Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın bir televizyon kanalına özel açıklamalarda bulundu. Yapılan eleştirilere yanıt veren Canaydın, ''Transfere ciddi para ayırıyoruz. Çok iyi transferler yapacağız. Taraftarlarımız eski günlerini tekrar yaşayacak'' dedi.
"STADIMIZ ŞEHİR DIŞINDA DEĞİL"
"Stadımız mükemmel bir proje. Amsterdam Arena'nın yöneticileri projemizi gördü ve "Mükemmel, eksiksiz" dediler. Stadın işletmesini beraber yapacağız. Büyük bir stadı işletmek zor, bunu tecrübelilerle birlikte yapmak faydalı olacaktır. Stadımız 52.500 kişilik. Tamamen kapalı. 5 katlı, altta 2 kat, arada localar, üstte de 2 kat. 5.000 araçlık otopark var. Metro ve otoban bağlantılı. Çok modern, üstü açılıp kapanabilen, Türkiye ve Avrupa'nın en güzel statlarından biri olacak. Çok bekledik, çok çaba sarfettik. Çok önemli bir anıt olacak Türkiye için. Stadın şehirdışında olduğu düşünülüyordu, halbu ki öyle değil."
ALİ SAMİ YEN'İN YERİNE YAPSAK DA BİRŞEY DEĞİŞMEYECEKTİ"
"Senelik 1.5 milyon dolar civarında üst kullanım hakkını elimizde bulundurduğumuz bir stattı Ali Sami Yen. Biz 100 milyon Dolar bulup yeni bir stat yapmış olsaydık bile oraya stat yine Gençlik Spor Genel müdürlüğü'nün olacaktı. Fenerbahçe'nin stadı da Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün arazisinde. Devletimiz arazi mülkiyetini bize verseydi bile bizim sadece stat yapma hakkımız vardı. Bazı statlar şehrin göbeğinde. Bakanlık da "Biz bu statları kulüplere verirsek bunlar alırlar, stadı yıkarlar, alışveriş merkezi yaparlar, stadı şehir dışına taşırlar" düşüncesiyle vermiyor."
"BUNUN İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK"
"Ali Sami Yen'de de üst kullanım hakkı Galatasaray'da, burada da... 49 yıl boyunca kira ödemeyeceğiz, 49 yıl sonra da devlet stadı satarsa üst kullanım hakını elinde bulundurana yani bize satacak. Stadı biz yapmaya kalksak 100 Milyon Dolar bulacaktık, borçlanacaktık, senede 10 milyon dolar ana para, 3.5 milyon dolar civarında faiz, 1.5 milyon dolar civarında kira ödeyecektik. Ama şimdi teslim aldığımız andan itibaren ciddi bir gelir olacak. Localarıyla, restoranlarıyla, Avrupa'da ilk 5'e girecek bir stada sahip olaacağız. Bunun için çok uğraştık. 3 senedir bu stadı çeşitli kabuklardan sıyırdık, elbiseler giydirdik çıkarttık ve sonunda bitirdik. Temel atıldıktan sonra 2009-2010 sezonunu yeni stadımızda açacağız."
"RİVA İÇİN BİRAZ DAHA BEKLEMEK LAZIM"
"Riva konusunda biraz daha bekleyelim, gerekli açıklamaları yapacağız. Çok ağzımız yandı, bürokraside çok uğraşlar verdik. Herkes haklı kendi açısından. İnşallah sonu iyi olacak."
"ÇOK CİDDİ SPONSORLUK TEKLİFLERİ VAR"
"!Sponsorluk konusunda uluslararası firmalardan çok ciddi teklifler alıyoruz. Demek ki Galatasaray'ın marka değeri kendini koruyor. Sponsorlar büyük bir istekle Galatasaray ile bernaber olmak istiyorlar. İnşallah gelecek seneye yansıyacak."
"ŞAMPİYON BELLİ OLANA KADAR ŞAMPİYON G.SARAY'DIR"
Galatasaray taraftarına söylemek istediğim bir şey var: "Son maç bitip şampiyon belli olana kadar şampiyon Galatasaray'dır. Geçen sene büyük zorluklarla şampiyon olduk. Tabii ki Galatasaray büyüdükçe yeni bir taraftar kitlesi ortaya çıktı, başarıya endeksli, şampiyonluklara doymayan. Tabii ki haklılar ama her sene şampiyon olunmuyor. Galatasaray büyük şampiyonluklar kazandı. Çalışarak, yeni yatırımlar yaparak, o güzel günleri yeniden yaşatmaya çalışıyoruz.
