**Pazar gecesi Fox TV’de Bülent Ülgen'in sunduğu ve Altan Tanrıkulu, Ercan Saatçi, Abdurrahim Albayrak ve Fuat Yaman’ın yorumları ile katıldığı VERKAÇ programında Tahir Kıran’dan bomba gibi açıklamalar geldi… Programda önce 15 dakikalık röportajı yayınlanan ardından da telefonla yayına katılan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından “Hain” ilan edilmesi ve kulüpten ihraç edilmesi ile ilgili birçok bilinmeyeni anlattı…**
**FENERBAHÇELİ DOĞDUM, FENERBAHÇELİ ÖLECEĞİM**
Röportajda Fenerbahçeliliği kimsenin elinden alamayacağını belirten Kıran “Ben F.Bahçeli doğdum, F.Bahçeli öleceğim. Benim ihraç edildiğim Disiplin Kurulu toplantısına Başkan Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu da girdi. Disiplin Kurulu üyelerini etkileyerek ihraç olmamı sağladılar. Aziz Yıldırım benimle ilgili her yerde konuşuyor. Benim için ‘hain’ diyor. Benim F.Bahçe’nin şike yaptığını söylediğimi anlatıyor herkese... Böyle sağda solda konuşmakla bu işler olmaz. Çıkacak, ispat edecek. Zaten kendisiyle mahkemede hesaplaşacağım” dedi.
**HERŞEYİ BENİM ÜZERİME ATIYORLAR**
Çocukluk günlerinde açık tribünde desteklemeye başladığı Fenerbahçe’de yöneticiliğe kadar yükselen Tahir Kıran, Federasyon’da gelişen her türlü olumsuzlukta kendisinin suçlandığının altını çizerek, “Önce açık tribün, sonra sırasıyla kapalı, numaralı, loca ve şeref tribünü. Ben buralara tepeden inme gelmedim. Kafama taş yerken, statta sabahlarken beni ihraç edenler neredeydi? Tribüne asılan “Ne Saran ne Kıran arkandayız Aziz Başkan” pankartını ben mi astırdım, F.Bahçe’yi ben mi PFDK’ya verdim? Ama Federasyon üyesi olduğum için her şeyi benim üzerime atıyorlar. Atilla Kıyat Paşa da, Şadan Kalkavan da konuşuyor. Onları ihraç etsinler de görelim. Ama sadece güçlerinin yettiğini ihraç ediyorlar. Mahmut Uslu için Disiplin Kurulu, “İhbar ciddiyetsizdir” diye açıklama yaptı. Bunlar F.Bahçe Disiplin Kurulu’nun nasıl çalıştığını gösteriyor” dedi…
**CEBİMDEN ÖDEYECEĞİM**
Fenerbahçe’nin PFDK’ya sevkine neden olan “Ne Saran ne Kıran arkandayız Aziz Başkan” pankartından kulübe ceza gelmesi durumunda bunun parasını kendi cebinden ödeyeceğini belirten Kıran Futbol Federasyonu seçimleri zamanında yaşananlarla ilgili de çok önemli açıklamalar yaptı…
Kıran, Federasyon seçimi öncesinde görüştüğü, Haluk Ulusoy’la kendisini barıştırmayı önerdiği ve bu husumetin artık sona ermesi gerektiğini söylediği Başkan Aziz Yıldırım’ın kendisine “Benim kimseye ihtiyacım yok. 15 puan farkla şampiyon olacağız” dediğini belirtti… Kıran 2-3 kez daha yanına gittiği Yıldırım’dan aynı benzer cevapları aldığını da söyledi…
**YILDIRIM’DAN ULUSOY’A İLGİNÇ TEKLİF**
Seçimlerde Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçe delegelerinin Ulusoy’un karşısında olduğunu hatırlatan Kıran çok tartışılacak bir iddiada bulundu… Seçim öncesinde Aziz Yıldırım ile Haluk Ulusoy’un bir araya geldiğini belirten Kıran, bu toplantıda Yıldırım’ın Ulusoy’a, “Tahir Kıran’ı listene alma, Fenerbahçe’nin bütün oyları senin” dediğini ve Ancak Ulusoy’un kendisini listesinden çıkarmayınca, Yıldırım ve gurubunun karşı tarafı desteklediğini iddia etti…
**YER YERİNDEN OYNAR**
Fenerbahçe’den Beşiktaş ve Galatasaraylı iki muhabirin yeminli ifadesi ile ihraç edildiğini, kendisini en çok da bunun üzdüğünü belirten Kıran, anlattıklarının bildiklerinin ancak yüzde 10’u olduğunu söyledi… Kıran, “Bildiklerimin yüzde 100’ünü anlatırsam yer yerinden oynar” dedi…
**YILDIRIM’IN TEKELİ**
Fenerbahçe’nin büyük bir camianın, Fenerbahçelilerin kulübü olmaktan çıktığını söyleyen Kıran, “Fenerbahçe artık bir tek kişinin kulübü… O da Aziz Yıldırım… Fenerbahçe’de tekel var. Aziz Yıldırım tekeli var” diye konuştu...