Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Avrupa Şampiyonası'nda en azından doping korkusu yaşamadıklarını belirterek, "Sporcularımız daha da başarılı sonuçlar alabilirdi'' dedi.
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Avrupa Şampiyonası'nda en azından doping korkusu yaşamadıklarını belirterek, "Sporcularımız daha da başarılı sonuçlar alabilirdi. Antrenmanlardaki ağırlıkları kaldırsalar, daha da başarılı olurduk. Tam şampiyonluk öncesi yaşanan hastalık ve sakatlıklar, derecelerimizi etkiledi. Ama sevindiğimiz nokta hazırlıklar aşamasında alınan yaklaşık 350 numuneden hepsinin negatif çıkması. Türk halteri artık doping ile değil, alınan başarılı sonuçlar ile anılacaktır" dedi.
Özellikle sakatlıkların dereceleri etkilediğini ifade eden Akkuş, "Nurcan'ın sakatlığı Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatları etkileyemeyecek durumda. Kendisinin bu iki yarışmaya kadar hazır olacağına inanıyoruz. Ancak Taner'in durumu belirsizliğini koruyor. Belinde ciddi bir rahatsızlığı var. MR sonucuna göre Dünya Şampiyonası hatta Olimpiyatlara katılıp katılmayacağı belli olacak. Yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu..
İZZET İNCE "HEDEF DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU"
Avrupa Şampiyonu halterci İzzet İnce ise yaptığı açıklamada, "Bu güne kadar taktik yanlışlar nedeniyle adım sıfırcı İzzet'e çıkmıştı. Ama bu kez doğru zamanda doğru ağırlıkların altına girerek başarıyı yakaladım. Halter'de doping de bitti, artık sadece yaptığımız başarılarla gündemde olacağız. Şimdi hedefim Dünya Şampiyonası'nda ve Olimpiyatlarda dereceye girmek. Bu çalışma temposu ile bunları da başaracağıma inanıyorum" diye konuştu.