadım beni arayıp sormadı ama hanımının baş örtüsünü gündeme getirdikleri zaman çok zoruma gitti. Çünkü Ertuğrul Hoca kimsenin hanımının mini eteğine ya da saçının başının açık olmasını gündeme getirmedi. Bu kadar sıkıntı yaşadığım bir adamın hanımının baş örtüsünün gündeme gelmesi beni çok rahatsız etti. Bu konuda sonuna kadar onun arkasındayım.
Bir gün yollarınız yine kesişir mi?
Vallahi nasip bilemiyorsun, zaman ile insanlar doğru bildikleri şeyin yanlış olduğunu öğreniyor, bu nedenle ne olur ne olmaz bilinmez. Kinci bir adam değilim, karşı tarafın ne düşündüğünü de bilmiyorum. Düşman değilim tabii ki.

“BÜLENT KORKMAZ İLE ÇALIŞMAK İSTERİM"
Transfer olacağın takımda göz önünde tutacağın şeyler neler?
İlk olarak hedefi olan bir takım olması lazım.
Kendine daha yakın bulduğun bir takım ya da hoca var mı?
Erciyes'te çalıştığı dönemlerde Bülent Korkmaz ile ilgili çok olumlu şeyler duydum. Açık konuşmak gerekirse sakatlanmasaydım çalışmak istediğim tek insan Bülent Hoca'ydı. Bu söylediklerimden O Bursa'da, Bursaspor'a gitmek istiyorum anlamı çıkmasın. O'nun olduğu takımda çalışmak istiyorum, hangi takım olduğu önemli değil. Bülent Korkmaz'ın hırsına hayranım. Trabzonspor'dan fazla şampiyonluk yaşamış bir adam.
Mecnun Odyakmaz ile aranın çok iyi olduğunu biliyoruz...
Evet, Mecnun Odyakmaz ile aramız çok iyi sakatlığım dönemin de sürekli arayıp durdu sağolsun, kendi kulübümün göstermediği yakınlığı onlar gösterdi.
"KAYSERİSPOR TARAFTARINI ASLA UNUTMAYACAĞIM"
Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'un takımda kalması hakkında ne düşünüyorsun?
İkisi de benim çok sevdiğim isimler, Kayserispor'da rahatlar, parasal sorunları da yok, kalmaları bu nedenle normal.
Kayserispor'un ya da başka bir Anadolu takımının Türkiye'de şampiyon ya da Avrupa'da üst turlara çıkabileceğine inanıyor musun?
Bunlar için çok şey lazım; taraftar desteği lazım, maddi destek lazım, medya desteği lazım Türkiye Ligi'nde hakem desteği de bunlara ekleniyor.
Son olarak şunu söylemek istiyorum, hayatımın en güzel günlerimi geçirmemi sağlayan Kayserispor taraftarına asla unutmayacağım, hepsine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, İstanbul'da sakatlığım nedeniyle bulunduğum sürece Olgun Peker, beni her dakika beni arayıp sordu, her sorunumla ilgilendi. Sağolsun, babamdan görmediğim desteği ondan gördüm. Allah ondan razı olsun.
Kaynak : Sporx.com