Yer: Kamil Ocak Stadyumu
Saat: 20:00
Hakemler
1.Mustafa Kamil Abitoğlu
2.Cemal Gemici
3.Serkan Akarca
4.Hakan Özkan
Arthur Antunes Coimbra
‘Final vuruşlarını iyi kullanırsak kazanırız’
Teknik Direktörümüz Zico final toplarını, final vuruşlarını iyi kullandığımız takdirde, Gaziantepspor maçından galip ayrılacağımızı söyledi.
Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalar yapan Zico, Vestel Manisaspor maçında beklenmedik puan kayıpları yaşandığını söyledi. Zico, "Manisa maçında kaybettiğimiz puanları telafi etmeliyiz. Kazanmamız gereken maçtan 0-0'lık beraberlikle ayrıldık. Onun için Gaziantep maçını kazanmamız lazım. 3 puan almalıyız. Bizim için kader haftası diyebileceğimiz bir haftaya giriyoruz. Gaziantep'le oynadıktan sonra, kupada Beşiktaş'la, daha sonra evimizde Denizli ile oynayacağız. Gaziantep maçı bizim için olduğu kadar, onlar için de zor olacak. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Onlar ligi iyi bir yerde bitirmek istiyor. Şampiyon olmak isteyen takımımız için artık işin şakası kalmadı. Final toplarını, final vuruşlarını iyi kullanırsak maçtan galibiyetle ayrılırız" dedi.
Appiah'ın durumu hakkında da bilgi veren Zico, "Appiah çok önemli, savaşçı, yüksek teknikli bir oyuncu. Ancak bir süredir sakat. Gaziantep maçında da oynaması zor görünüyor. Ancak onun yerine oynayacak arkadaşımız da en az onun kadar takıma faydalı olacaktır" dedi.
Serkan Balcı
‘Puan kaybına tahammülümüz yok’
Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın oyuncularından Serkan Balcı, Gaziantepspor maçında puan kaybına tahammüllerinin olmadığını söyledi.
Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalar yapan Serkan Balcı, "Gaziantepspor maçını kazanmamız gerekiyor. Arada 4 puanlık fark var ama, son 6 haftada puan kaybına tahammülümüz yok. Maç bizim için zor geçecek. Üzerimizdeki stresi, baskıyı atarsak, zevk alarak oynarsak maçı kazanırız. Geçen yıl kaybettiğimiz şampiyonluk aklımıza geliyor. 100.Yıl'ımızı yaşıyor olmamız bizde de taraftarlarımızda da baskı yaratıyor. Ancak ben geçen yıl yaptığımız hataları yapmayarak, bu yıl şampiyon olacağımıza inanıyorum" dedi.
Gaziantepspor'la 42. Randevu
Fenerbahçemiz ile Gaziantepspor, Cuma günü yapacakları 29. haftanın açılış maçıyla birlikte ligde 42. kez karşı karşıya gelmiş olacak.
İki takım arasında 30 Eylül 1979 tarihinde Gaziantep'te 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başlayan rekabette, geride kalan maçlarda galibiyet sayısında takımımızın 26-8 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 7 kez de eşitliği bozamadı.
Fenerbahçemizin ligde attığı toplam 85 gole, Gaziantepspor 45 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı takımımız 4-1 kazanmıştı.
Fenerbahçemiz ile Gaziantepspor, yapacakları lig maçıyla birlikte Gaziantep'te 20. kez karşı karşıya gelmiş olacak.
Gaziantep'te yapılan toplam 19 lig maçında, her iki takım da 7'şer galibiyet alırken, birbirlerine 30'ar gol attı. İki takım arasında Gaziantep'teki 5 lig maçı da berabere sonuçlandı.
Bu arada, iki takım arasında 1993-94 sezonunda Gaziantep'te yapılması gereken maç, ev sahibi ekibin cezası nedeniyle Mersin'de oynanmış ve Fenerbahçemiz 2-0 galip gelmişti.
Geçen sezon Gaziantep'de yapılan lig maçını Fenerbahçemiz 2-0 kazanmıştı.
Ev sahibi ekip, takımımız karşısında lig maçlarında yaklaşık 6,5 yıldır galibiyet alamıyor.
Gaziantepspor, 10 Kasım 2000 tarihinde kendi evinde 2-1 kazandığı maçın ardından, 21 Nisan 2001'den itibaren takımımızla yaptığı son 12 lig maçında galip gelemezken, bu süre içinde 11 yenilgi, 1 beraberlik alabildi.
Fenerbahçemiz, ligde son 8 maçında da yendiği Gaziantepspor'u, bu sezon Fortis Türkiye Kupası grup maçında İstanbul'da 2-0'lık skorla mağlup etmişti.
49. sezonunu geçiren Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye dek bir maçta en fazla gol Fenerbahçemizle Gaziantepspor'un oynadıkları bir karşılaşmada filelere gitti. İki takım arasında 1991-92 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da yapılan maçı takımımız 8-4 kazanırken, filelere giden toplam 12 gol, Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye dek bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.
Takımımız hazırlıklarını tamamladı
Fenerbahçemiz Gaziantepspor maçının hazırlıklarını bugün sabah saatlerinde yaptığı idman ile tamamladı. Düz koşu, koordinasyon, istasyon ve 5'e 2 top çalma çalışmasının ardından çift kale maçla idmanı tamamladı. İdmana dizinde ağrı bulunan Appiah ve tedavisi süren Rüştü dışında tüm oyuncularımız katıldı.
Fenerbahçemizin Gaziantepspor maçı için Gaziantep'e giden kaflimizde Rüştü dışında tüm oyuncularımız bulunuyor.