"MÜESSESEMİZE YAPILAN BİR SALDIRIDIR"
Bütün demokratik ortam ve Galatasaray gelenekleri içinde her türlü protestoya hakları var. Medenice, hakaret etmeden, arzularını dile getirebilirler. Ama kulüp binamıza yapılan saldırı, müessesemize yapılan bir saldırıdır. Galatasaray bunlara alışkın değil. Bütün spor adamlarından büyük tepki aldılar. Ben bunları yapanların bizim sürekli taraftarlarımız olduğuna inanmıyorum, buinlar GFayatasaraşylılığı yeni öğrenmeye başlayan gençler ama böyle olmaz. Biz de kamuyararına bir derneğin binasına yapılan bu saldırıdan ötürü dava açacağız. Ama bu münferit bir olay. Bu olayı Galatasaray taraftarınanın sorumluluğuna sokamazsınız. Ben neler yaşardım, 50. senem bu Galatasaray'da. Bu 50 senede çok şey gördük ama bu saldırı bizi çok üzdü. Başkanı, yönetimi istifaya çağırabilirsiniz, en medeni hakkınızdır ama küfür ve hakaret edemezsiniz. Fert olarak da makam olarak da karşı çıkarız. 102 senelik Galatasaray Başkanlığını temsil ediyorum ben. Bu olay Galatasaray7ı ciğerinden yaraladı. AÜma Galatasaray bunlardından üzerinden gelir.
"BEN SEYİRCİDEN KORKMAM"
Geçen sene Galatasaray yine aynı Galatasaray'dı, yöneticiler yine görevlerini yapıyordu. Geçen sene oluşan hava bizi çok iyi motive etti. Bu sene 4 büyükler içinde en az transfer yapan biziz ama bu sene o havayı yakalayamadık. Geçen sene de seyircimizin yine aleyhte davranışları vardı. Canaydın dışımızdan biri pankartından sonra maçlara gelmiyorum. Ben seyirciden korkmam. Ben onların başkanıyım, bana kızdıkları dönemde bile saygıları olması gerekir. Ama o pankart beni çok üzdüğü için benim de bir protestoda bulunma hakkım olduğunu düşünüyorum. Başkanlar her maça gitmez. 49 tane takımımız 12 tane şubemiz var. Her hafta 49 takımımız maçlara gidiyor, başkan o maçzlara niye gitmiyor diye bir tenkit duşmadım bile. Başkan semboldür, başkan başkandır.
"KOMPLEKSLERİMİZ YOK"
"Biz pankartlar konusunda çok demokratik davranıyoruz. Mesela dergimizde de muhalif isimler yazarlar yer alıyor. Galatasaray TV'de de hergan tenkit eden yazarlar program yaparlar. Bizim çekincemiz, başkanın sesi gibi komplekslerimiz yok."
"TRANSFERE CİDDİ PARA AYIRIYORUZ"
"Transfere ciddi bir bütçe ayırıyoruz. Biz bu sene 7-8 Türk oyuncu arasından 3-4 tanesini transfer etmek istiyoruz. Servet ile anlaştık. Sezon sonu gelince göreceğiz, zaman herşeyi gösterecek. Yabancı oyuncu transferinde de 3 ile 5 arasında oyuncuyla temastayız ama bu 3-5 yabancı alacağız anlamına gelmiyor. UEFA kriterlerine karşı çıkacak halimiz yok. Sezon devam ederken oyuncu ayartarak ceza almak istemeyiz. Adnan Sezgin'in sorumluluğunda çalışmalar sürüyor. Sezon sonunu bekleyerek, çalışmalarımızda hızla hareket ediyoruz."
"SEZON SONU GÖRÜŞECEĞİZ"
"Sezon sonunda gelen raporlara göre onların kulüpte kalıp kalmak istememesine göre oturur Hakan Şükür, Ergün gibi oyuncularla konuşuruz. Ama şu anda sezon sürüyor. Sezonun bitimiyle birlikte Gerets bütün sezon hazırladığı raporu yönetime sunar, yönetim değerlendirir, hoca görüşlerini söyler yönetim görüşlerini söyler. Bu sezon Galatasaray'ın geçen seneye göre niye bazı eksiklekleri oldu? Çünkü sezonun başından beri teknik heyetimizde gitti geliyor gitti gidiyor haberleriyle bir akort bozukluğu oldu. Biz artık Gerets konusundaki sorulara yanıt vermektek bıktık."
"TARAFTARIMIZ ESKİ GÜNLERİ YAŞAYACAK"
"Galatasaray'ın en üst kurulu Genel Kurul'dur. Ben Genel Kurul'dan aldığım yetkiyle 2008 Martına kadar görevimdeyim. Taraftarımız sakin olsun. Galatasaray eski günlerin yaşantısını tekrar bu güzide taraftara yaşatacaktır. Münferit olaylardan kaçınsınlar, Galatasaray taraftarına yakışır davransınlar."