Mondragon bizim için bir oyuncudan öte bir insanlık abidesi gibiydi şu futbolumuzun içine düştüğü pislikleri görünce.Yanında sakatlanan veya kalp krizi geçiren her oyuncuya yardım elini uzatan 1.93'lük bir dev yürekli bir devasa kaleciydi..
Duygusal yönü yeterince ağır basmasına rağmen basmakalıp yabancılara rağmen sahaya yüreğini koyarak oynuyordu.Bazen düşünmez değildim Türkiye'den Kolombiya'ya göçenler oldu mu diye??Hatta Kolombiya ve Türkiye gibi iki uzak diyar arasında dostluk elçiliği görevindeydi.
Vatandaşı Cordoba'ya hain veya satıcı denildiğinde onu çocukluğundan beri tanıyan Mondi kaplan kesilip bizim QTM'ye karşı mükkemeliyetçi şekilde savunmuştu.Ben ona en az kendim kadar güveniyorum demişti bir konuşmasında..
Güle Güle Mondi..Yolun ve bahtın açık olsun.Bizlerden de Herr Daum ve Ezeli Dostumuz Fenerbahçe'nin Ümit Kaptan'nına ve Türkiye'nin hırçın çocuğu Alpay'a selam söyle...Köln ufaktan Türkiye takımı olmaya başladı..Baksana Herr Daum şimdi de Serhat'a kanca takmış diyorlar.. :)
Tekrar Görüşelim Mondi.. ;) GS senin kalbinde sende bizim kalbimizde daima yer alacaksın.. ;)