*Yılmaz usta sahtekarın birini dövüp yaklamış olay yerine gelen polis yılmaz ustayı tebrik etmiş Yılmaz ustada kim olsa aynı şeyi yapar demişti.
Oradan geçen bi adam ise
-Valla helal olsun abi ben olsam aynı şeyi yapmazdım
*bir bölümde memnun kaygısız'ın karılarından biri olan ayşen gruda kuaföre geider. kuaför
-size en son tasarladığım 'başımın üstünde yerin var' modelinden yapalım" , sonra bir model kadın gelir ki başına sandalye konmuş! bir de "senin için saçımı süpürge ettim" modeli vardı ki, onu açıklamaya bile gerek
* alper: Abi biz turisti götürürken fenaside hostesi götürüyo
kürşatoo onlar kim bilir nereye giderler
-Kürşat:fenasi yerinde ben olsam ona sultanahmet beyazid istanbulun doğal güzelliklerini filan gezdiririm yani
-Alperlum fenasi o kadar salakmı hostesi bi hotele atar dikili taş filan gösterir kendi doğal güzelliklerini felan o arada kültigin ikisini bigüsel :
*-Kürşat:abi bunlar işi baya götürmüş en iyisi biz fenasinin cayina prezervatİf atalım çocuk olmasın
-Alper: olurmu salak hostes yengenin çayına doğum kontrol hapı atalım artık bunlar işi baya ilerletmiş
*memnun su istasyonu acar, basina da hostesi birakir. kultigin adamlari ile gider, hostes para kazansin diye adamlarina surekli su icirir. en sonunda modern kemal sunal tadinda olan* "abi biz niye su iciyoz? sadece konussan olmaz mi?" isyaninda bulununca kultigin cevabi verir:
-burasi yeni acildi, hostesin isi tutturana kadar mali olarak desteklenmesi lazim. ben sevdigimi parasiz birakmam..
*Çay bahçesinin görevlisi bunları içeri almaz bunlarda 150 yıl sonraya senet imzalarlar çay bahçesini satın alırlar
*Bide çay bahçesinde çocuk yarışması vardır.memnun kahvede okey oynardır orda benim çocuk söle filan konuşuyolar
memnun: benim küçükler hepsi birer küçük emrah benimki birinci olcak boşa göndermeyin çocukları
yanındaki adam: siz benim küçük ayseyi görseniz bi şakırdıyo dinlemekten alıkoyamıyom.karşısındaki adamda siz benim küçük osmanı görseniz hepinizin dudağı uçuklar
*Mennun bi daha evlenmeye kalkamıştı 4.kere gelin arabasının üzerine oyuncak bebek değilde çocuklardan birini oturtmuşlardı
*Bi bölümde zeynep ismaile kzımıştıı
-ismail: karıcım akşama ne yemek yaptın
-zeynep:zıkkımın kökü
-ismail: oo iyi iyi ben bi de yoğut alayım akşama zıkkımlı yoğurt yeriz
*memnum'un çikolatalı gofretleri alıp çocuklarına vermeden yediği dizi,soranlar da hepsine nasıl yedireyim babaları olarak hepsi adına ben yiyorum demişti
*eleman iş bulur bunu duyan memnun "afferin oğlum nerde iş buldun bakalım" diye sorar.
eleman:fast food çu da
memnun: güzeeel.bu fast food ne lan.
eleman:hamburgerci baba..
memnun:heeeeee dede mesleği desene.bizim köydeki ilk hamburgerci dükkanını deden açmıştı ama nedense hemen iflas etti
*hacı gaffur: bu memnun denen adamın köyüne gelen millet vekili adayları bu kalabalığı görünce köylerini il yapma sözü veriyorlarmış.
*sabriye ve yılmaz usta bir lokantaya giderler ancak garson bunların rezervasyonu olmadığı için almak istemez.sabriye de bu duruma çok kızarak aynen şöyle der:
ulan bana bak bizi bu lokantaya almassan eğer içeri girip "bu lokantanın aşçısı bolulu değilmiş" diye bağırırım.
*memnunun beyninde ur vardir, doktor iki hafta ömrünün kaldigini, tibbin bu konuda yapabilecek birseyinin olmadigini soyler. ismail ve memnun uzgun bir sekilde ayaga kalkarlar ve doktor elindeki kagidi ismaile uzatir
- alin, bu sizin icin yapabilecegim son sey.
