Öncelikle bu çalışma tarafımdan yapılmıştır.Kendim denedim ve sonunda uzun boylu defans oyuncularımı ileriye çıkarabilmeyi başardım.Örn : Servet Çetin
1.Adım : Takımları seçip taktik ekranına geldiğimiz zaman ,'' Team '' seçeneğinden '' Attack/Defence '' 'a girin.Orada ''Semi - Auto '' da bulunan seçeneği(yani yarı otomatik anlamına gelir) Manuel'e getirin.Bu dakikadan sonra oyun içinde yapacağınız her değişiklik kalıcı olacaktır ve siz ikinci bir müdahele edene kadar öyle kalacaktır.Eğer ''Manuel''de olan seçeneği ''Semi- Auto '' olarak bırakırsanız sizin müdahalenizden bie kaç saniye sonra yaptığınız hücun-savunma değişikliği otomatikman geri döner.
2.Adım : Taktik ekranında ''İndividual'' seçeneğinden ileri çıkmasının istediğimiz oyuncunun üzerine gelip seçtikten sonra '' Attack '' seçeneğinden oku ileri getiriyoruz.Örn resim bkz :

3.Adım : Bundan sonrası oyun içindeki müdahalelerle ilgilidir :
''L2'' tuşuna basılı iken ''R1''tuşuna basarsak oyuncu isminin yan tarafında duran ve her zaman bu renkler ne acaba diye düşündüğümüz o barlar bir üste cıkıo,bir daha basarsak bi üste daha.işte bunu yaptığınızda ikinci bir müdahale gelene kadar takım ileri cıkıo.Yine aynı şekilde ''L2'' basılı iken ''R2''basarsak barımız bir kademe aşşağıya düşüo.Bunu oyun içince aktif alanda da yapabilirsiniz.Duran topda da deneyebilrisiz.Son derece basit.''L2'' + ''R1'' hücuma,''L2'' + ''R2'' savunma yapmaya yarıor.Aktif alan + duran topların her ikisinde de kullanabilirsiniz.Eğer bunlara dikkat etmeyip üst kademelerde bırakırsanız takım hep ileri cıkar .Cok yorulur + kontra yeme tehlikesi de var .Hadi ii pesler!!!

Dipnot :Ayrıca diyelim ki takımı kornerde ileri çıkarma hamlesi yaptınız.korneri atan oyuncuyu değiştirirseniz oyuncularınız hemen rakip ceza sahasında olacaktır.Ama yok korneri atan oyunvuyu değiştirmem diosanız oyuncularınızın kendi yarı sahalarında ngelmerini beklemek zorunda kalırsınız.
Anlatım : Mc_NiKeTYa