**Galatasaray Menajeri Mustafa Turgun PFDK'nın Fenerbahçe'ye verdiği cezalarla ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Bülent Yüksel ile İmza programı'na konuşan Turgun, Zico'ya, Fortis Türkiye Kupa'nda Beşiktaş'la oynanan rövanş maçının ardından sarf ettiği sözler nedeniyle, 1 maçtan çok daha ağır cezalar verilmesi gerektiğini ileri sürdü...**
Bülent Yüksel'in sorularını yanıtlayan Mustafa Turgun'un, ilginç iddiayı ortaya atarken, sarf ettiği sözler şöyle:
**ZICO TERCÜMANINA TEŞEKKÜR BORÇLU**
Sayın Zico Fenerbahçe'de göreve başlamadan önce tanıma şansı bulduğum, çok saygı duyduğum bir insan.... Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamaklar nedeniyle 1 maç ceza aldı. 3 yabancı dili çok iyi konuşurum... Özellikle Portekizce'yi... "Yanlış tercüme edildi" demiyorum ama Sayın Zico'nun açıklamalarının sivri kısımları tercümanı Samet Güzel tarafından yumuşatıldı. Samet gözlemlerim kadarıyla işini çok iyi yapıyor, iyi niyetli biri. Ben de tercümanlık yaptığım dönemlerde takım içi konuşmalarda tartışmalardaki bazı kelimeleri, ortamın yumuşaması anlamında değiştirdim ama medya önünde, konuşan kişi konuştukların sorumluluğunu alarak konuşur... Bu sözlerin ne olduğunu, konumum gereği, taraf olduğum için açıklayamam. Zico'nun konuşma esnasındaki mimiklerine dikkat etmeniz halinde, ne demek istediğim anlaşılır. Yetkililerin, bağımsız bir tercüme bürosuna, bu açıklamaların bandını getirip tercüme ettirmesi lazım. Tercüme bürosunda tercüme edilsin, daha sonra bakılsın, cezanın değerlendirmesi nasıl olacak? Benim söyleyebileceklerim, Zico'nun tercümanı Samet'e teşekkür borcu olduğudur. Ya da Zico'nun söylediği, yumaşatılmış tercüme edilen o sözleri, yerli bir teknik direktör yapsaydı ne olurdu?... Türkiye'de yabancı oyuncuların, özellikle Güney Amerikalılar'ın da yabancı dillerinden dolayı Türk oyunculara göre avantajlar yaşadığını gözlemliyorum.
**LUGANO HAKEME "PARA İŞARETİ" YAPTI DA NE OLDU?**
Yoruma açık olmayan bir konu daha var... Lugano Beşiktaş maçında oyundan atıldıktan sonra sahadan ayrılırken hakeme, iki parmağıyla, her dilde aynı anlama gelen para işareti yaptı... Sadece benim gördüğüm yabancı oyuncuların saha içinde yaptıklarına, söylediklerine bakılsa... Yerli oyuncuların bunların yarısı yapmaları halinde başlarına neler geleceğini tahmin bile edemiyorum.
HEDEFİMİZ 66 PUAN
Mustafa Turgun şampiyonluğa olan inancın, Florya'da çok ciddi boyutlarda olduğunu da "Hedefimiz 66 puanı görmek ve sonra beklemek.. Altını çiziyorum, hedefimiz Şampiyonlar Ligi değil şampiyonluk..."