- ne bu doktor bey ilac recetesi mi?
- hayir helva tarifi, 2 hafta sonra pisirir afiyetle yersiniz.
* eleman:burcu,elini tutabilir miyim?
burcu:tabi eleman,hatta daha ileri de gidebilirsin...
*memnunlar emlakçı emlakçı dolaşıp ev aramaktadırlar. birinde kendilerine uygun bir ev bulurlar sonunda.
-eveeet artık şu kontratı yapalım emlakçı bey.
-tabi tabi. yalnız önce küçük bir prosedürü yerine getirelim.
-nedir ki?
-ee şey (arkadaki perdeyi açar) sizi jinekoloğumuzla tanıştıralım.
-jinekolog mu
-evet. mağlum hiçbir ev sahibi çocuklu kiracı istemiyor. o yüzden sizi kısırlaştıracağız.
*kadının teki polise gider ve kendisine saldıran kişinin robot resminin çizilebilmesi için eşgalini tarif eder: "yaa böyle uzun boylu, iri yarı bi adamdı. hani televizyonda bi dizi varya bizimkiler diye onda oynayan kapıcıya çok benziyodu."
*ismail bir müşteriyi traş etmiştir:
müşteri: beni müslüm gürses'in hayranlarına benzetmişsin, oysa ben mustafa sandal hayranıyım.
*kültigin ve adamları, memnun'dan kaçarken üst komşu suzan hanım'ın kapısını çalarlar:
suzan hanım: gecenin bi vakti iri göğüslü, dolgun kalçalı dul bi kadından ne istersiniz ki serseriler.
*''abi,alarmın ingilizcesi de alarmmış..''
*memnunun adı şifacıya çıkar.herkes kuyruktadır.elemanın patronu musti de elinde fritözle gelir. ne bu diyenlere
-bozuldu.dokunursa belki çelışır
*yine memnunun şifacı olduğu bölümde evin kapısında kuyruk vardır.memnun kapıyı açtığında biri
-abi nolur şifa ver. ayağının altını öperim. bir başkası
-ben de yalarım
*memnun kör olmuştur.bir duyusunu kaybedenin diğer duyuları daha ii çalışır mantığıyla:
-sabriye şu hamam böceklerini öldürüver.gürültüden uyuyamıyorum
*hacı gaffur: bana mutluluğun resmini yapabilirmisin ismail
*ismailin bayramda çocuklara harçlık vermemek için kolunu alçıya alması
*memnun'un oturduğu kahveye baskın yapılır. baskın yapan polisler kendilerini tanıtır:
-ben ahlak masasından komiser nuri!!
-ben narkotik masaından cemil!!
Ardından kahveye bir damat gelir ve:
-ben de nikah masasından damat ferit
*kendine para vermeyen İsmal'e
memnun:yazıklar olsun bugüne kadar koynumda yılan beslemişim
l:Ne...Ulan kaç aydır ben bakıyorum size be!
memnun o zaman bugüne kadar yılanın koynunda beslenmişim
*bir bölümde de adamın biri sokakta dürümcü edasıyla durmuş "ciğer var, böbrek var.." diyerek iç organlarını satışa sunmuştu.
*Yine başka bi bölümde,Kurban bayramıdır,İsmail dükkanında bayram traşı yapıyodur.O sırada kapıda,kucağında gözleri bağlı bi koçla bi adam görünür:
Adam:Şu koçu bi traş ediver
İsmail:Ne diyosun sen be??
Adam:Ben bu koçu kurbanlık aldım,dedilerki onu berber İsmail'e götür,traş ettir,kurban parasından kurtulursun)
*memnuna kadının biri arabayla çarpar.memnun hafızasını kaybeder. kadın onu evine götürür
kadın : senin ismin ne
memnun :bilmem hatırlamıyorum
k : en iisi sana isim bulalım . buldum .senin ismin memnun olsun
m : ne memnun mu .ne biçim isim bu böle
*bir bölümde;kültigin ortalıkta ''şu memnun'a artık dersini vermek lazım''diye bağırır.yoldan geçen yaşlı bir teyze:
-evladım.benim torunum da anadolu liseleri sınavı'na hazırlanıyor,ona da ders verebilir misiniz acaba?