**Rusya'nın Zenit Petersburg takımında forma giyen millî futbolcu Fatih Tekke, Rusya'da mutlu olduğunu, Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini açıkladı.**
Sağ ayak adalesindeki ağrıları nedeniyle tedavi altına alınan Fatih Tekke, tedavisinin olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, "Haftanın her günü doktorların hazırladığı tedavi programı çerçevesinde rehabilitasyon merkezinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Büyük bir ihtimalle hafta sonu Rusya'ya geri döneceğim" dedi.
A Milli Takım'a, Bosna Hersek ile oynayacağı karşılaşmada baraşarı dileyen milli futbolcu, "Milli takım Bosna Hersek ile önemli bir karşılaşma oynayacak. Milli takım olarak şimdiye kadar çok iyi bir peformans gösterdik. Bosna takımını hafife almamak gerek. Zaten Fatih hocam da bunun için gerekli önlemlerini almıştır. Bosna Hersek'i de yenerek Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda emin adımlarla ilerleyeşeğimizi sürdüreceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.
Fatih Tekke, hakkında çıkan transfer dedikodularını yalanlayarak, "Rusya'da olmaktan mutluyum. İlk başlarda uyum sorunu yaşamıştım ama bu süreci atlattım. Şu an transfer düşünmüyorum" dedi.
Yıldız oyuncu, eski takımı Trabzonspor'dan gelen "Fatih'e Trabzonspor'un kapısı her zaman açıktır" açıklamasıyla ilgili olarak da "Trabzonspor benim her zaman kulübüm. Ben Trabzonsporlu Fatih Tekke'yim ve öyle kalacağım. Ama şu an için Türkiye'ye geri dönmeyi düşünmüyorum" dedi.
Milli futbolcu kontratında Türkiye'de Trabzonspor'dan başka bir takımda oynayamaz şeklinde bir madde olup olmadığıyla ilgili olarak da "Hayır öyle bir madde yok. Yalnızca Rusya'ya transfer olduğum ilk tarihten başlamak üzere ilk yıl Türkiye'de hiçbir takıma transfer olamaz diye bir madde var. Bu maddenin de süresi Ağustos ayında sona eriyor" şeklinde konuştu.