Orjinal Mesajı Yazan: carsi_ulan
stad iicin yapılan proje mi bu?
Hayır ne yazık ki bu proje çok eski! 100 yıldaki Serdar Bilgilinin düşünmüş olduğu bir projeydi! bu konuyu ben çook önceleri açmıştım:)
şimdi gelelim:D
-YENİ STAD PROJESİ-
Levent Erdoğan, yapılması planlanan yeni stat konusunda açıklamalarda bulunarak, ''Finans çalışmaları tamamlandı. Anıtlar Kurumu'nun onayını da rahatlıkla alırız, sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Projede her ayrıntı iyice düşünüldü'' diye konuştu.
Almanya'da görev yapan bir Türk mimarı görevlendirdiklerini kaydeden asbaşkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu mimar Schalke ve Köln'ün statlarının projelerini yaptı. 36 bin kişilik yeni bir stat yapacağız. Konum itibarıyla zaten benzeri olmayan stadımız, aynı zamanda Avrupa'nın en modern, çok amaçlı, 7 gün 24 saat ışıkları sönmeyen bir stat olacak. Projemizi iki hafta içerisinde basına tanıtacağız. Tribünleri parça parça yaparsak 4 yılda bitecek. Stadımızı tamamen yıkıp yenisini yaparsak, yaz döneminde inşaata başlamak üzere, 3 yarım sezonluk kaybımız olacak. Bu sürede hava şartlarına göre maçlarımızın bir kısmını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, bir kısmını Ali Sami Yen Stadı'nda oynamayı düşünüyoruz.''
Levent Erdoğan
kaynak:radyospor
EDİT: Birkaç resimde ben ekliyeyim..

Adem Bilicinin Projesi