Bu rakam, bir futbolcunun değil, Fenerbahçe'nin 100. yıl kutlamalarının yaklaşık maliyeti.
Kutlama şöleni tasarımcısı Festi, “Bu gösteri, kulübün 2. yüz yılında da hatırlanacak” dedi.
Fenerbahçe’nin kuruluşunun 100. yılı, muhteşem kutlamalara sahne olurken, bu iş için yaklaşık 6.57 milyon Euro harcanacak. Asbaşkan Ali Koç, gösterinin masraflarını sponsorları Avea’nın karşıladığını belirterek, bunun için kendilerine teşekkür etti. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde, tanıtım amacıyla yapılan toplantıda açıklamada bulunan İtalyan sanatçı Valerio Festi, gösteri için bir yıldan fazla bir süredir çalıştıklarını dile getirerek, “Torino’daki Kış Olimpiyatları açılışını biz yapmıştık. Bu gösteride aynı ruhu yansıtacağız. 850 Türk gencini bu iş için eğitiyoruz. 900 özel kostüm üretildi. Gösteri için bir yıldan fazla süredir çalışıyoruz. İspanyol, İtalyan, Fransız sanatçılar, rejisörler gösteriye destek vermek için çalışıyor. Gösteriyi dünya sporunun önde gelen isimleri de izleyecek. Türkiye’de şimdiye dek yapılmamış böyle bir gösteriyi yapabilme cesareti gösterdikleri için başkan ve yöneticilere teşekkür ediyorum” dedi. Yıldızlar geçidi isimli gösteri, kombine kart sahiplerine ücretsiz olacak. Diğer kişiler için bilet satışına önümüzdeki hafta başlanacak.
100. Yıl Kutlama Komitesi Başkanı Ender Alkaya ise diğer kutlamalarla ilgili bilgi verdi. Buna göre; Bağdat Caddesi Kızıltoprak girişine inşa edilecek büyük deniz feneri Şükrü Saracoğlu Stadı’nı sürekli aydınlatacak. Kulübün 100 yıllık tarihini anlatan 160 dakikalık bir DVD ayrıca bir kitap hazırlandı. 4 Haziran’da Fazıl Say, Ankara Bilkent’te Fenerbahçe Senfonisi’ni seslendirip, müzik ziyafeti sunacak. 9 Haziran’daki muhteşem gösterinin ardından 25 Haziran’da Anadolu’nun ücra köşelerinde etkinlikler yapılacak. 12 Temmuz’da Bağdat Caddesi ışıklandırılacak, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü’nde ışıklandırma görseli oluşturulacak. 2 Ağustos’ta Dolmabahçe Sarayı’nda 100. Yıl Balosu var. 25 Ağustos’ta Bodrum Antik Tiyatro’da görsel aktivite yapılacak, 2-3 Eylül’de Bilim Kongresi gerçekleştirilecek. Eylül sonunda “Yedi Bölgeden, Yedi Tepeden” isimli, Anadolu’nun 7 bölgesinden gelen yerel dansçıların ve folklor ekiplerinin gösterisi var.