Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya'nın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu ve tekrar Çizme'de görev almak istediğini söyledi. Bir dönem Fiorentina ve Milan'ı çalıştıran Terim Italyan Il Giorno Gazetesi'ne verdiği röportajda, “İtalya benim ikinci evim, Serie A'yı izlemek için ne gerekiyorsa yaptım ve evime bir uydu aldım'' dedi.
İki kulüpte de güzel günler geçirdiğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Milan'ın Şampiyonlar Ligi maçında İngiliz ekibini elemesini hayranlıkla izledim. Muhteşem oynadılar'' ifadelerini kullandı. İtalyan teknik adamlara övgülerde bulunan ve “Şu anda Prendelli ve Ancelotti'nin çalışmaları çok başarılı, çok iyi teknik direktörler ve kulüplerini de başarıya ulaştırmasını biliyorlar.
Ancelotti Emre Belözoğlu'nu çok beğeniyor ve daima Milan'a almak istemiştir'' yorumunu yapan Terim sözlerini şöyle sürdürdü: “İki yıl önce Siena beni istedi. Ancak Milli Takım'ın başına göreve getirileceğimi bildiğim için bu teklifini kabul edemedim.
Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'na taşımak istiyorum. İnanıyorum ki orda da başarılı olacağız. Ardından yeniden İtalya'dan gelen teklifleri değerlendirebilirim. Orası benim ikinci evim ve her zaman dönmeyi isterim. Hareketli ve sıcak taraftarı olan bir takımı tercih ederim. Yeniden Milan, Fiorentina veya Palermo, Napoli olabilir.''