7 seneden bugüne Galatasaray'da değişen en önemli faktör futbolcu kalitesi. Dün akşam tekrar izledim maçı gittim o günlere. o yüzden şimdi oyuncuları kıyaslayarak küçük bir analiz yapmak istiyorum.
Mondragon v Taffarel - Ciddi bir farklılık yok
Song v Bülent - Bunda da ciddi bir farklılık yok diyebiliriz
Tomas v Popescu - Stoper olarak iki oyuncu da başarılı diyebiliriz ancak en önemli anlayış farkı o zamanlar hem sağ hem sol ayağını çok iyi kullanan Popescu'nun savunmadan çıkışlarda oyunu çok iyi kurabiliyor olmasıydı.
Orhan v Hakan Ünsal - Hakan'ın dinamizmi, hücuma çıkışları, kademesi gerçekten çok üstün
Sabri v Fatih Akyel - Sabri ne kadar hırslı ve çalışkan olsa da hiçbir zaman bir Fatih kadar olamaz.
Cihan v Capone - Yoruma bile gerek yok
Inamoto v Suat Kaya - Üsttekine çok benzer şaka gibi bi kıyaslama oldu bu da :)
Arda v Ergün - İşte bunu kıyaslamak biraz zor oldu. Belki de bugünkü kadronun tek olumlu farkı. Ama Ergün'ün o dönemki performansı da çok çok iyiydi.
Hasan v Ümit Davala - Sağ kanattaki anlayış bugün de değişmedi. Gerek şimdi Hasan olsun gerek Ümit olsun sık sık gizli forvet olarak görev yapmaktaydı. Ciddi farklılık yok diyebiliriz ancak Hasan'ın tek eksiği topu ayağında çok tutması.
Carrusca v Emre Belözoğlu - Bir şaka da bu olmalı :)
Mehmet Güven v Okan Buruk - Mehmet son birkaç haftadır sağ açık oynuyor diye ekleyim dedim. O da tabii ki Okan'ın yanına bile yaklaşamayacaktır.
Ilic v Hagi - Bunun da yorumunu size bıraktım :)
Necati v Arif - Arif'e zamanında çok kızardık dansöz falan derdik de o günlerde Hakan'a yaptığı yardımları ve katkıyı bugün izleyince çok daha iyi anlıyorum.
Ümit Karan v Marcio - Burada da Ümit'in Marcio'dan fazlası var eksiği yok gibi gözükmekte.
Hakan Şükür v Hakan Şükür - Rakibe pres, bitiricilik, hava hakimiyeti vs vs. Bugün eski Hakan'dan eser kalmamış durumda.
15 tane oyuncu çıkardım buraya hem de biraz nostalji yapayım dedim. Sonuç:
2000 kadrosu 9 - 2 2007 Kadrosu
Özetle ben o zamandan bu zamana olan bu değişimi futbolcu kalitesine bağlıyorum. Bu da kısaca yönetim başarısızlığının bir sonucudur.