Trabzonspor'da yeni sezon startı veriliyor
Süper Lig'in ikinci yarısında en çok puan toplayan takımı olma özelliğini taşıyan Trabzonspor'da yönetim içerisinde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrası sular durulmaya başladı. Teknik Direktör Ziya Doğan ile önümüzdeki sezonda çalışma karar alan yönetimin, önümüzdeki haftadan itibaren transferde atağa kalkması bekleniyor.
Ligde son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Trabzonspor'da özellikle yönetim içerisinde yaşanan ve başta İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere 6 yöneticinin istifasıyla sonuçlanan çalkantılı dönem yavay yavaş sona eriyor. Yönetim içerisindeki kaosun sona ermesinin ardından yönetim gelecek yılın çalışmalarına başladı.
Önümüzdeki sezon Teknik Direktör Ziya Doğan ile yola devam etme kararı alan yönetim, hoca ile yarın yeniden masaya oturuyor. Doğan, Başkan Nuri Albayrak ve Asbaşkan Haşim Sayitoğlu ile yapacağı görüşmede, önümüzdeki sezonun transfer listesini için transfer ve diğer yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda, önümüzdeki sezonun transfer raporunu verecek. Başkan ve asbaşkan, Doğan'ın raporunu bu kez yönetim kuruluna taşıyacak ve izlenecek yolla ilgili plan yapılacak.
Trabzonspor'un ligin ilk yarısında 7 haftada sadece 1 puan almasının ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelmeye başlayan Ziya Doğan'a, ikinci yarıda alınan başarılı sonuçlar sonrası güven yeniden geldi. Ziya Doğan'ın önümüzdeki sezon göreve devam edip etmeyeceğiyle ilgili uzun süreden beri süren tartışmalara son noktayı Asbaşkan Haşim Sayitoğlu koydu. Sayitoğlu, takımın yeni sezonda da yoluna Teknik Direktör Ziya Doğan'la devam edeceğini söyledi.
Ziya Doğan ile gerekli görüşmeler yapıldığını ve gelecek sezon için düşüncelerinin alındığına işaret eden Sayitoğlu, "Yönetim kurulumuzun cumartesi günü gerçekleştirilecek toplantının ardından teknik heyetimizden gelen raporlar doğrultusunda transfer faaliyetlerine ağırlık verecek." dedi.
Takımın ligin ikinci devresinde son derece başarılı bir grafik çizdiğini kaydeden Haşim Sayitoğlu, "Bu bölümdeki en büyük talihsizliğimiz kupadan yarı finalde elenmemiz oldu. Ancak her şeye rağmen son derece iyi bir grafik yakaladık ve ciddi bir yükseliş sağladık. Söz konusu yükselişte gerek teknik heyetimiz gerekse de futbolcu kadromuzun rolü büyüktür. Amacımız yapacağımız düzenleme ve takviyelerle bu yıl üzdüğümüz taraftarlarımızı gelecek sezon güldürmektir." diye konuştu. Sayitoğlu, takım içerisinde fiyat dengesini bozacak transferler yapmama konusunda da hassas davranacaklarını kaydetti.
-ÖZAK'TAN TRABZONSPOR DEĞERLENDİRMESİ-
Trabzonspor camiasının önde gelen isimlerinden biri olan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Bordo-Mavili Kulüpte son dönemlerde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, "Trabzonspor istikrarsız bir görüntü veriyor, biran önce bu görüntüden kurtulması gerekir." yorumunda bulundu. Özak, "Trabzonspor bizim canımız, ciğerimiz. Her gün kavgalı gürültülü bir görüntü Trabzonspor'a zarar veriyor, sanırım sayın başkan gereğini yapar." dedi.
Bir süre önce yönetimden istifa eden eski başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kendisi ile ilgili eleştirilene Özak, "Biz Trabzonspor'un 1967'de ilk kuruluşunda varız. 1974'te takım kaptanı olarak lige çıktık, 1984'te son şampiyonlukta asbaşkanız. Daha sonra 3 sene başkanlık yaptık, şimdi de varız. Bu bahsettiğiniz arkadaşları 40 yıldır tanımıyorum, muhatap değilim. Ayrılmaları hayırlı olmuştur." yanıtını verdi.
Öte yandan pazar günü Trabzonspor ile Bursaspor arasında Avni Aker'de oynanacak olan maçın biletleri yarından itibaren satışa sunulacak.