Bakıyorum etraftan çatur çutur sesler geliyor,ne olaki bu .) Efsane bir oyuncuyu,futboldan hiç çakmayan birinin bile tanıdıgı Roberto Carlos gibi bir ismi Fenerbahçe ülkemize getiriyor,onun yankıları olsa gerek.Yaşlı deniyor,RC 15 senede (istatistikleri aşağıda verecem) toplam 794 maça çıkmış istikrar abidesi,uzun sakatlığı neredeyse bilinmeyen kendisine çok çok ama çok iyi bakan bir futbolcudur.Diğer bir yandan hagi galatasaraya geldiğinde 15 yasında değildi sanırım(uefa kupasını 35 süper kupayı 36 yasında alan hagiden bahsediyorum),ek olarak ligimizde 75 yaşında teknik direktör varsa 34 yasında bir futbolcu ki kendisi normal bir futbolcu değil RC'un olması da son derece olağandır.Silkinin kendinize gelin beyler bahsettiğimiz isim ROBERTO CARLOS.Bunun yanı sıra bu adam bize bonservissiz geldi,düşünebiliyor musunuz? RC gibi bir adamı bonservissiz alıyorsunuz,yapılan reklam ile,sponsorlar ile,forma satışı,kombine satışları ile çok rahat parası çıkacaktır,dünya bu transferle yerinden oynamış birileri hala karalama,kötüleme derdinde.Ha tabi gönül ister bizim de sol kanadımızda orhan ak ya da baki mercimek olsun ama RC geldi işte ne yaparsın?.. Son olarak RC'un iki hafta önceki macını izlemenizi 90.dakikada 80 metre depar atıp ileriye cıktıktan sonra yaptıgı gol vuruşu ile real madride belkide şampiyonlugun kapısını actıgını unutmamanız dileğiyle...
Genç bir solbek alıp uzun uzun seneler onunla geçinmek için sınırsız yabancı kuralı gelmelidir,başka bir yolu yoktur.Fenerbahçe büyük hedefleri olan bir takımdır,kimseyi eğitmek için yabancı sınırını harcama gibi bir lüksü yoktur.
KARİYERİ
Brezilya Milli Futbol Takımı (132/30) Şubat 1992 -
Palmeiras 1992-1995 (102/16)
Inter Milan 1995-1996 (37/5)
Real Madrid 1996-2007 (523/69)
Hala anlamak istemeyenler için bi de şöyle örnekliyim;
98 Model Nissan 200SX iyi arabadır, süratlidir, ama bugün eskidir alınmaz. Motoru narindir, bir arıza yapar 3 ay garajda yatar.
98 Model Mercedes CL500 de iyi arabadır, süratlidir, zengin sahibi tarafından iyi bakılmıştır, çamura toprağa sokulmamıştır, ve 9 yaşında olmasına rağmen hala sağlamdır. Arıza yapma riski hala pek azdır. Bugün çıkan bir çok yepyeni arabadan da daha iyidir. Kusuru yok mudur? Vardır, fazla yakar, pahalıdır, ama sınıfının en iyilerindendir hala...
RC efsanedir.RC topçu değil **futbolcudur**...
Dipnot:Gecen sezon basında Fenerbahçe RC'un sadece posterini alabilir diyen Adnan Polat'a bir adet RC posteri,Fenerbahçe RC'u alsın elimde çiçeklerle karsılamaya giderim diyen Sinan Engin'e en güzelinden bir demet çiçek,ben olsam RC'u 15 dakikada alırdım ama kendisi kesinlikle Türkiye'de oynamayacagını bildirdi,Fenerbahçe alsın masrafını ben karsılarım diyen Yıldırım Demirören'e de bir adet tıpa verilmesi tarafımdan rica olunur...
Sağlıcakla kalın...