Geçtiğimiz yıl bowlingle tanışan Erzurumluları şimdi de turnuva heyecanı sardı. Tutku bowling salonu tarafından düzenlenen turnuvaya 29'u bayan toplam 211 kişi katıldı. Ferdi olarak düzenlenen turnuvanın 23 Mart günü sona ereceğini vurgulayan işyeri sahibi Cafer Akdemir, birinci olanı tepeden tırnağa giydireceklerini bildirdi.
Yakutiye İş Merkezi'nde geçtiğimiz yıl açılan 350 bin dolara malolan bowling salonuna Erzurumlular büyük ilgi gösterdi. Bu ilgi karşısında turnuva düzenlemeye karar verdiklerinin belirten Cafer Akdemir, "Dadaşlar bowlingi çok sevdi. Bizlerde bu sporu yaygınlaştırmak ve gençlerimizi kahvehane köşelerinden kurtarmak için katılımcılar hiçbir ücret ödemeden turnuva düzenledik. Bir hafta içinde 29'u bayan olmak üzere 211 kişi müracaat etti. 23 Mart 2007 günü sona erecek olan turnuva sonunda şampiyon olan kişiye altından- takım elbiseye, ayakkabıdan- monta kadar birçok süpriz hediyemiz olacak. Yediden 70'e herkesin katılabildiği turnuvayı geleneksel hale getireceğiz" dedi.
Turnuvaya eşi ile birlikte katılan bir çocuk annesi Kader Örme ise iddial olduğunu söyledi. Cingöz isimli köpeğini yanından hiç ayırmayan Örme, "Erzurum'da bu tür sosyal aktivitelerin yapılması çok güzel. 211 yarışmacı içinde ilk tespitlerime göre bana rakip olabilecek kimseyi görmedim. Bu turnuvaya oğlumun ısrarı ile eşimle birlikte katıldım. Yaklaşık 13 yıldır bowling oynuyorum. Köpeğim Cingöz'ün de şansı ile şampiyon olacağıma inanıyorum" diye konuştu.