Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası'nın yarınki ilk gün masabakalarında 56 kiloda podyuma çıkacak olan milli sporcu Gülbeyi Akti, "Rengi ne olur bilemem ama mutlaka madalya alacağım" dedi.
Şampiyona öncesi yaptığı son idmanın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gülbeyi Akti, ülke dışında katıldığı son organizasyon olan Akdeniz Oyunları'nda rekor kırıp altın madalya kazandığını hatırlatarak, "Halil Mutlu ile aynı kiloda yarıştığımız için, onun olmadığı yerde ben mücadele ediyorum. Uluslararası müsabakalarda onun yerine yarışmak, büyük bir sorumluluk ve büyük bir yük. Daha önceki yarışmalarda bu yükün altından kalktım ve madalyalar aldım, onu aratmadım. Sağolsun kendisi çok destek oluyor bana, beni buradan arayıp moral veriyor" diye konuştu.
Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandığını belirten Akti, şampiyona öncesinde iyi bir derece alamamasında, 2005 yılından sonra milli takım olarak alınan 1 yıllık cezanın ve ve babasını yitirmesinin etkili olduğunu dile getirdi. Üst üste gelen bu olumsuzluklardan dolayı haltere biraz ara verdiğini ve sonradan toparlanmasının uzun zaman aldığını kaydeden Akti, tüm bu olumsuz gelişmelere karşın kendisine güvendiğini ve yarın mutlaka madalya almak için podyuma çıkacağını sözlerine ekledi.