2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali (EYOF) Ev Sahibi Kent Sözleşmesi imza töreni yapıldı. Türkiye' de ilk kez düzenlenecek organizasyona ev sahipliği yapacak olan Trabzon' un bu organizasyonu hak ettiğini söyleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Hep birlikte bu yükün altından alnımızın akı ile çıkacağız" dedi.
Trabzon Zorlu Grand Hotel' de gerçekleşen imza törenine Türkiye adına Trabzon Valisi Nuri Okutan, TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü İbrahim Özen yer aldı. Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) adına ise EOC Başkanı Patrick J. Hickey, Genel Sekreter Raffael Pagnozzi, Avrupa Olimpik Gençlik Festivali Komisyon Başkanı Guido De Bondt bulundu. İmza törenine Trabzonspor eski teknik direktörü Urbain Breams, Trabzonspor Eğitim ve Bölge Koordinatörü Özkan Sümer de katıldı.
EOC Başkanı Patrick J. Hickey, Trabzon' un sağladığı imkanlarla kendilerini ikna ettiğini belirterek, "Delegelerimiz bu imkanları görünce organizasyonun Trabzon' a verilmesini kabul etti. Türk Olimpik Komitesi bunu başaracak doğru kişileri barındırıyor" dedi. Avrupa Olimpik Gençlik Festivali Komisyon Başkanı Guido De Bondt, söyleyecek fazla bir şey olmadığını belirterek, "Çok mutluyum ve çok gurur duyuyorum. Bu etkinlikte yer almak bana heyecan veriyor. Etrafımda çok arkadaşım var" dedi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ise Trabzon' un Türk spor tarihinde bir ilke imza attığını belirterek, "Olimpiyat komitelerinden çok büyük destek aldık. Biz bundan önceki bütün oyunlardan daha iyisini yapacağız. Bunun için imkanlarımız ve tesislerimiz var" diye konuştu.
Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, spor kenti Trabzon' un oyunların altından başarıyla çıkacaklarına inandıklarını belirterek, "Trabzon' un bu organizasyonun altından kalkabilecek bilgi ve birikimi var. Fiziki şartlarımızda bu organizasyonu yapmaya uygun" dedi.
Trabzon Valisi Nuri Okutan, Dünya gençliğinin Trabzonla, Trabzon halkıyla buluşacağını ifade ederek, "Spor adına çok ciddi alt yapı inşa ediyoruz ve bu alt yapılarla çok ciddi yatırımlar elde edeceğiz. Dosyada uyulması gereken her şeye uyacağız ve hiç bir aksililiğe mahal vermeyeceğiz. Trabzon gençlerinin sıcak duyguları ile Dünya geçliğinin sıcak duyguları kaynaşacak. Bize güvenmeye devam edin. Gerekli hazırlıkları zamanında yerine getireceğiz ve başka organizasyonları da burada beraber yapacağız" dedi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Trabzon' un çevresi, kültürel değerleri ve coğrafi güzellikleri ve özellikle de sportif potansiyeli ile dünyanın en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Bu sebeple organizasyonu aldık ve başarıyla gerçekleştireceğiz. Verdiğimiz taahhütlerin hepsini yerine getireceğiz. Hepsini yerine getireceğiz. Bugün aramızda Bakanlarımız Mehmet Ali Şahin ve Faruk Özak da olacaktı. Ancak Ankara' da ki TBMM' de ki görüşmelerden dolayı aramızda olamadılar. Herkese çok çok teşekkür ediyorum ve hayırlı olsun diyorum" dedi.
Daha sonra imza törenine katılan ve EYOF' un Trabzon' a alınmasında emeği geçen herkese plaket verildi. Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. İmza töreninin ardından yapılan horon gösterisi ise büyük bir ilgi gördü.